Bebeğiniz artık 1 yaşında ve şimdi parti zamanı!  Anneler için ilk yıl zaman çok çabuk geçer ve bu nedenle bebeğinin 1 yaş günü partisi çok daha özel olur. Evet, bu doğum günü partisi ebeveynler içindir çünkü 1 yaşındaki bir çocuk hiç bir şey anlamayacak ve hatırlamayacaktır. Ancak ileride ona hazırlamış olduğunuz bu renkli ve yaratıcı partinin fotoğraflarını gösterebileceksiniz.
 
Aslında bugün en çok da sizin hayatınızın en güzel günlerinden biri. Değerli bebeğinizi kucağınıza aldığınız, böyle eşsiz bir duyguyu, annelik duygusunu tattığınız günün ilk yıl dönümü. Peki bugünü en verimli şekilde ve bebeğinizi sıkmadan nasıl kutlayacaksınız öncelikle onu biraz anlatalım. Koşturmacanız çok olacak, detayları iyi düşünmek lazım.

Zamanlama Nasıl Olmalı?

Öncelikle partiyi yapacağınız saat çok önemli. Bebeklerin kısa süreli dikkat aralıkları vardır ve çok çabuk sıkılırlar. Enerjileri çabuk tükenir ve uyku vakitleri de çok önemlidir. O yüzden partiyi bebeğinizin öğle uykusundan önce yada öğren uykusundan kalktığı bir zamanda planlamalısınız ve bir buçuk, iki saat kadar bir süre yeterlidir. 

Öncelikle bütçe belirleyin.

Doğum günü hazırlıkları öncesi bütçenizi gözden geçirmeniz gerekir. Süslemelerden tutun da bebeğinize giydireceğiniz kıyafete, giyeceğiniz kıyafete, konsept masraflarına, pastaya kadar her şey için para harcayacaksınız. Organizasyonu dışarıda yapmayı düşünüyorsanız önce organizasyon ve mekân ücretini düşünerek geri kalan masrafları da yuvarlak şekilde hesaplayarak bit bütçe oluşturmalısınız. Bütçeniz el veriyorsa organizasyon firmasıyla anlaşabilir, değişik mekânlarda yapabilirsiniz. Ancak bütçeniz el vermiyorsa eğer harika bir pasta yaptırabilir, bebeğinize kostüm alabilir, süslemek için malzemeler alarak evinizin bir köşesini veya salonunuzun her yerini süsleyerek de bir doğum günü partisi hazırlayabilirsiniz.

Organizasyonu nerede yapacağınıza karar verin.

Evde mi yapacaksınız yoksa bir mekân mı tutacaksınız, önce buna karar vermeniz gerekir. Bu durumda bütçenizi düşünerek karar verebilirsiniz. Eğer ev dışında farklı bir mekânda düşünüyorsanız vakit kaybetmeden mekân arayışına girmeli ve mekân belirlemelisiniz. Bahar dönemlerinde ya da yaz dönemlerinde talepler daha yoğun olduğu için mekânlar önceden dolabiliyor. Bu yüzden 4-5 ay öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekebilir.

Dışarıda yapacaksanız mutlaka organizasyon firmasıyla görüşün.

Çocuğunuzun doğum gününü unutulmaz hale getirmek ve o gün çoğu şeyle ilgileneceğiniz için atladığınız, unutacağınız şeyler olmasın diye bir organizasyon firmasıyla görüşerek anlaşabilirsiniz. Bu şekilde her şeyi organize eden bir firmayla anlaşmış ve kusursuz bir hizmet almış olursunuz. Konuklarınız da eksiksiz ve harika vakit geçirebileceği bir partiye katılmış olur.

Konsepte karar verin.

Bebeğinizin doğum günü kıyafetinden tutun da pastasına kadar her şey bu konsepte bağlı olacağı için iyi düşünmeniz gerekir. Konsept seçimini hızlandırmak için bebeğinizin sevdiği bir karakteri ya da renkleri düşünebilirsiniz. Ne giyeceğiniz ve ne giydireceğinize bağlı olarak da konsepti belirleyebilirsiniz. Erkek bebekler için ayrı kız bebekler için apayrı konseptler vardır. İyi düşünerek hareket ederseniz en iyi konsepti belirlemiş olursunuz.

Davetiye listesi hazırlayın.

Bebeğinizin doğum gününe kimleri davet edeceğinizin listesini çıkarın ki sonra unuttuklarınız olmasın. Zira bu gibi durumlarda eş, dost, akraba, arkadaşlar alıngandır. Kimseyi unutmamak için mutlaka çağırılacaklar listesi oluşturun ve mekân belirlendikten sonra kişileri sırası ile arayarak davet edin.

Pastaya karar verin.

Pasta seçimini özenle yapmalısınız. Çünkü herkes tarafından en çok merak edilen şeylerden biri pasta olur. Pasta seçimi ayrıca organizasyonunuzun ne kadar önemli olduğunu da vurgulamanızı sağlar. Doğum günü konseptine uygun bir pasta yaptırmanız gerekir. Erkek bebekler için ayrı kız bebekler için ayrı konseptte pasta yaptırabilirsiniz. Dilerseniz bebeğinizin en çok sevdiği çizgi film karakterini de pastanızda yaşattırabilirsiniz.

Konsepte uygun masa belirleyin.

1 yaş doğum günlerinde en dikkat çeken şeylerden biri de masalardır. Konuklar direk hazırlıkları merak ettiğinden masaya göz gezdirecektir. Konsepte uygun bir masa hazırlamak da yine ortamda bir uyum sağlayacaktır. Masa üzerindeki süslemeler, masa örtüsünün renk uyumu, masada sunulacak olan ikramlıklar bunlar önemli konulardır. Konsepte uygun renkler seçilirse daha iyi olacaktır.

 İkramlıkları hazırlayın veya hazırlatın. 

Konuklara pasta dışında ne vereceksiniz? Elbette ki pastanın yanında mutlaka kurabiye, börek, kek, salata tarzı yiyecekler olmalıdır. Neleri hazırlayacağınızı önceden belirleyin. Eğer dışarıdan birine hazırlatacaksanız ne hazırlatacağınıza mutlaka karar verin.

 İmkanınız varsa fotoğrafçı ayarlayın.

Bebeğinizin ilk yaşı unutulmayacak bir andır. Bu bebeğiniz ve kendiniz için önemlidir. Eğer maddiyat konusunda imkanınız varsa fotoğrafçıyla anlaşabilir ve bebeğinizin her an için fotoğraflarının çekilmesini sağlayabilirsiniz. Siz bu aşamadayken fotoğraf çekmek aklınıza gelmeyebilir ya da konuklarla ilgilenmekten vaktiniz olmayabilir. İmkânınız varsa fotoğrafçı ayarlayın, imkanınız yoksa fotoğraf çekimi konusunda mutlaka bir ya da birkaç kişiyi görevlendirin. Farklı açılardan çekilen fotoğraflar da farkındalık yaratacaktır.

Giyilecek kıyafetleri belirleyin. 

Bebeğinize giydireceğiniz kıyafet kadar sizin giyeceğiniz kıyafet de önemlidir. Dilerseniz bebeğinizin t-shirt üne ismi ile birlikte 1 Yaşında yazısı (mesela Ali 1 Yaşında gibi) yazdırarak giydirebilirsiniz veya sevdiği bir çizgi film karakterinin kıyafetini giydirebilirsiniz. Konsepte uygun kıyafet seçimi ortamda uyum sağlayacaktır. Eşiniz, siz ve bebeğiniz aynı renkte veya aynı özellikte kıyafet seçimi de yapabilirsiniz. Bu tamamen zevkinize bağlıdır.

Konuklara vermek üzere hediyelikler hazırlayın.

Konuklarınıza hem partinize katıldıkları için hem de bebeğinizden hatıra kalması için hediyelikler hazırlayın veya hazırlatın. Bu hediyelikler herkesin günlük yaşantıda kullanabileceği tarzda olabilir. Mesela bir magnet hazırlatabilirsiniz, buzdolaplarını süsleyebilir. Bu yine konsepte uygun şekilde belirlenmelidir.

Önerimiz dışarıda yapmak istediğiniz her tür organizasyon için bir organizasyon firmasıyla anlaşmanız yönündedir. Bu şekilde her şeyiyle eksiksiz bir parti yapmış olursunuz.

Nice Musmutlu Seneler Dileriz 🙂

Daha Fazlası Genel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir