GÜZEL SANATLAR VE EL SANATLARI ETKİNLİĞİ: SONBAHAR YAPRAĞI DİKİŞİ

Sonbahar yapraklarıyla dikiş dikmeyi öğrenmek, okul öncesi çocuklar ve her yaştan yeni başlayanlar için kolay bir dikiş projesidir. Çocuklar için bu kolay sonbahar yaprağı dikiş etkinliği ile sonbahar yapraklarını ev yapımı dikiş kartlarına dönüştürün! Sağlam sonbahar yaprakları kullanmak, bu acemi dikiş projesini hem ekonomik hem de çevre dostu hale getirir. Daha ileri düzey dikiş öğrencileri için alternatif yaprak dikiş fikirleri de dahildir. Sonbahar yapraklarını bağlamak gibi çocuklar için kolay dikiş projeleri, her yaştan çocuk için dikiş dikmeyi öğrenmeyi EĞLENCE haline getirir.

Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪

Okul öncesi çocuklara dikiş dikmeyi öğretmek, el kaslarını güçlendirmelerine yardımcı olmanın harika bir yoludur. Küçük çocukların ellerindeki ince motor kasları üzerinde daha fazla kontrol geliştirmelerine yardımcı olmanın eğlenceli ve kolay bir yolu için doğal sonbahar yapraklarından dikiş kartları yapın. Sonbahar yaprağı dikişi gibi yeni başlayan dikiş projeleri, çocukların ince motor becerilerini geliştirmelerine ve onları yazmaya ve düğme dikmek gibi daha ayrıntılı dikiş projelerine hazırlamalarına yardımcı olabilir.

Etkinlik Süreci 🧩

Malzemeler:

  • Sağlam yapraklar
  • Delgeç
  • Çocuklar için dikiş iğnesi
  • Pamuk ipliği
  • Makas

Çocuklara yönelik bu sonbahar temalı dikiş etkinliğinde kullanabileceğiniz sonbahar yapraklarını toplamak için dışarı çıkın. Dikiş kartları yapacak kadar sağlam sonbahar yaprakları toplayın. Sonbahar doğa el sanatları için diğer doğal öğeler için bir doğa avına çıkabilirsiniz. Her zaman alınmayı ve güzel bir şeye dönüştürülmeyi bekleyen hazineler vardır.
Ardından, çevre dostu dikiş kartlarına dönüştürmek için sonbahar yapraklarına delikler açın. Ya da ileri düzey dikiş öğrencilerini ellerinin gücü ve dikiş iğnesiyle deliklerini açmaya davet edin. Ancak, keskin uçları narin küçük parmak uçlarından korumak için lütfen çocuklar için bir dikiş yüksüğü kullanın!
Dikiş dikmeye yeni başlayan öğrencilerle çalışıyorsanız ve ev yapımı dikiş kartları yapmak istiyorsanız, aşağıdaki fotoğrafta gösterildiği gibi sonbahar yapraklarının kenarlarına bir bağlama deseni yapmak için tek delikli bir delgeç kullanın. Veya başka bir eğlenceli yaprak dikme fikri için yaprağa dikmek istediğiniz farklı tasarımları delmeyi deneyin.

Dikişe yeni başlayan öğrenciler için ipliğin bir veya daha fazla bölümünü kesin ve kör bir yama iğnesinin deliğinden geçirin. Büyük bir düğüm yapmak için iplik bölümlerini birbirine bağlayın. Çocukları sonbahar yaprağını dikmeye davet etmeden önce, düğümün sonbahar yaprağındaki ilk delikten geçemeyeceğinden emin olun. Çocukları yaprak dikmeyi denemeye davet edin. Sonbahar yaprağının kenarı boyunca basit bir hareketli dikiş, kırbaç dikişi veya battaniye dikişi dikmek için yukarı ve aşağı hareket yapmalarını sağlayın. Çocuğunuz daha önce çocuklar için başka bir bağlama veya dikiş projesi denemediyse , önce bir sonbahar yaprağının nasıl dikileceğini gösterin. Küçük çocuklar en iyi başkalarını izleyerek ve taklit ederek öğrenirler.

 

Annemize Not 📝

Çocuğunuz için dikiş etkinliklerini çeşitlendirmeniz mümkün. Hazır olarak bulunan dikiş kartelaları kullanabilirsiniz veya plastik tabakları delgeç yardımı ile delerek benzer şekilde dikiş etkinlikleri hazırlayabilirsiniz. Hazır olarak satılan keçe dikiş setleri edinebilirsiniz.

wwww

Haftanın Şarkısı🎶

Meslekler;

Bir terzi diker giysi
Bir aşçı doyurur karnı
Bir manav meyve satar
Çevremde herkes bir iş yapar

Doktorlar hasta bakar
Hemşire yardıma koşar
Polis güvenlik sağlar
Avukatlar haklı arar
Çevremde herkes bir iş yapar

Hayaller kuruyorum
Meslekleri tanıyorum
Acaba ne olsam diye
Anneme babama soruyorum

Neye varsa yeteneğim
İlerde olacak işim
Alırım iyi bir eğitim
Olur benim mesleğim

Pilot uçak uçurur
İtfaiye yangın söndürür
Mimar bina tasarlar
Ressam yapar tablolar

İçlerinden birisi
Çok başkadır sevgisi
Hem anlatır bilgiyi
Hem öğretir iyiliği
Öğretmenim özel biri 

Yaptığınız etkinlikleri bize İnstagram üzerinden gönderebilir ya da Forum’da paylaşabilirsiniz. 🥰

@Happymomapp instagram adresimiz için buraya tıklayınız

 

  • 47. Ay Etkinliği 2

    FEN ETKİNLİĞİ: KEŞİF İSTASYONU Evinizdeki basit malzemelerle keyifli bir duyusal keşif yap…
  • 47. Ay Etkinliği

    SANAT ETKİNLİĞİ: ÇUF ÇUF TREN Taleplerinin yerine getirilmemesini anlayabilir, bekleyebili…
Daha Fazlası 47 Aylık Bebek
Yorumlar Kapalı