SANAT ETKİNLİĞİ: GÖKKUŞAĞI SÜNGER BOYAMA

Eğlenceli bir sanat etkinliği arıyorsanız, Gökkuşağı Sünger Boyama’yı deneyin! Sünger boyama her yaştan çocuk için eğlenceli ve kolaydır. Küçük çocuklar bile bu aktiviteye katılabilir!
Bu sanat etkinliği, halihazırda elinizde olabilecek birkaç malzemeyi gerektirir. Sadece boya, beyaz karton ve süngere ihtiyacınız var. Bir büyük gökkuşağı veya çok sayıda küçük gökkuşağı yapmayı seçebilirsiniz.
Bu süngerle boyanmış gökkuşaklarını el yapımı kartlara dönüştürmek hatta evin her yerinde sergilemek için bir çerçeveye koymak harika olurdu.

Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪

Okul öncesi sanat etkinliklerinin özellikle çocuğunuzun aktif öğrenme sürecine çok önemli katkıları bulunmaktadır. Sanat etkinlikleri sayesinde çocuğunuz hayata adeta 1-0 önde başlayacaktır. Bu nedenle doğru adımlar atarak çocuğunuzun ileri ki yaşamında oldukça başarılı bir birey olmasına doğrudan katkı sağlayabilir aynı zamanda aktif öğrenme sürecinde zorlanmamasını sağlayabilirsiniz.
Sanat etkinlikleri sayesinde çocuğunuz ne yaparsa yapsın herkesten farklı bir zihin yapısına sahip olacaktır. Çocuğunuz adeta hangi ortama girerse girsin özgünlük kokacaktır. Beynin sağ tarafının çalışmasına katkı sağlayan sanat etkinlikleri sayesinde yaptığı her işte yaratıcı fikirler sunması üretken bir birey olmasına katkı sağlayacaktır.
Sanat çalışmaları çocuğunuzun fiziki ve zihinsel gelişimine aynı anda katkı sağlayacağı için her kararında bilinçli bir şekilde hareket eden ve en mantıklı tercihler yapabilen bir birey olmasını sağlayacaktır.
Fiziksel gelişimine doğrudan katkı sağlayan bu tür çalışmalar sayesinde çocuğunuz ne tür bir el becerisi olursa olsun başarı ile işin altından kalkmayı bilecektir.
Özellikle zihinsel etkiler üzerine doğrudan katkıları olan sanat çalışmaları sayesinde çocuğunuz birçok şeyi hızlı bir şekilde anlamlandırıp yaşıtlarından çok daha olgun bir görüntü sergileyebilmektedir.
Sanat etkinlikleri sayesinde kendi yeteneklerini keşfedip hayatını buna göre planlamada oldukça başarılı olacaktır.
Her daim uyanık ve zihinsel kapasitesini kullanabilen çocuklar sanatsal çalışmalar sayesinde gözlem yeteneği kuvvetli bir birey olarak yetişir.
Sanatsal beceriler sayesinde beynin hem sağ hem de sol tarafını hızlı bir şekilde kullanabilmeyi öğrenen çocuklar ileri ki yaşamlarında karar verme süreçlerini hızlı ve başarılı bir şekilde yaparlar.

Etkinlik Süreci 🧩

Malzemeler:

  • Akrilik boya, Tempera veya Yıkanabilir boya
  • Beyaz Karton
  • Sünger – herhangi bir sünger işe yarar, ancak bir tarafında sert temizleyici olmayan bir sünger alırsanız, boyama için her iki tarafı da kullanabilirsiniz.

Bir süngerle gökkuşağı nasıl boyanır?
1. Gökkuşağı yapmak için ihtiyacınız olan tüm boya renklerini toplayın.2. Önce bir süngerin ucuna gökkuşağı düzeninde boya noktacıkları koyun.3. Ardından süngeri, boyalı yüzü yukarı gelecek şekilde dikkatlice kağıdınıza getirin.  Sayfanın altından başlayın ve süngeri boya tarafı aşağı gelecek şekilde kağıda bastırın. Süngeri gökkuşağı şeklinde sürükleyin.4. Daha küçük gökkuşakları yapmak için bir süngeri ortadan ikiye kesin ve aynı işlemi uygulayın.

Bir sürü küçük gökkuşağı veya bir büyük gökkuşağı yapabilirsiniz!Her yaştan çocuk bu kolay sanat etkinliğine bayılacak! Benzersiz süngerle boyanmış tasarımlar yapmak için farklı renk şemalarını bile deneyebilirsiniz.

Annemize Not 📝

Çocuğunuzun Sanata Olan İlgisini Arttırmak İçin Yapmanız Gereken 5 Hareket:

  • Çocuğunuza Sanatsal Araçları Her Zaman Ulaşılabilir Kılın
    Okul öncesi sanatsal çalışmalara olan ilgisini artırmak için boyama kalemi, kalem ve kâğıt gibi araçların her daim yakınında olmasını, ulaşılabilir olmasını sağlayın.
  • Çocuğunuzun Yaptığı Şeyleri Övün
    Çocuğunuzun çizmiş olduğu resimleri, yapmış olduğu küçük el becerilerini fazla abartıya kaçmadan övün. Bu onun yapmış olduğu çalışmaları önemsemesini sağlayacaktır.
  • Çocuğunuzun Yanında Kitap Okuyun
    Çocuğun aktif öğrenme sürecine doğrudan katkı sağlayacak olan kitap okumayı çocuğunuzun yanında yapmaya özen gösterin. Taklit etmeyi seven çocuğunuz bu etkinliği sizden görerek yapmaya başlayacaktır.
  • Çocuğunuzu Tiyatro ve Müze Gibi Yerlere Götürün
    Tiyatro ve müze gibi yerlere sık sık götürmeniz bu alanlara daha fazla ilgi göstermesini sağlayacaktır.
  • Tiyatro, Dans ve Edebiyat İle İlgili Olduğunuzu Gösterin
    Çocuk ilk rol modelini aileden alır bu nedenle sanatsal etkinliklere ilgili olduğunuzu açık bir şekilde göstererek çocuğunuzun ileriki yaşamında sanatsal faaliyetlere daha fazla ilgi duymasını sağlayabilirsiniz.

wwww

Haftanın Şarkısı🎶

Gökkuşağı;

Hayaller kurarız biz
Çimenlere uzanıp
Dilekler dileriz biz
Gökkuşağına bakıp
Mavi mor ve yeşil kırmızı
Rengarenk gökkuşağı
Turuncu lacivert ve de sarı
İşte bu gökkuşağı
Düşlere dalarız biz
Çiçekleri koklayıp
Umutla dolarız biz
Gökkuşağına bakıp
Mavi mor ve yeşil kırmızı
Rengarenk gökkuşağı
Turuncu lacivert ve de sarı
İşte bu gökkuşağı

Yaptığınız etkinlikleri bize İnstagram üzerinden gönderebilir ya da Forum’da paylaşabilirsiniz. 🥰

@Happymomapp instagram adresimiz için buraya tıklayınız

 

  • 35. Ay Etkinliği 2

    SANAT ETKİNLİĞİ: GÖKDELEN İNŞA EDİYORUZ Bu aktivite, sadece yaratıcı bir inşa alıştırmasın…
  • 35. Ay Etkinliği

    YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME ETKİNLİĞİ: AYAKKABI BAĞLAMA Motor gelişimlerinin günden güne dah…
Daha Fazlası 35 Aylık Bebek
Yorumlar Kapalı