Canımız annelerimiz, bebeğinizin en özel gününde yapacağınız hazırlıklar için pratik ve kolay tarifler arıyorsanız bu yazı tam size göre! 

 

Mini Sandviçler

Yapım Aşamaları

Unu eleyerek bir havuz oluşturun. Ortasına yaş maya ve az miktarda ılık su ekleyin. Mayayı elinizle ezin. Tuz ile doğrudan temas etmemesi için üzerine bir parça un serpin. Aksi halde maya kabarmaz. Yağı, suyu, toz şekeri, tuzu ilave edin ve yoğurun. Daha sonra hazırladığınız hamurun ortasını hafifçe açarak domates püresi ekleyin. Tekrar yoğurun. Hafifçe yağladığınız ve pişirme kağıdı kapladığınız tepsiye, ceviz büyüklüğünde toplar yaparak yerleştirin. Hamurların üzerini bir mutfak örtüsüyle örtün. Sıcak bir yerde 30-45 kadar bekletin. Ekmeklere susam, çörek otu, haşhaş tohumu, keten tohumu serpin. 190-200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Süslemesi

Fırına koymadan önce, ekmeklerin üzerine parlak olmaları için yumurta sarısı sürebilirsiniz. Ekmeklerin içerisine, zeytin ezmesi, kaşar peyniri ve şarküteri ürünleri koyarak servis edin.

 

Havuçlu Toplar

Yapım Aşaması

Havuçları rendeleyip bir tencereye alın. 1 su bardağı şekere 1 çay bardağı su ilave edip kısık ateşte havuçlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Tarçını ve cevizi ilave edin. Havuçlar biraz soğurken bisküvileri iyice kırıp ezin. Sonra soğuyan havuçların suyunu süzüp,  bisküvileri ilave edin ve iyice karıştırın. Bu karışımdan ufak parçalar alıp yuvarlayın.

Süslemesi

Bir kabın içine döktüğünüz Hindistan cevizlerine havuç toplarını atıp yuvarlayın. Daha sonra servis tabağına alıp toplara kürdan takıp servis edin.Dilediğiniz gibi süsleyin.

 

Elma Şekeri

Yapım Aşaması

Elmaları yıkayıp kurulayın. Şekeri ve suyu ocakta 150 dereceye gelinceye kadar kaynatın. (150 dereceye ulaşan şekerli suyun rengi beyazdan kızıla dönüşür, yani karamela kıvamı almaya başlar). 150 dereceye gelen şekerli suya glikoz ve margarin ilave ederek bir dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve margarin dağılıp hafif ılıyana kadar iyice karıştırın. Yarım çay kaşığı toz boyayı yarım yemek kaşığı suyla karıştırdıktan sonra, karamelaya kırmızı renk alana kadar damla damla ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Elmaları çöp şişlere takarak hazırlamış olduğunuz karamelaya batırın ve donduktan sonra servis yapın.

 

Çilekli Kekler

Yapım Aşaması

Önce kekun, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte eleyin. İçine tereyağı, yumurta, toz şeker ve çilek püresini ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Rendelenmiş çikolataları ekleyip karıştırın. Yağladığınız 15×30 cm’lik dikdörtgen kek kalıbınıza karışımı dökün ve önceden ısıtılmış (180 derece) fırınınızda yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuyan kekinizi servis tabağına alın ve çilek suyu ile ıslatın. Diğer tarafta krema ile pudra şekerini mikserle çırparak koyu bir kıvam almasını sağlayın.

Süslemesi

Kekinizin üzerine kremayı yaydıktan sonra kareler halinde kekinizi dilimleyin. Üzerini çilekle süsleyerek servis yapın.

 

Lolipop

Yapım Aşaması

Un, tuz ve kabartma tozunu bir kasede harmanlayın. Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Çırpılmış yumurta, süt ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Un karışımını eleyerek ekleyin ve yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta yarım santimetre kalınlığında açın. Yuvarlak bir kalıpla parçalar kesin ve yağlı kağıt

serili tepsiye dizin. Kurabiyelere tahta çubuklar batırın. 170 dereceye ayarlanmış fırında renkleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın.

Süslemesi

Çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan kurabiyelerin üzerine yayın.Çikolatalı renkli şekerler ve süsleme şekerleri serpiştirip çikolata donuncaya kadar bekletin.

 

Arabalı Kurabiye

Yapım Aşaması

Tereyağı, şeker ve vanilyayı karıştırın. Üzerine yumurtaları ilave edin. Un, tarçın, limon rendesini de karışıma ekleyin. Malzemeyi 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Ardından hamuru un serpilmiş tezgah üzerinde açın ve araba kalıbı ile parçalar kesip, ortalarına uzun kürdan koyun. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Süslemesi

Satın aldığınız renkli şeker hamurlarını merdane yardımıyla açın ve araba kalıbı ile kesip, bir miktar bal kullanarak kurabiyelerin üzerine yapıştırın.

 

Cupcake

Yapım Aşaması

Su, yumurta, toz şeker ve sıvı yağ bir kaba koyarak karıştırın. Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Her iki kaptaki harcı birleştirin. Üzerine damla çikolata ve vişne komposto ekleyin ve karışımı kalıplara dökün. 15 dakika, 160 derece fırında pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Şeker hamurunu nişasta yardımı ile açın ve pişirdiğiniz kurabiyelerin üzerine yerleştirin. Üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyin.

Çikolata Karnavalı

Yapım Aşaması

Tereyağı ile şekeri bir kapta karıştırın. Ardından un, kakao, tuz ve vanilyayı ekleyin. Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin. Kaşıkla şekilllendirin. 160 derecelik fırında pişirin.

Süslemesi

Fırından çıkıp soğuduktan sonra da üzerine kakao serpin. Kurabiyeleri hava almayan kutularda 1 hafta saklayabilirsiniz.

 

Şeker Külahları

Yapım Aşaması

Çöp şişlere şekerlemeleri değişik şekillerde dizin. Çubukları külahlara yerleştirin. Uçlarını kurdelelerle süsleyin. Vazo, bardak ya da sepetlere yerleştirerek servis edebilirsiniz. Çubuklara şeker yerine mevsim meyveleri de dizebilirsiniz.

EBEMKUŞAĞI PASTA TARİFİ

Malzemeler:

5 yumurta sarısı,

2/3 su bardağı şeker,

1 çay kaşığı limon suyu,

2 yemek kaşığı limon rendesi,

5 yumurta akı,

1 buçuk su bardağı un,

¼ çay kaşığı tuz,

1 çay kaşığı kabartma tozu,

3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı,

6 farklı gıda boyası,

1 paket krem peynir,

1 paket sıvı krema,

1 çay kaşığı vanilya.

Süsleme: 1 paket kremşanti, rengârenk şekerleme ya da çikolata.

Hazırlanışı: Geniş ve çukur bir kaseye 5 yumurtanın sarısını ayırarak alın. Yumurtaları mikser ile yaklaşık 4 dakika kadar üzeri köpürene kadar çırpın. Yarım su bardağı şekeri yavaş yavaş ilave edin. Daha sonra 2 yemek kaşığı rendelenmiş limonu ve 1 çay kaşığı limon suyunu  ilave edin ve tahta kaşık ile karıştırın.

Geniş bir kabın içerisine yumurta aklarını alın ve mikser ile üzeri beyaz oluncaya kadar çırpın. İçerisine 5 yemek kaşığı kadar şeker ilave edin ve çırpmaya devam edin. Şimdi hazırladığımız iki ayrı harcı birleştirin ve tahta kaşık ile karıştırın.

1 buçuk su bardağı unu süzgeçten süzerek harcımızın içerisine alın. Oda sıcaklığında erittiğimiz 3 yemek kaşığı tereyağını ilave edip bütün harcı karıştırın. Pastamızın harcı tamam.☑

 

Hazırladığımız harcı 6 ayrı kaseye ayırın. Ayırdığımız harçların her birinin içerisine 1’er çay kaşığı kadar gıda boyası dökün (tercihen her biri farklı renk) ve gıda boyasını kek harcı ile güzelce karıştırın.

Hazırladığımız renkli kek harcını kat kat dökerek 190 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Pişen kekin her renkli katını keserek diğerlerinden ayırın. Daha sonra bir kâseye 1 paket krem peyniri alın ve içerisine 1 çay bardağı kadar toz şeker ve 1 çay kaşığı vanilya ilave edin. Krema harcını yaklaşık 3-4 dakika kadar mikser yardımı ile çırpın. Sıvı kremayı ayrı bir kasede katılaşıncaya kadar mikser ile çırpın ve diğer krema harcının içerisine alıp kaşık ile güzelce karıştırıp kremayı elde edin. Sonrasında her katın arasına bu kremayı sürün. En üste de kremşantiyi hazırlayıp döktükten sonra şekerlemelerle süsleyin. 🍰

Hem göze hem mideye hitap eden pastamız hazır. Afiyet olsun.😋

MUTFAK SIRLARI:

  • Pasta yapımında kullanacağınız yumurtaların oda sıcaklığında olsun.
  • Yumurtaların beyazı ve sarısını ayrı kapta çırpın.
  • Kekin harcını soğuk fırına verin.
  • Keki fırından çıkardıktan hemen sonra ortadan katlarına ayırmayın, oda sıcaklığında dinlendirin.

 

Daha Fazlası Eğlence

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir