Hamileyken bebeğinizi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmek dışında pek bir şey düşünmezsiniz. Ancak bebeğinizi eve getirmeden önce, evinizi bebek için güvenli hale getirmeyi ihmal etmemelisiniz. Bebeğiniz için gerekli tüm eşyaları hazırlamış olsanız da evinizi de onun için uygun hale getirmeyi düşünmelisiniz.

Bebeğinizi evinize getirmeden önce:

Bebeğinizin beşiğinin, yatağının ve diğer eşyalarının güvenli olup olmadığını kontrol edin. Çoğu aile, aile içinde daha önce kullanılan bebek yatağı ve diğer malzemeleri kullanmayı düşünür ki bu oldukça mantıklı. Eğer ikinci bebeğiniz olacaksa, ilk bebeğinizin eşyalarını neden kullanmayasınız? Ancak burada önemli olan, daha önce kullanılmış bu eşyaların güvenli olduğundan emin olmak. Kırık, çatlak ya da sallanan bir yatağa bebeğinizi koymak istemezsiniz. Yeni alacağınız eşyaların da güvenilir olduğundan mutlaka emin olun. Bebek yatağı ve beşik gibi eşyaları güvenilir marka ve mağazalardan almak daima iyi bir fikirdir.

Evinizde duman ya da karbonmonoksit algılayıcılar varsa, düzgün çalıştığından emin olun. Eğer yoksa, mutfağınıza ve evin hol kısmına birer tane duman algılayıcı koymayı düşünebilirsiniz. Yangın durumunda mutlaka bir kaçış planınız olduğundan emin olun.

Acil durumda aranması gereken yerlerin telefon numaraları her odada asılı olsun. Evinizde ev telefonunuz yoksa, acil durumlarca cep telefonunuzun şarjının olmaması gibi bir riske karşı bir ev telefonu hattı bağlatmayı düşünebilirsiniz.

Evinizde merdiven varsa, tırabzanların sağlam olduğundan emin olun. Bebeğinizi taşırken mutlaka tırabzanlardan destek alın.

Bebeğiniz emeklemeye başlamadan önce:

Bebeğiniz, siz farkında olmadan emeklemeye başlayabilir. Pek çok bebek genelde 6. ve 9. aylar arasında emeklemeye başlar. Yerde elleri ve dizleri üzerinde emeklemesi durumunda herhangi bir tehlikenin oluşmaması için birkaç önlem almanız gerekli.

Kullanılmayan elektrik prizlerini kapaklar yardımıyla kapatın.

Elektrik kablolarını bebeğinizin ulaşamayacağı yerlerden geçirin.

Kütüphane, çerçeve ve televizyon gibi ev eşyalarını duvara sabitleyin ve düşmeyeceklerinden emin olun.

Masanızın, sehpanızın ya da sandalyelerin sivri köşelerini koruyucu ve yumuşak maddelerle kapatın.

Merdivenlerin ya da bebeğinizin girmemesi gereken kiler gibi odaların önüne mutlaka güvenlik kapıları koyun.

Tüm ilaçları, temizlik malzemelerini ve bebeğiniz için zehirli olabilecek maddeleri, bebeğinizin ulaşamayacağı dolap içi gibi yerlere kaldırın.

Masanın, sehpanın ya da rafların üzerindeki küçük biblo gibi eşyaları, bebeğinizin yutma riskine karşı bebeğinizin ulaşamayacağı bir yere kaldırın. Tuvalet kağıdı rulosu içinden geçebilen her eşya bebeğiniz için boğulma riski yaratabilir.

Evinizde yetiştirdiğiniz bitkileri bebeğinizin ulaşamayacağı yerlere kaldırın.

Kombinizin ya da şofbeninizin maksimum 50 derece sıcaklıkta çalıştığından emin olun. 50 dereceden sıcak su yanıklara sebep olur.

Bebeğiniz ev hayvanınız ile birlikteyken sürekli olarak gözlemleyin. Ev hayvanınız bebeğiniz için elbette tehlikeli değildir. Ancak bebeğinizle oynamak isterken heyecanlı ve hızlı hareket edebilir ve bebeğinize istemeden de olsa zarar verebilir. Ev hayvanınızın bebeğinize alıştığından emin olun.

Daha Fazlası Genel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir