Bebeğim Ne Zaman Diğer Bebeklerle Oynamaya Başlayacak?

Çocuğunuz 2 yaşına gelene kadar diğer çocuklarla oynamaz.  Aynı ortamda oynayabilirler, yardımınız ile sırayla da oynayabilirler bir oyuncak ile. Fakat birbirleri arasında diyaloglar olan, dinlemeli, paylaşmalı, etkileşimli bir oyundan pek söz edemeyiz. 2 yaşından küçük çocuklar paralel oyun yani yan yana oyundan hoşlanırlar.

Ancak bu onların birbirlerinin arkadaşları olmadığını göstermez. Bebekler sosyal varlıklardır ve tandıkları bebeklerin yanında olmak onlara güven ve mutluluk verir.

Bu yaştaki çocuklarda etkileşim daha öncek yanındaki çocuğun oynadığı oyunu ya da oyuncağı kendine isterse başlar. Biz dışarıdan bunu olumsuz olarak görebiliriz ama orada sosyal becerilerin ilk adımları atılıyor oluyor. Sadece çekişmiyorlar da bu tatlı minik arkadaşlar… Birbirlerini taklit ederek birbirlerine öğretiyorlar da…

Çocuğunuz bir arkadaşı izledikten sonra teşekkür etmeye başlayabilir. Ya da karıncalarla daha nazik oynamayı… Ayrıca diğer çocukların yaptıklarını gözlemlerler ve kendi yaratıcılığına katkıda bulunurlar. Bir arkadaşıyla oynadıktan sonra yeni bir oyun için harika bir fikir bulabilir.

Çocuklar  üçüncü doğum gününe yaklaştıkça, diğer çocuklar ile birlikte oynamaya, bir oyun alanını keşfetmeye ya da birlikte bir blok kule inşa etmeye başlayacaktır. Ya da birbirlerine çay ikram etmeye…

Keyifli oyunlar!

Daha Fazlası Oyun/Aktivite

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir