Hamilelik sonrası bazı fizyolojik ya da psikolojik nedenlerden dolayı annenin bebeğini emzirememesi, anneyi depresyona sürükleyebiliyor.

Emziremeyen anne kendini kötü hissedebilir

Anneler, bebeklerini emziremediklerinden dolayı suçluluk hissedebilir, özellikle de anne sütünün önemini vurgulayan reklamlar yapıldıkça ve literatürde de bunun önemini vurgulayan çalışmalar oldukça kendilerini kötü hissedebilir, suçlayabilir ve hatta depresyona girebililirler.

Güvenli bağlanma için teması artırın

Böyle durumlarda eşin ve akrabaların desteğinin yanında psikolojik destek almaları da gerekir. Annenin bebeğini emzirmesi anneyle bebek arasındaki bağlanmayı kuvvetlendiren güzel bir yol olsa da, bebeğini emziremeyen anneler, bebeklerini emzirme pozisyonuna getirerek bebeklerinin tenlerine yeterince değdiğinden emin olarak küçük bir biberonla onları besleyebilir ve böylece aradaki bağlanmayı kuvvetlendirmek mümkün olabilir.

Siz yeter ki bebeğinize sarılın

Bebek ve anne arasındaki bağ için bebeğini emzirip emzirmediği ya da ne kadar emzirdiği tek başına faktör değildir. Ağladığında ne yaptığı, onunla ne kadar oynadığı, ne kadar sıklıkla kucağına aldığı, bağlanmayı kuvvetlendirici neler yaptığı, sevgisini nasıl gösterdiği de çok önemlidir.

Kısacası nasıl bir ebeveyn olduğunuz bebeğinizi emzirip emzirmediğinden çok daha önemlidir.

Daha Fazlası Genel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir