EL-GÖZ KOORDİNASYON ETKİNLİĞİ: OYUNCAKLARI SIRALA

Bir şeyleri sıralamayı seven bir çocuğunuz var mı? Evet. Bunu her çocuk yapar ve bu oyuncak dizilişi etkinliği, onun çok seveceği bir etkinlik olacak. Kimileri etkinliklerin meşakkatli olduğunda daha öğretici veya daha ilgi çekici olacağını söyler. Fakat bu düşünce sadece bu yönüyle çalışmayabilir. Oyuncak sıralama yapılabilecek en kolay öğretici etkinliklerden biridir. Çocukların oyuna ihtiyacı vardır ve oyun durduğunda: oyuna bir tür katalizör görevi görebilecek hızlı ve kolay kurulumlara ihtiyaç duyarlar. Oyun oyunu doğurur. Oyuncakları sıralama da tam olarak böyle bir etkinliktir.

Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪

Bu aktivite çocuğunuzun bağımsız bir oyun kurabilmesi adına önem taşıyor. Çizilen sınır ile kendi hayal gücünü birleştirip ortaya neler çıkarabileceğine şahit olacaksınız. Oyunu oynarken küçük kas kullanımı gerektiren birçok hareket yaparak ince motor becerilerini geliştirecek. Oyuncakları tam çizgide sıralayabilmek adına güzel bir el-göz koordinasyonu kuracak. Konsantrasyon sağlayarak oyununu sürdürecek. Bir yandan oyuncak hayvanların seslerini taklit etmesini veya oyuncakların ismini/rengini söylemesini isteyerek de dil ve bilişsel gelişimi için katkı sağlayabileceksiniz.

Etkinlik Süreci 🧩

Malzemeler:

  • Ressam bandı
  • Oyuncaklar

Halı veya zemine yapışacağından emin olduğunuz bir bant edinin ve çeşitli şekillerde zemine yapıştırın. Hayvan figürleri, arabalar gibi bir dolu oyuncak getirerek nasıl sıralama yapacağı konusunda ona rehberlik edin.

Annemize Not 📝

Çocuğunuzun bu oyunu bağımsız bir şekilde oynaması için ona müsaade edin. Her çocuk disiplinli ve düzenli oynamayı sevmez. Dağınık oynamayı seven çocuklar için alternatifler oluşturmak mümkündür. Bantları kare oluşturacak şekilde yapıştırıp bir kenarından ufak bir açıklık bırakarak, arabalarını sıra ile o boşluğa park etmesini sağlayabilirsiniz. İlgisini çekmek için oyuncakları konuşturabilir ve ona hikayeler anlatabilirsiniz.

wwww

Haftanın Şarkısı 🎶

Sıra Olalım;

Sıra olalım
İnsanlara biz
Saygı duyalım

Alışverişte
Pazar yerinde
Sınıfa girerken
Sıra olalım

Çeşme başında
Dolmuşlarda
Otobüslerde
Sıra olalım

Kavga etmeden
Öne geçmeden
Sıradakine
Biz saygı duyalım

Kavga etmeden
Öne geçmeden
Sıradakine
Biz saygı duyalım

Yaptığınız etkinlikleri bize İnstagram üzerinden gönderebilir ya da Forum’da paylaşabilirsiniz. 🥰

@Happymomapp instagram adresimiz için buraya tıklayınız

 

 

  • 18. Ay Etkinliği 2

    İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: DELİKLER Çocuklar el işi becerilerini kullanmayı muhakkak ki seviyor…
  • 18. Ay Etkinliği

    PARÇA-BÜTÜN ETKİNLİĞİ: PUZZLE 18 aylık bebekler genelde iyi yürüdüğü gibi koşarlar da. Yür…
Daha Fazlası 18 Aylık Bebek
Yorumlar Kapalı