Ne gurur verici şeydir anne olmak. Hayatın her yükünü sırtlayıp dünyanın en güçlü varlığı iken bazen de sadece küçük bir kız çocuğu olmanın verdiği tezatlığın, kadına verdiği güç ne gurur verici bir şeydir.

Kendinizi, çevrenizdeki insanları mutlu etmek, onların yaşamına neşe, sevinç katmak için neler yaptığınızı, ne gibi durumlara baş kaldırdığınızın farkında mısınız?

Anne olmak demek, güçlü olmak demektir. Kadın ve anne olmanın verdiği gurur ile gücünüzün farkına varın!

10 Mayıs Anneler Günü’nü kendimizi ne kadar sevdiğimizi bilerek, her koşulda, tüm kusurlarımızla, yeteneklerimizle ve uğraşlarımızla güzel olduğumuzun farkında olarak geçiriyoruz. Birlikte olmanın verdiği güç ile, birbirimizden güç alarak bugünü kutluyoruz!

Kendinize Güvenin!

Söz konusu çocuklarımız olduğunda, sorunsuz bir hayat elbette ki mümkün değil. Hayatın bize getirdiği sorunlar karşısında bazen çaresiz hissedip içimize çekilebiliyoruz.

Bu noktada yapmanız gereken, daha önce başınıza gelmiş sorunları düşünüp onlarla nasıl mücadele ettiğinizi ve o sorunu nasıl çözdüğünüzü hatırlamaktır.

Bunu hatırlamak sizi cesaretlendirecek ve güncel sorununuzu çözmeniz için size yardımcı olacaktır. Sorunları hiçbir zaman göz ardı etmeyin. Bir kere başardıysanız bir kez daha başarabilirsiniz öyle değil mi? Başaracağınıza güvenimiz sonsuz!

Pozitif Olun!

Sizde bir olay karşısında sadece o olayın negatif yönlerini görenlerden misiniz? Eviniz çok dağınık ve çocuğunuzla birlikte her şeye yetişemediğinizi düşünüyorsunuz… Bırakın dağınık kalsın!

Olayları negatif kısmıyla ele almayın. Eviniz dağınık ancak mutlu bir çocuğunuz var!

Olaylara bakış açınızı değiştirin. Bir olayın sadece negatif yönlerini değil, size kazandırdıklarını ve size öğrettiklerini de düşünün.

Hayır Demeyi Öğrenin!

Türk toplumunun gelenek ve göreneklerine göre hayır demek nezaketsizlik olarak düşünülebilir. Anneliğinizi, kimseye sorgulatmayın! ‘Hayır’ diyemeyen çoğu kişi karşısındaki insanı kırmaktan korktuğu için istemediği bir şeye evet demekte ve durum böyle olunca kişi kendisini özgüvensiz ve mutsuz hissetmekte.

Siz çocuğunuzun tek ve biricik annesisiniz. Onun için en doğru ve en iyi kararları siz verirsiniz.

Fikirlerinizi daima açık yüreklilikle ifade edin. İstemediğiniz bir şeyi yapmanız sizi mutlu etmez, siz mutlu olmazsanız bir başkasını da mutlu edemezsiniz zaten.

Güçlü bir anne olmak, her şeye göğüs germek demektir!

Liste Yapın!

Her gece yatmadan 5 dakika ayırın ve o gün iyi giden 3 şeyi yazın. Hemen yanına neden iyi gittiğini açıklayan kısacık bir not düşün.

Şükran ve minnet hislerinin mutluluğu arttıran en önemli unsurlardan biri olduğunu gösteren pek çok araştırma var.

Dikkatinizi sürekli kötü giden, sizi mutsuz eden şeylere vermek depresyon riskini arttırıyor. Tam tersine, olumlu gelişmelere odaklanmak ise mutluluk seviyenizi arttırıyor.

Canınız çok sıkkın olabilir. Zor dönemlerden geçiyor olabilirsiniz. Hatta kendinizi işin içinden çıkılmaz bir noktada görüyor olabilirsiniz. Ancak yanınızda dünyanın en sevimli bebeği duruyor! Şükredin ve içerisinde bulunduğunuz durumun iyi yönlerine odaklanmaya çalışın <3

Siz iyi olun ki, her şey iyi olsun!

Tüm annelerimizin, anne adaylarımızın, büyükannelerin, üvey annelerin, kayınvalidelerin, teyzelerin, yengelerin ve kısacası kalplerinde annelik şefkatini barındıran tüm kadınların ‘ANNELER GÜNÜ’ kutlu olsun!

Daha Fazlası Genel
Yorumlar Kapalı