Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığımız tarafından, bebeklerin ilk 6 ay yalnızca anne sütü ile beslenmesi önerilir. Bu zaman dilimi boyunca, anne sütü yetersizliğinde veya yokluğunda ise yalnızca anne sütüne alternatif olarak formül sütler kullanılmalıdır.

Bununla birlikte 6 ay itibariyle, bebekler için beslenme konusunda radikal bir değişim yaşanır ve ek gıdaya geçiş süreci başlar. Bebek beslenmesi söz konusu olduğunda, anneler tarafından akla gelen öncelikli atıştırmalıklardan bir tanesi de bebek bisküvileridir.

Günümüzde yeme-içme konularına dair artış gösteren farkındalık, ebeveynlerin bebek bisküvilerini daha sorgulayan bir gözle ele almasını beraberinde getirmiştir.

Bu bağlamda bebeğine bebek bisküvisi yedirmemeyi tercih eden ebeveynler olabildiği gibi, hazır ürünler yerine kendi bebek bisküvisini kendileri yapan ebeveynler de oldukça fazladır.

 

Paketli Bebek Bisküvileri

Paketli gıdaların içlerine raf ömrünün uzaması amacıyla, katkı maddesi konulduğunu söylemek mümkündür. Çünkü ürünlerin ne zaman satılacağından emin olamayan üretici firmalar zarar etmemek için paketledikleri gıdaların ömürlerini uzatma eğiliminde olurlar.

Bu noktadan hareketle ebeveynler, çocuk gelişimi açısından bebeklerine her şeyin en iyisini almak isterler ve paketli bebek bisküvilerine güvenleri günden güne azalmaktadır.

Bununla birlikte ailelerin paketli bebe bisküvilerinden uzaklaştığının farkındalığıyla hareket eden bazı markalar; son yıllarda raf ömrünü uzatacak katkı maddeleri olmadan, sağlıklı ve organik bebe bisküvilerini piyasaya sürmüştür.

Organik bebek bisküvileri ailelerin içini rahatlatma noktasında oldukça işlevsel olsa da bu ürünlerin birim fiyatının fazla oluşu herkesin bebeklerine organik bebe bisküvisi almasını engelleyen bir unsurdur.

Bebekleri için sağlıklı bebek bisküvisi almak isteyenlerin başvurduğu bu yöntem yetersiz kaldığı için ebeveynler yeni arayışlara girmiştir.

Bebek Bisküvi Tarifleri

1. Ev Yapımı Pekmezli Bebek Bisküvisi Tarifi (6+ Ay)

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler: 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, 2 su bardağı pirinç unu, 2 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı, 6 yemek kaşığı tam buğday unu, 2 yemek kaşığı irmik ve 4 yemek kaşığı kadar pekmez.

Yapılışı: 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağını eritin ve tüm malzemeleri yoğurarak kıvamlı bir hamur elde edin. İsteğinize bağlı olarak tüm malzemelere şekil verin. Yaklaşık 160 derecelik fırında, 20 dakika kadar pişirebilirsiniz.
Ev yapımı pekmezli bebek bisküviniz hazır. Afiyet Olsun!

muzlu bebek bisküvileri ile ilgili görsel sonucu"

2. Ev Yapımı Yoğurtlu Muzlu Bebek Bisküvisi Tarifi (6+ Ay)

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler: 2 çay bardağı tam buğdayunu, 2 çay bardağı pirinç unu, yarım çay bardağı ev yoğurdu, 1 adet muz püresi, 2 çorba kaşığı pekmez ve 125 gram kadar tereyağı.

Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak kıvama sahip bir hamur elde edin. Hamurdan top şeklinde parçalar alarak, önce elde yuvarlayıp sonra tezgahta rulo şekli verin. Rulo haline getirdiğiniz hamurdan istediğiniz büyüklükte kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Üzerine çatalla şekil vererek, hazır bebek bisküvilerine benzetebilirsiniz. 180 derece fırında, ortalama 15 dakika ve altı hafif kızarana kadar pişirebilirsiniz.

Ev yapımı yoğurtlu muzlu bebek bisküviniz hazır. Afiyet Olsun!

3. Ev Yapımı Sütlü İrmikli Bebek Bisküvisi Tarifi (12+ Ay)

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler: 2 çay bardağı tam buğday unu, 2 çay bardağı pirinç unu, yarım çay bardağı irmik, çeyrek çay bardağı süt, 2 çorba kaşığı pekmez ve 125 gram kadar oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı.

Yapılışı: Tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. En fazla parmak kalınlığında olacak kadar, dilediğiniz gibi hamurunuzu şekillendirin ve üzeri kızarana kadar 170 derece fırında 12-15 dakika kadar pişirebilirsiniz.

Ev yapımı sütlü irmikli bebek bisküviniz hazır. Afiyet Olsun!

4. Ev Yapımı Hurmalı Bebek Bisküvisi Tarifi (12+ Ay)

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler: 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı ev yoğurdu, 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay bardağı irmik, yarım çay bardağı rüşeym, 2 çay bardağı pirinç unu, 2 çay bardağı tam buğday unu, 1 çay bardağı ayıklanmış ve robottan geçirilmiş hurma ve 1 tatlı kaşığı tarçın.

Yapılışı: Tüm malzemeleri yoğurarak karıştırabilir ve tercihen ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekiller hazırlayarak, hafifçe parmağınız ile bastırabilirsiniz.
Çatalla ezerek şekil verebilir ve yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye dizerek 180 derecede yaklaşık 15 dakika pişirebilirsiniz.

Ev yapımı hurmalı bebek bisküvisiniz hazır. Afiyet Olsun!

Daha Fazlası Tarif Dünyası

Tek Yorum

  1. Nurten

    12/02/2020 at 17:32

    Bence çok güzel olmuş bebek bisküvi tarifi vermeniz bizlere çok büyük katkısı olacaktır böyle faydalı bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederim

    Cevap ver

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir