Soğuk, yağmurlu ve rüzgarlı havalarda bebek giyimi son derece önemlidir. Bebeğinizin üşümediğinden emin olmak istersiniz. Bu endişeniz gayet yerindedir; fakat bebeğiniz hasta olur diye dışarı çıkarmamak, sürekli evde olmak bebek için daha kötü bir senaryodur. Hem enerjisini atamayan, yorulmayan bebekleriniz sizi evde daha çok yoracağından bu durum sizi de olumsuz etkileyecektir.

“Kötü hava yoktur, yanlış kıyafet vardır!”

Burada bebek giyimi ile ilgili bazı ipuçlarımız var:

  • Keyifli bir uyku ortamı yaratın. Bebeğinizin karyolası için sıcak tutan çarşaflar seçin. Flanel bu iş için uygundur. Yumuşak, sıcak, tek parça uyku tulumu işinize yarar ve bebeğinizi tüm gece sıcak tutar. Bu seçim ayrıca bebeğinizin battaniye altında kıvranmasını engeller.
  • Bebek giyimi bulunduğunuz odanın sıcaklığına göre ayarlanmalı. İdeal bebek odası sıcaklığı 16-20 derece arasında tutulmalıdır. Elbette gece boyunca sıcaklık değişecektir, ancak yapacağınız en iyi şey bebeğinizin karyolasını rüzgârdan ve doğrudan ısı kaynaklarından uzaklaştırmaktır. Çok soğuk gecelerde ufak ayarlamalarla sıcaklığı dengede tutmada çalışın.

  • Genellikle fanila gibi ince bir pamuklu giysi üzerine kalın yünlü bir kazak giydirilir. Oysa tek kat kalın giysi yerine üst üste pamuklu, yumuşak ve vücudu saran ince giysiler giydirildiğinde aralarındaki hava tabakası bebeği üşümekten korur. Dışarı çıkıldığında bu giysilerden en üsteki yün olduğunda daha iyi korur. Ortam sıcaklığı değiştiğinde gerektiğinde bir kat azaltılır veya artırılır. Bu yöntem ile bebeği sıkan, ağırlaştıran kıyafetlerden bunalması engellenir.
  • Çok soğuk havalarda dışarı çıkıldığında ısıyı koruyan, soğuğu geçirmeyen kuş tüyü tulum tarzı giysiler uygundur.
  • Vücut ısısının büyük kısmı baştan kaybedildiğinden mutlaka kulakları örten şapka, eldiven, kalın çoraplar ve botlar giydirilmelidir.

  • Yürüyen bebeklerde, yağmurlu havalarda botlarının su geçirmediğinden emin olunmalıdır.
  • Arabayla dışarı çıkıldığında aşırı ısınmayı önlemek için şapka ve üstündeki giysilerden bir katı çıkartılabilir ya da araba serinletilir. Eğer otobüs gibi toplu taşıma aracında ise elbisesinin bir kısmını çıkartılabilir.
  • Bebek arabası ile dışarı çıkıldığında arabanın içine koruyucu ve soğuğu önleyici bir örtü ve bebeğin üzerine de ayrı bir battaniye örtülmelidir. Ya da bebek arabalarında kullanılan zarf gibi giysiler giydirilebilir. Yağmurlu, rüzgarlı havalarda arabanın koruyucu rüzgarlığı kullanılmalıdır.
  • Rüzgarlı bir havada dışarı çıkıldığında bebeğin rüzgara karşı açık kalan kısımlarına çatlamayı önlemek için hafif bir nemlendirici sürülmelidir.
  • Soğuk havada ısı üretimi için daha çok kalori gerekir. Öğünlerinde kalori miktarı biraz artırılabilir.
Daha Fazlası Genel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir