SANAT ETKİNLİĞİ: KEÇEDEN KOLAJ YAPALIM

Bu, küçük bir bebeğin bile kolayca dahil olabileceği basit, karışıklık olmayan bir aktivitedir. Büyümeye başlayan bebeğiniz için sanat etkinliklerine dahil olmak heyecan verici bir deneyimdir. Kağıtlar, kalemler, boyalar… Eminiz ilgisini şimdiden fazlaca çekiyor olmalı. Kolaj etkinliğimizde dağınıklığa yer vermeden sanat etkinliklerine bebeğinizle beraber güzel bir giriş yapabilirsiniz.

Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪

  • Bu aktivite ile yeni bir deneyim kazanan bebeğiniz hayal gücünü bolca çalıştırırken, yeni bir şeyler oluşturma becerileri kazanacaktır.
  • Ona kolajı nasıl yapacağına dair kendiniz bir örnek ile rehberlik ettikten sonra, kendi kendine bir şeyler oluşturması, özgüvenini, özgür ifade etmesini ve kendi kendine karar verme becerilerini geliştirecektir.
  • Belki de keçe ile ilk kez karşılaşan bebeğiniz, yeni materyaller keşfedecek ve farklı dokulara temas etmenin getirisi ile duyusal gelişim kazanacaktır.
  • Şekiller ve renkler hakkında konuşarak bilişsel ve dil gelişimi hakkında da yararlı olmak kaçınılmaz olacaktır.
  • Yapıştırma, çekme, tutma gibi hareketler göstererek ince motor becerilerini de kuvvetlendirecektir.

Etkinlik Süreci 🧩

Malzemeler:

  • Keçe kağıdı
  • Eva Stickerlar

Bebeğiniz için stickerları hazırlayın. Seçtiğiniz keçeyi de önüne koyduktan sonra ilk etapta kendiniz stickerları keçeye yapıştırın ve ardından sökün. Birkaç defadan sonra bebeğinizin sizi taklit etmeye başladığını ve kendisinin yapıştırıp söktüğünü göreceksiniz. Stickerları onun eline yapıştırarak, onları sökmeye çalışmasını da sağlayabilirsiniz. Kendi kolajına müdahale etmeden uzaktan izlemelisiniz. Bu sayede bir dahaki sefer için de heyecanını kaybetmeyecektir.

Annemize Not 📝

Bebeğiniz etkinlik ile ilgilenmez ise endişelenmeyin. Huzursuz olduğu bir ana denk gelmiş olabilirsiniz. Belki de bebeğiniz o an için neyi nasıl yapması gerektiğini anlayamamış olabilir. Ona zaman tanımalısınız. Etkinliğin şeklini değiştirerek farklı materyallerle de gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin buzdolabı magnetleri edinebilirsiniz. Magnetleri buzdolabına yapıştırıp sökebilir. Böylelikle bu etkinlik için egzersiz yapmış olacaktır.

Haftanın Şarkısı 🎶

Çok Çalıştık;

Çok koştuk, çok oynadık
Yorulduk biz hepimiz
İşte artık oyun bitti
Ders çalışmalıyız biz
Çok sevdik çok sevildik
Mutluyuz biz hepimiz
İşte artık oyun bitti
Ders çalışmalıyız biz
Çok gezdik, çok eğlendik
Neşeliyiz hepimiz
İşte artık oyun bitti
Ders çalışmalıyız biz

Yaptığınız etkinlikleri bize İnstagram üzerinden gönderebilir ya da Forum’da paylaşabilirsiniz. 🥰

@Happymomapp instagram adresimiz için buraya tıklayınız

  • 9. Ay Etkinliği 2

    İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: İPLERİ ÇEKİYORUZ Etrafını keşfetmek ve ortalığı karıştırmaktan olduk…
  • 9. Ay Etkinliği

    NEDEN SONUÇ İLİŞKİSİ: ‘’NESNE KURTARMA’’ 9.ayına giren bebeğiniz artık motor becerilerde b…
Daha Fazlası 9 Aylık Bebek
Yorumlar Kapalı