SANAT ETKİNLİĞİ: YAPIŞKAN DUVARI

En yapışkan ve en iyi yeni yürümeye başlayan çocuk aktivite kaynağı olarak da bilinen bu etkinliğin başrol materyali Şeffaf Kontakt kağıdından pek çok kullanım elde edeceksiniz. Kontakt kağıdın bir tarafı yapışkan, diğer tarafı pürüzsüzdür. Genellikle ders kitaplarını kaplamak için kullanılır. Çocuk aktiviteleri için de harika bir materyal olduğunu keşfedeceksiniz.

Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪

  • Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar; Nesneleri toplar, yapıştırır, üst üste dizer.
  • Kendini yaratıcı yollarla ifade eder; Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Nesneleri alışılmışın dışında kullanır. Özgün özellikler taşıyan ürünler oluşturur.
  • Nesne/durum/olaya dikkatini verir; Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır.
  • Nesne kontrolü gerektiren hareketleri yapar.

Etkinlik Süreci 🧩

Malzemeler:

  • Kontakt kağıdı (Tek tarafı yapışkanlı kağıt)
  • Bant
  • Çeşitli nesneler

İyi boyutta bir kontakt kağıdı parçası açın, koruyucu desteği dikkatlice çıkartın ve yapışkan tarafı dışarı gelecek şekilde duvarınıza asın. Bant ile duvara bantlayın ve ona “yapışması” için bir sepet “malzeme” hazırlayın. Sepete pek çok şey ekleyebilirsiniz; boru temizleyicileri, kağıt mendil ve pamuk topları…
Önce aktivite hakkında konuşun. “Bu senin yapışkan duvarın!! Bak ne kadar yapışkan!” Ve hissi anlaması için kağıdını birkaç kez karıştırın. “Ona bir şeyler yapıştıralım!” Sepetinden bir şeyin nasıl seçileceğini ve kağıda nasıl yapıştırılacağını modelleyin. 

Annemize Not 📝

Bebeklerdeki dikkat süreleri, ay ay değişiklik gösterecektir. Eğer çocuğunuz nesnelere beklediğiniz tepkiyi istediğiniz süre boyunca vermiyorsa panik yapmayın. Her çocuğun ilgi alanının farklı olduğunu unutmamakta fayda var. 13 aylık çocuklar, aktivitelerde 30 saniye kadar dikkatini sürdürebilir. Ebeveyninin dikkatini çekmeden önce yapabileceği birkaç etkinlik var ise dikkatini 1 veya 2 dakika sürdürebilir. Bebeğinizle iletişimi hiçbir zaman kesmeyin. Onu oyuncaklarıyla oynamaya teşvik ederek bu süreyi uzatabilirsiniz. Bebeğinize tüm oyuncaklarını aynı anda vermeyin. Tüm oyuncaklarını aynı anda vererek bebeğinizin kafasını karıştırabilirsiniz.

Haftanın Şarkısı 🎶

Mutlu Olmalısın;

Görevini yapmışsan
Büyüklere saygın varsa,
Kötülüğü yenmişsen,
Mutlu olmalısın.
Mutlu olmalısın.
Mutlu olmalısın.
Bugün çalışmışsan,
Küçüklere sevgin varsa,
İyiliği sevmişsen,
Mutlu olmalısın.
Mutlu olmalısın.
Mutlu olmalısın

Yaptığınız etkinlikleri bize İnstagram üzerinden gönderebilir ya da Forum’da paylaşabilirsiniz. 🥰

@Happymomapp instagram adresimiz için buraya tıklayınız

  • 13. Ay Etkinliği 2

    İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: MANDAL TAKMA Her evde bulunan malzemeler ile yapılabilecek etkinlikl…
  • 13. Ay Etkinliği

    EL-GÖZ KOORDİNASYON ETKİNLİĞİ: ÇUBUK ATMA 13 Aylık çocuk renkli ve büyük görsellerden hoşl…
Daha Fazlası 13 Aylık Bebek
Yorumlar Kapalı