Bir bebeğin dünyaya gelmesiyle, anne de yeniden doğmuş gibi olur. Kadınlar güçlüdür, anneler daha da güçlü… Çünkü iyi bir birey yetiştirmek, dünyada yapılan en zor iştir.

Bazen her şeye yetişmek zor olabilir, tüm enerjinizin ve gücünüzün tükendiğini hissedebilirsiniz. Ancak asla pes etmemeli, kendinizi toparlamalısınız. Unutmayın ki sizin güçlü olmanız ve mutlu hissetmeniz, çocuğunuzun gelişimini direkt etkiler.

Güçlü çocuklar yetiştirebilmek, ancak güçlü anneler sayesinde mümkün olabilir! 🙂

Kendinize Daha Fazla Zaman Ayırın!
Bir annenin mesai saati yoktur, yeri geldiğinde 7 gün 24 saat bebeğinin bakımıyla ilgilenmesi gerekebilir. Çalışıyorsa işi, çalışmıyorsa temizlik ve yemek gibi tüm yükler onun üzerindedir.

Bu yoğunluk içerisinde çoğu anne kendisine vakit ayıramaz, sevdiği ve hoşlandığı aktivitelerle ilgilenemez. Bu durum bir süre sonra, kaçınılmaz olarak tükenmişlik hissine neden olabilir.

Bu sebeple bebeğiniz uyuduktan sonra birkaç dakikayı kendinize ayırmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz. Sıcak bir banyo yapabilir, kitap okuyabilir, markete gidebilir, annenizi veya arkadaşınızı arayabilirsiniz. Çünkü bir sonraki gün bebeğinizle daha iyi ilgilenebilmeniz için, akıl sağlığınız çok önemlidir. Yorgunluk, bıkkınlık, tükenmişlik hissettiğiniz anlarda yakınlarınızdan yardım istemekten çekinmemelisiniz. Bu durum, sizin bebeğinize bakamadığınız ya da daha az sevdiğiniz anlamına gelmez.

Sizin moral olarak kendinizi iyi hissetmeniz, bebeğiniz için oldukça önemlidir. Çünkü mutlu bebekler için, mutlu anneler gerekir!

Hayatınızı Planlayın!
Bebeği olan herkes, planların her zaman planlandığı saatte işlemediğini çok iyi bilir. Ancak genel anlamda bazı sınırlar içerisinde planlar yapmanız, sizi hem rahatlatır hem de daha iyi hissetmenizi sağlar.

Örneğin haftanın bir günü mutlaka dışarı çıkabilir ve yürüyüş yapabilirsiniz. Planladığınız gün uzun bir yürüyüş yapamamanız, ertesi gün daha kısa sürse de yürüyüş yapmamanıza engel değil.

Güne daha enerjik başlamak için kahvaltı yapamamanız, bir elma yıkayıp yemenize engel değil. Eşinizle uzun sürdüğü için film izleyememekten yakınmanız, daha kısa sürecek dizi bölümleri izlemenize engel değil.

Kısacası hayatınızı planlamanız, sizi daima iyi ve rahat hissettirecektir. Sürekli panik halinde ve hiçbir şeye yetişemediğini düşünen anne profili ile bebeğinize rol model olmayı tercih etmemelisiniz.

Kızmayın, Gülümseyin, Kahkaha Atın!
Her şey mükemmel olmak zorunda değil, gülmeyi öğrenmelisiniz. Bazı günler sadece ağlamak isteyebilirsiniz. Herkes hata yapar ve ardından her şey yoluna girer, yeter ki siz pozitif kalmayı bilmelisiniz.

Bazı durumlar sinirlenmek yerine gülüp geçmeyi gerektirir. Bebeğiniz özenle hazırladığınız yemeğini yere mi attı? Makyaj malzemelerinizi mi kullandı? Dekorasyon eşyalarınızı mı kırdı? Nasıl olsa olmuş olan şeyler için, kızmaktan öfkelenmekten vazgeçmelisiniz.

Bırakın her şey olacağına varsın. Bebeğinizle birlikte oturabilir ve kahkahalarla gülebilirsiniz, iyi bir anı olmaz mı sizce de? Sonra da birlikte ortalığı temizlemeyi unutmayın!

Temiz Ev Değil, Mutlu Ev!
Tabi ki temiz bir eve sahip olmak sağlık açısından önemlidir. Ama mutlu, yaratıcılığa müsait bir evde yaşamak da en az onun kadar önemlidir.

Evin içindeki önemsiz düzensizlikleri hiçbir zaman kafanıza takmamalısınız. Çünkü büyüdüğünde, bebeğinizin o daha yeni sildiğiniz parkelere bıraktığı minik parmak izlerini bile özleyeceksiniz.

Evinizin her köşesi her zaman düzenli olmak zorunda değildir. Bazen akışına bırakmalısınız… Bebeğinizle daha fazla vakit geçirmek varken, mutfak camları bir süre daha temizlenmeyi bekleyebilir!

Siz mutlu ve güçlü hissederseniz, mutlu ve güçlü olursunuz. Siz hangi kimliğe bürünürseniz, bebeğinizin kişiliği bunun gölgesinde şekillenir ve geleceğine yön verir.
Ne kadar güçlü olduğunuzun farkına varın! 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun! <3

 

.

Daha Fazlası Genel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir