Bebeğinizi ne ile ve nasıl taşıyorsunuz?

Sling ve kanguru kullanımı günümüzde her geçen gün artıyor. Peki annelerin tercihinin bu yöne kaymasındaki sebepler neler, gelin inceleyelim.

Eller serbest! 

Ev işlerini bebeğiniz ile birlikte yapmanızı mümkün kılıyor. Bazı bebeklerde 1 metrelik sensör olduğu düşünülürse; müthiş bir imkan sağlıyor.

Ekonomik!

Bebek arabaları ve pusetlerden inanılmaz daha ucuz! Hatta evde kendiniz de yapabilirsiniz.

Güven verir…

Ten teması sayesinde bebeğiniz kendisini daha güvende hisseder. Siz de bebeğinizin kalp atışlarını daha yakından hisseder ve rahatlarsınız.

Eski formunuza daha çabuk kavuşursunuz!

Siz açık hava yürüyüşleri yaparken, bebeğinizi emzirebilir hatta uyutabilirsiniz. Bebek açık havada daha çok acıkır ve daha rahat uyur. Bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılarken zayıflayabilirsiniz.

İki kere düşünmeden kalabalığa karışabilirsiniz…

Bebek arabası pazarda, otobüse binerken, alış veriş merkezlerinde sizin için kabusa dönüşebilir. Eğer sling ya da kanguru kullanıyorsanız bu tasalar sizin için geçerli olmaz. Hem bebeğiniz yürümeye başladığında yorulduğunda binebilsin diye boş pusetle gezmek çok rahat olmaz. Ama sling/kanguru az yer kapladığından bu sorun da ortadan kalkmış olur.

Sosyal anne, sosyal bebek daha mutlu bir aile demektir.

Sizinle ten teması kuran bebek kendini daha güvende hisseder. Güvenli ortamında olan insan öğrenmeye daha açıktır. Sizinle birlikte dışarıya çıkan çocuk daha iyi gözlem yapar. Daha sosyal bir çocuk olmanın adımını atmış olur.

Babalar da kullanabilir!

Tabi ki babalar da kullanabilir:)

Bir sonraki yazımızda sling çeşitlerinden bahsedeceğim… Görüşmek üzere:)

Daha Fazlası Genel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir