DUYUSAL ETKİNLİK: LEZZETLİ BOYAMA

Bebekler için parmak boyama, harika bir duyusal deneyimdir çünkü onlar nadiren gerçekten resim yaparlar. Peki bu boyama etkinliğine bir de lezzet katmayı denesek?
Lezzetli boyalarıyla resim yaparken birden çok duyusunu harekete geçirecek ve mükemmel bir keşifle karşı karşıya kalacak. Yapımı oldukça basit olan bu etkinliğin sonunda ise miniğinizi kısa bir banyo keyfinin bekliyor olması kaçınılmaz. 🤗

Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪

Çocuklar için kurulan duyusal etkinlikler, tüm duyu organlarını uyaran aktiviteleri içerir. Dokunma, koku alma, tatma, görme ve duymayı içeren duyusal aktiviteler çocuklardaki keşfetme duygusunu harekete geçirir ve çocuklar oynarken, yaratırken, araştırırken her açıdan gelişmelerini sağlar. Duyularını uyarmak için zaman harcadıkça çocuklar bilişsel, duygusal, fiziksel, sosyal alanda gelişir. Çocuklar duyularıyla deneyimleyerek öğrenir. Duyusal etkinliklerin zihin gelişimi üzerinde büyük rol oynadığı bilinmektedir.
Duyusal etkinlikte çocuğu neyi nasıl yapacağına dair talimat yoktur, önceden planlı değildir, doğru ya da yanlış yoktur. Ve bu şekilde açık uçlu bir şekilde gerçekleştirilir. Burada oyunun etkinliğin amacı sonuçlandırmak değil, keşfetmektir. Duyusal etkinlikler beyin gelişimi destekler. Dünyayı kendi duyu organları ve kendi çabası ile keşfeden çocuğun benlik saygısı gelişir ve kendine olan güveni desteklenir. Çocukların hayal güçlerinin gelişmesine katkı sağlar.  Duyusal etkinlikler, çocukların hem ince hem kaba motor becerilerini geliştirmesini destekler. Çocuklar, boyama, boşaltma, karıştırma gibi dokunsal oyunlar ile motor becerilerini geliştirir hareketlerinin koordinasyonunu sağlamayı öğrenir. Çocukların sakinleşmesine ve uyarılma seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilir.
Duyusal etkinlikler sadece eğitsel değerleriyle değil aynı zamanda çocukların keyifli bir vakit geçirmesi için de öne çıkan bir araçtır! Duyusal etkinlikler evlerin güvenli ortamlarında kolayca kurgulanabileceği için size de etkinliğin tadını çıkarmak kalacaktır.

Etkinlik Süreci 🧩

Malzemeler:

  • Renk vermesini istediğiniz meyveler; kivi, çilek, muz, böğürtlen
  • Kağıt

Mutfak robotunda meyveleri püre haline getiriyoruz; bu kadar! Meyvelerimiz sulu olduysa onları katı forma getirmek için içerisine biraz muz veya mısır nişastası ekleyebilirsiniz. Çocuğunuzu mama sandalyesine oturttuktan sonra önüne koyacağımız kağıtla resim yapması için ona rehberlik ediyoruz. Üzerine mümkünse boya önlüğü giyindirmekte fayda var. Çünkü miniğiniz bol bol karıştıracak, tadına bakacak ve harika eserler ortaya koyacak.
Çocuğunuzun yemediği sebze ve meyveleri de bu eğlenceli metot ile etkinliğinize dahil edebilirsiniz.

Annemize Not 📝

Lezzetli Boyama etkinliği yaparken manavdan yeni meyveler almak pek de iyi bir fikir değildir. Evde beklemiş ve haddinden fazla olgunlaşmış meyveleri çöpe atmak yerine boyaya dönüştürmek faydalı olacaktır.
Meyveleri çocuğunuzun önceden tadımlamış olmasının alerjiye maruz kalmamasına adına önem taşıdığını da unutmamak gerekir.

şa

Haftanın Şarkısı 🎶

Meyveler;

Tüm meyveler yararlı öğrenelim adını
Arkadaşlar bilelim ağzımızın tadını

Meyveleri yedikçe oh ne güzel diyelim
Sağlık neşe içinde mutlulukla gülelim

Yaptığınız etkinlikleri bize İnstagram üzerinden gönderebilir ya da Forum’da paylaşabilirsiniz. 🥰

@Happymomapp instagram adresimiz için buraya tıklayınız

 

  • 16. Ay Etkinliği 2

    SANAT ETKİNLİĞİ: SALLA! Resim yapmayı hepimiz seviyoruz. Özellikle çocuklar için boyalarla…
  • 16. Ay Etkinliği

    PSİKOMOTOR GELİŞİM ETKİNLİĞİ: TOP ATMA YAKALAMA Bu dönem ona çılgın kaşif diyerek durumu ö…
Daha Fazlası 16 Aylık Bebek
Yorumlar Kapalı