Biliyorsun, bebekler için anne sütü ideal besin kaynağı ve ilk 6 ay boyunca tek besin kaynağı olarak kullanılmalı. Fakat bazen bebeğini emziremediğin ya da emzirmenin yetersiz kaldığı durumlar söz konusu olabilir. Böyle durumlarda alanında uzman kişilerin bebeğinin büyüme ve gelişim ihtiyaçlarına dayanılarak vereceği öneri ile bebeğin için devam sütü formüllerinden yararlanabilirsin.

Piyasadaki devam formüllerinin birçoğu ham maddesi inek sütü ve keçi sütüne dayalı formülasyona sahip sınırlı sayıda ürün mevcut. Keçi sütünün beslenmedeki öneminin iyice anlaşılması ve bu ürünlere olan ilginin artmasıyla da keçi sütü bazlı devam formülleri de dikkat çekici olmaya başladı.

Bu yazıda Türkiye’nin ilk ve tek keçi sütlü devam sütünü üreten Baby Goat markasının ürünlerinin en dikkat çekici özelliklerinden bahsedeceğiz.

Türkiye’de üretilen ilk ve tek keçi sütlü devam sütü!

Keçicik Süt Endüstrisi, 2014 yılında Aydın ilinde 6 bin metrekare kapalı alanda olmak kaidesi ile 10 bin metrekare toplam alanda, yüksek standartlarda kurulan Türkiye’nin ilk ve tek keçi sütlü devam sütü fabrikası.

Ürünün en önemli maddesi olan keçi sütleri, İzmir ili Dikili ilçesinde kurulan 80 bin m² alan üzerindeki kontrollü çiftliklerinde bulunan 2000 adet, özel şartlarla beslenen Saanen ırkı keçiden elde edilerek üretime yönlendiriliyor. Tüm kayıtları tutulan ve sürekli gözlem altında bulunan keçiler sanayi bölgelerinden ve şehrin kirli havasından uzak, stressiz, gürültüsüz doğal ortamlarında yaşıyorlar. Keçiler, şirkete ait tarım arazilerinde şirketin kendi kontrollerinde ekimlerini yaptıkları yemlerle besleniyorlar.

AR-GE çalışmaları göz dolduruyor!

Türkiye’de 2016 yılına kadar keçi sütüne dayalı devam formülü üretimi yapılmıyordu. Bunun farkına varan ve eksikliğini hisseden Keçicik Firması, Adnan Menderes Üniversitesi ile ortak hazırladıkları KOSGEB destekli ‘Keçi Sütü Esaslı Bebek Maması Üretimi ve Bu Mamaların Bebek Bağırsak Hücreleri Üzerine Pozitif Etkisinin Araştırılması’ konulu proje kapsamında keçi sütlü bebek sütü ve devam sütünü ülkemiz marketlerinde ebeveynlerle buluşturmuş.

Firma bunun dışında 2020 yılında “Türkiye’nin keçi sütü bazlı ilk ve tek devam sütü Baby Goat marka ürünlerin seri üretimini destekleyici yatırım sayesinde ürün çeşitliliğinin ve tanınırlığının arttırılması” ve 2021 yılında Ege Üniversitesi ile “Keçi Sütlü Zeytinyağlı Devam Sütü Üretiminde Prebiyotik Bileşenlerin Kullanımı” konulu iki projeyi de başarıyla tamamlamış.

Keçi sütünün faydalarını bebeğine ulaştırıyor!

Keçi sütünün en önemli özelliklerinden biri, inek sütüne göre hipoalerjenik olması. İnek sütüne kıyasla keçi sütünün αs 1-kazein seviyesi daha düşük olduğu için daha yumuşak kazein pıhtısı oluşturuyor ve inek sütüne oranla daha küçük çaplı yağ globülleri içeriyor. Bu küçük çaplı yağ globülleri de sütte daha homojen bir yağ dağılımı sağladığından alerji riskini de azaltıyor. Ayrıca keçi sütünde bulunan oligosakkaritler, miktar olarak daha fazla ve inek sütüne göre daha çeşitliler.

Ürün çeşitliliğine sahip!

Baby Goat Devam Sütü;

  • Baby Goat Devam Sütü 2, 6-12 ay arasındaki bebekler,
  • Baby Goat Zeytinyağlı Devam Sütü 2, 6-12 ay arasındaki bebekler,
  • Baby Goat Devam Sütü 3, 12-36 ay arası küçük çocuklar,
  • Baby Goat Zeytinyağlı Devam Sütü 3, 12-36 ay arası küçük çocuklar için kullanılıyor.

Premium bir ürün olarak üretilen organik zeytinyağı içeren Baby Goat Zeytinyağlı Devam Sütü ürünleri dünyada ilk olarak Baby Goat tarafından üretilmiş.

Ayrıca ürettikleri tek kullanımlık devam sütleri ile hem ebeveynlere kolay kullanımlı ve yenilikçi bir ürün sunmuşlar hem de ürün gamlarına yeni bir ürün daha eklemişler. Bu arada belirtelim, tek kullanımlık ürünleri yurt içi ve yurt dışında da kullanılmaya başlamışlar.

Tüm bu özellikleri tek bir kutuda bir araya getiren ve %100 yerli üretim olan Baby Goat Devam Sütü ürünleri anne sütüyle beslenemeyen ve besin desteğine ihtiyaç duyan bebeklerin yanında! Baby Goat ile “Sağlıklı Bebekler Mutlu Gelecekler!”

Daha Fazlası Genel
Yorumlar Kapalı