Muz bol miktarda vitamin ve mineral içermektedir. Aynı zamanda tatlı bir meyve olduğu için bebekler için birebir bir yiyecektir. Muz bebeğinizin ilk parmak yiyeceklerinden de olabilir. Dokusu, dişleri olmasa bile bebeğinizin damağıyla çiğneyebileceği kadar yumuşak. Küçük parçalara bölüp önüne koyabilirsiniz. Ön dişleri çıktıysa kendi elinizden küçük küçük ısırtarak besleyebilirsiniz. Ya da meyve filesine koyup eline verebilirsiniz.

Unutmayın her çocuk farklıdır. Vereceğiniz yiyeceklerin büyüklük ve yumuşaklığını bebeğinize göre ayarlayın ve her zaman parmak yiyeceklerin altın güvenlik kurallarına uyun.

Üstelik muz kendi paketi ile kullanımınıza hazır. Dilediğiniz her yere “Kirlendi mi, bozuldu mu?” endişesi olmadan taşıyabilirsiniz. Yıkamaya da gerek yok. Atın çantanıza çıkın!

Muzun aşırı tüketimi kabızlığa neden olabilir. Muzu küçük gurmenizle en erken 4. ayında tanıştırabilirsiniz. Ama tavsiye edilen dönemin 6. ay olduğunu lütfen aklınızdan çıkarmayın.

 

İlk Muzlu Pürem

Muzlu İrmik Püresi Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com

Yarım muzu ezin ve içerisine yarım çay kaşığı sızma zeytinyağı ekleyin. Eğer BLW yöntemi ile vermek isterseniz mutlaka gözetim altında yedirin.

Muzlu Yulaflı Püre

1-2 çorba kaşığı 10 dk pişmiş yulafın içerisine ezilmiş muz ekleyerek bebeğinize lezzetli ve besleyici bir öğün hazırlayabilirsiniz.

Muzlu Yoğurt

Muz Kullanarak Yapabileceğiniz Bebek Mamaları ve Püreleri – SevgiliBebek Oyun Odaklı Erken Ev Eğitimi

Yarım muzu ezerek yarım kase yoğurda karıştıralım. İçerisine yarım elma da rendeleyebilirsiniz. Bebeğiniz bu öğüne bayılacak!

Muzlu Elmalı Muhallebim

Bebekler için püre tarifleri: 14 kolay püre | Kidsgourmet

1 çorba kaşığı pirinç ununu pişirip, yarım muz ve yarım elma ekleyerek lezzetli bir püre hazırlayabilirsiniz.!

Avokadolu ve Muzlu Püre

Anne Sütünden Sonra Bebişinize Yedirebileceğiniz 12 Lezzetli Mama Tarifi - onedio.com

Ezilmiş yarım avokado ve muza yarım çay kaşığı zeytinyağı ekleyerek bebeğinize yedirebilirsiniz.

Daha Fazlası Tarif Dünyası
Yorumlar Kapalı