Bebeğinizi kucağınıza aldığınız an aklınızdan asla geçmeyen ancak zamanla başa dert olan, çoğu yeni doğum yapmış annenin aklını kurcalayan meseleyi konuşmanın zamanı geldi: Doğum sonrası kilolar.

Hamilelik sürecinde vücutta hem psikolojik hem fiziksel çok fazla değişik meydana geliyor. Öncelikle bunlara en büyük kabusunuz gibi bakmadan, sürecin bir parçası olduğunu bilerek ve eski formunuza kavuşabileceğinizi söyleyerek başlayalım. Doğum sonrası dönemi oldukça hassas bir dönem. Bilinçsizce yapılan sporlar, diyetler istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Dahası, bu durumu kendiniz için stresli hale getirmek, süt veriminizi de düşürerek bebeğinizi de etkileyebilir. Bu sebeplerden dolayı öncelikle derin bir nefes alıp rahatlayarak, sizin için hazırladığımız kilo verme ipuçlarını inceleyebilirsiniz. ☺️

Emzirme döneminde annelerin günde yaklaşık 500 kalori fazladan harcadığını hepimiz biliyoruz. Bu dönemi daha sağlıklı geçirmek için, sağlıklı beslenmek, bol bol protein tüketmek ve en önemlisi de günde en az 3 litre su içmek gerekiyor.

Yeni anne olmanın getirisi olan kargaşalardan bazen su içmeyi unutuyor olabilirsiniz. Bunun için hazırlanmış  AdımSayar uygulaması, size belli aralıklarla su içmeniz gerektiğini hatırlatacak!

Doğum sonrası kanamalarınız bittikten sonra, günlük 20-30 dakikalık yürüyüşler yapmanın tam da havası değil mi?

Tempolu yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek gibi karın ve rahim bölgesini destekleyen ve kaslarınıza zarar vermeden spora dönebileceğiniz aktiviteleri tercih edebilirsiniz. Baharın gelişiyle ısınan havaların tadını bebeğinizi de yanınıza alarak, hafif tempolu bir yürüyüşle çıkarabilirsiniz.  Yaptığınız bu keyifli yürüyüş sırasında toplam kaç kalori yaktığınızı, kaç adım attığınızı ve kaç kilometre yürüdüğünüzü takip etmek için de yine  AdımSayar uygulamasını kullanabilirsiniz. Unutmayın, yürüyüşünüzü su içerek güçlendirmeniz çok önemli! Sağlıklı yaşam uygulamamız Adım Sayar’ı kullanarak hem su içme sıklığınızı artırabilir, hem de günlük yürüyüşlerinizi takip edebilirsiniz. İndirmek için buraya tıklayın. 🤩

Daha aktif spor yapmaya başlamak için doğum bölgesinin iyileşmesini beklemeniz gerektiğini unutmayın. Doktorunuzun da onayıyla doğum bölgesine baskı yapacak spor aktivitelerine başlamadan önce üç ilâ altı ay bekleyin. Bu, yere sert şekilde basmanıza neden olan zumba, tenis, koşu, voleybol, ip atlama vb. tüm sporları kapsar.

Bu süreçte vücut ağırlığınızın eklemlerinize baskı uygulamadığı yüzme, su jimnastiği, havuz bisikleti gibi su sporlarını tercih edebilirsiniz. Su içinde yapılan sporların daha hızlı kalori yakmaya yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Vücudunuz iyice normal haline döndükten sonra sert zeminde karın, kalça gibi egzersizler yaparak kaslarınızı da güçlendirebilirsiniz.

Aklımızın bir köşesinde her zaman kalması gereken şey ise, tüm annelerin vücudu eşsiz ve benzersiz .😍 Bu sebeple kendiniz için en iyi olana doktorunuzla birlikte, kendiniz karar vermelisiniz.

Daha Fazlası Sağlık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir