Bebeklerin cildi yetişkinlere göre oldukça hassastır. Bebeklerin cilt yapısı, yetişkinlere göre çok daha incedir ve daha az yağ salgısı üretirler.

Derilerinin ince olması, yaralanmalara karşı savunmasız kalmasına zemin hazırlar. Cildin inceliği, dışarıdan harici olarak kullanılacak ürünlerin deriden emilip kana geçmesine neden olabilir.

Bebeklerin bağışıklık sisteminin az gelişmesi onları enfeksiyonlara karşı daha duyarlı hale getirir. Deri enfeksiyonları da bu sebeple bebeklerde sıklıkla görülür.

Özellikle yeni doğan döneminde bebeklerin cildine temas edecek her şeye özen gösterilmesi oldukça önemlidir. Kıyafet yıkama ise, bebekler söz konusu olduğunda çok daha önemli bir hale gelir.

bebek kıyafetleri nasıl yıkanır ile ilgili görsel sonucu"

Deterjan Seçimi

Bebek kıyafetlerinin yıkanmasında dikkat edilmesi gereken ilk adım deterjan seçimidir. Her ebeveyn çocuğunu özel hisseder ve ona en iyisini sunmak ister. Yetişkinlerin kullandığı deterjanların çoğunluğu, içeriklerinde bulunan kimyasallar sebebi ile bebekler için kesinlikle uygun değildir.

Bol köpürme iyi bir temizleme etkisi gibi görünebilir ancak bu kimyasalın fazla olduğu anlamına gelir. Bu sebeple iyi bir bebek çamaşır deterjanının fazla köpürmemesi gerekir.

Bebek deterjanının güzel kokması onun doğru bir seçim olduğu anlamına gelmez. Satın alınacak deterjanın formülünde ne kadar az boya ve parfüm varsa o kadar sağlıklı olacaktır. Dolayısıyla organik olmayan bebek deterjan ve yumuşatıcılarının asla tercih edilmemesi gerekir.

Bebek cildinin tahriş olmaması için çamaşır suyu ya da buna benzer deterjanlar kullanılmamalıdır. Standart deterjanlar, kimyasal içerikli oldukları ve paraben gibi zararlı bileşenler içerdikleri için bebeklerin cildinde kaşıntıya, kızarıklığa ve pek çok yan etkiye sebep olabilir. Bu nedenle bebeklere özel üretilen organik bebek deterjanı ya da sabun tozu tercih edilmesi iyi bir adım olacaktır.

Ayrıca bebek deterjanı satın alınırken, ürünün bebek cildinde meydana gelebilecek hassasiyetlere karşı dermatolojik olarak test edilip edilmediğinin de kontrolünün sağlanması önemlidir.bebek kıyafetleri nasıl yıkanır ile ilgili görsel sonucu"

Kıyafetler Yeni Alındığında Neden Yıkanmalıdır?

Bebekler, özellikle de yeni doğanlar genellikle hassas bir cilde sahiptir. Bu sebeple tekstil kalıntılarından arındırmak adına, aldığınız kıyafetleri kullanmadan önce bakım etiketine uyacak şekilde yıkamalısınız.

Tekstil firmaları elbiseleri son haline getirirken veya depolama aşamasında küflenmemesi için çeşitli kimyasallar kullanabilirler.

Üstelik elbiseler depolanma ve nakliye aşamasında da bakterilere maruz kalırlar. Bağışıklık gelişimi tamamlanmamış bebeklerin bakterilerden korunmaları için yeni alınan çamaşırların mutlaka yıkanması gerekir.

Yeni alınan çamaşırlarda leke olmayacağı için yüksek ısıda yıkamanıza gerek kalmaz ancak mutlaka deterjan kullanılmalıdır. Bunun için çamaşırların etiketlerindeki yıkama talimatlarından yardım alınabilir.

bebek kıyafetleri nasıl yıkanır ile ilgili görsel sonucu"

Bebek Kıyafetleri Hangi Programda Yıkanır?

Genellikle bebek kıyafetlerinin daha temiz olacağı düşünülerek, 60 ila 90 derece gibi yüksek sıcaklıklarda yıkanmasına sıklıkla rastlanılır. Ancak düşünülenin aksine, bebek kıyafetlerini yıkamak için maksimum sıcaklıklar şart değildir. Çünkü temizlik ve hijyeni sağlayan asıl şey, kullanılan deterjandır.

Bebeğinizin beyaz ve günlük çamaşırlarını 40 derecede, renkli ve hassas çamaşırlarını 30 derecede yıkayarak gerekli hijyeni sağlayabilirsiniz.

Ancak esas olan nokta, etiketlerdeki yıkama talimatlarını dikkate almak olacaktır. Daha yüksek sıcaklıkların bebeğinizin kıyafetlerinde daha hızlı yıpranmaya sebep olacağını ve ürünleri erkenden kullanılmaz hale getireceğini de unutmamanız gerekir.

bebek kıyafetleri nasıl yıkanır ile ilgili görsel sonucu"

Kirli Kıyafetler Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Bebek sağlığı için bebeğinizin kıyafetlerini kendi kıyafetlerinizle beraber yıkamamaya özen göstermelisiniz. Yetişkin kıyafetinde bulunan parfüm, kir benzeri kalıntılar bebeğinizin kıyafetine geçebilir. Bu sebeple yıkamanın yanı sıra kirli sepetlerinin de farklı olması daha sağlıklı sonuçlar üretecektir.

Tekstil firmaları elbiseleri son haline getirirken veya depolama aşamasında küflenmemesi için çeşitli kimyasallar kullanırlar. Üstelik elbiseler depolanma ve nakliye aşamasında da bakterilere maruz kalabilir.

Bağışıklık gelişimi tamamlanmamış bebeklerin, bakterilerden korunmaları için yeni alınan çamaşırların mutlaka yıkanması gerekir. Yeni alınan çamaşırlarda leke olmayacağı için yüksek ısıda yıkamanıza gerek kalmaz ancak mutlaka deterjan kullanmalısınız. Çamaşırların etiketlerindeki yıkama talimatlarını kontrol edebilirsiniz.

lekeli bebek kıyafetleri ile ilgili görsel sonucu"

Lekeli Kıyafetler Nasıl Yıkanmalıdır?

Bebek kıyafetlerinde anne sütü, kusmuk gibi lekeler olabilir. Özellikle ek gıdaya geçildiği zaman henüz çene kasları çok gelişmemiş bebekler, yedikleri yemekleri üzerlerine dökebilirler.

Bu sebeple leke çıkarma yöntemlerini bilmek işinizi kolaylaştırabilir. Bebeğinizin sağlığına zarar vermemesi için kimyasal içerikli leke çıkarıcılar kullanmayı ilk etapta tercih etmemeyi deneyebilirsiniz.

Lekeli çamaşırları duru suda bekletebilir, lekeler yumuşadıktan sonra makinede yıkayabilirsiniz. Yoğun kirlerde ise soğuk suya bir miktar elma sirkesi ya da karbonat ekleyebilirsiniz.

Eğer lekeler inatçıysa ya da bu tür işlemlerle uğraşmak istemiyorsanız, yine bebeklere özel olarak üretilen daha temiz içerikli leke çıkarıcı ürünlerden edinebilirsiniz.

 

.

 

Daha Fazlası Genel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir