1. Doğal emzirme zahmetlidir.
Doğru yöntemle emzirmekten daha zevkli daha doğal ve kolay bir şey yok. Emzirme ile ilgili tavsiye alabilirsiniz; ama sadece uzun zaman emziren ve ondan zevk alan annelerden.

2. Emzirme meme formunu bozar.
Memenin formu değişmeye kadın hamileyken başlıyor. Değişiklikler kadını emzirmeye hazırlıyorlar.

3. Emzirme kilo almaya neden olur.
Hayır, tam tersi bir durum söz konusudur. Kadın kiloyu hamileyken alıyor ve 6-8 ay doğumdan sonra emziriyorsa tamamen eski kiloya geri dönüyor. Emzirmeyi 1,5-2 aydan sonra bırakan kadınlar daha fazla kilo sorunları ile karşılaşıyorlar.

4. Emzirmeye başlamadan önce memeyi ve ucunu hazırlamak gerekir.

Doğuma yaklaşırken memelerle oynamak zaten tehlikeli, oksitosin adlı bir hormon rahmin kasılmasına sebep oluyor ve erken doğum başlayabilir.  Sadece arada bir nemlendirici krem yada lanolin içeren kremi sürebilirsiniz.

5. İçeri giren ya da küçük meme ucuyla emzirme olamaz.
Bebek için meme ucu önemli değildir. Önemli olan – meme ucunun etraftaki kahverengi yuvarlak olan parça. İlk 3-4 haftada kadar bebeğin memeyi alma şekli her zaman kontrol etmeniz gerek ve tamam. Bebeklerin çabalarını desteklemek ve emme refleksinin oluşmasına katkıda bulunma konusunda biraz daha sabırlı olunması gerekir.

6. Bebeği memede 5 dakikadan fazla bırakmayın, çünkü çatlaklar olacaktır.
Bebeğin ihtiyacı olduğu kadar memenin yanında bırakın. Onun için meme sadece yemek değil. Bebek için meme güvenlik, rahatlık, anneyle teması, hayatın her şeyi.
Çatlak oluşmasının başlıca 2 sebebi:
1- Annenin her emzirmeden önce meme ucunu yıkaması.
2- Bebeğin meme ucunu yanlış tutması, bebeğin meme ile oynaması.

7. Bebek gerekli besinleri ilk 5-10 dakikada alır.
İlk dakikalarda sadece sulu olan süt çıkıyor, bu süt şekerli ve sulu. Eğer bebek sonraki sütü alamazsa – gaz sorunu 100% olacaktır. Bebek kendi kendine memeyi bırakmalı. Sütün iki çeşidi vardır; sulu ön sütü ve yağlı arka sütü. İkisinin de bebeğin alması gerek.

8. Sütün olmadığı zaman su ver.
Tamamen yanlış. Bebeğin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak her şey sütün içinde var. Anne sütü 85-90%  sindirilmesi kolay olan sudan oluşur. Bebeğin böbrekleri normal su için hazır değil.

9. Eğer süt yoksa, hemen mama ver, bebek aç ve kilo kaybı verebilir.
Sütün gelmesini bebek sağlar. Zaten yeni doğanlar fizyolojik kilo kaybı yaşıyorlar. Bebeğin eğer aç kalırsa o size haber verir. Mamayla besleyen bebek emmeye ihtiyaç duymaz ve memeyi emmez. Emmezse süt gelmez ve sonsuz bir döngüyü başlatır.

10. Bebeğim her istediğinde meme vermemem gerek.
Her yaşta farklı ihtiyaç olduğu için bebek bazen günde 7 sefer bazen 60 sefer isteyebilir. Ama unutmayın – her zaman açlık için olmayabilir bazen sizin yanınızda olduğundan emin olmak için emme ihtiyacı duyar.

 

Daha Fazlası Beslenme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir