BİLİŞSEL ETKİNLİK: OYUNCAĞIM NEREDE?

Her yaştan bebek sürprizleri sever – Cee-e’nin ne kadar sonsuz eğlenceli olduğunu bir düşünün! Şimdi, ona bir sonraki adımı tahmin etmeyi öğretecek bu basit oyunla eğlenip aynı zamanda bilişsel gelişim kazanması için hazırladığımız etkinliğimizin tadını çıkarın. 😍

Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪

  • Bebeğinizle keyifli vakit geçirerek kurduğunuz bu bağ şüphe yok ki onun sosyal ve duygusal gelişimine oldukça katkı sağlayacaktır.
  • Oyuncağına odaklanıp onu takip ederek, bir sonraki adımı tahmin etmeye çalışacak ve böylelikle bilişsel gelişim kazanacaktır.
  • Oynama sırası ona geldiğinde oyuncağı kavrayacak, eşyaları çekiştirecek ve minik parmak kaslarının bu egzersizi ince motor becerileri için oldukça yararlı olacaktır.
  • El-göz koordinasyonu sağlayarak oyuncağını saklayıp, tekrardan bulacak, bu keyifli etkinliğin tadını çıkaracaktır.

Etkinlik Süreci 🧩

Malzemeler:

  • Çeşitli oyuncaklar
  • Müslin bez türünden bir örtü

Bebeğinizin iyi tanıdığı en sevdiği oyuncağını alın. Örtünün altına yarı gizlenecek şekilde yerleştirin. Bebeğe oyuncağı almasını söyleyin ve uzanmaya çalıştığında yavaşça battaniyenin altına çekin. Bebek onu çekene ve merak ifadesi gösterene kadar yavaşça yapın. Biraz çektikten sonra bebeğin oyuncağı almasına izin verin. Bebek onu aldığında, oyunu diğer eşyalarla tekrarlayın. Oyuncağını sakladığınızda ona şu soruyu sorun: “Oyuncağın nerede?” Ardından, büyük el hareketleriyle oyuncağı ortaya çıkarın ve “İşte burada!” deyin. Sık sık tekrarlamanız sonucu ne olacağını tahmin edecek ve sizi taklit etmeye çalışacaktır.

Annemize Not 📝

Kayıp oyuncak bulma oyununuzu geliştirerek bebeğinizin işitsel becerileri için de yararlı hale getirebilirsiniz. Çıngırağı tutun ve kulaklarına çok yakın olmadığından emin olarak bebeğe yakın çalın. Ufaklığınızın dikkatini çektiğinizde, çıngırağı yavaşça bir havlu veya bir bez parçasının arkasına saklayın. Bebeğin sesin kaynağını takip edip etmediğini gözlemlerken oyuncağı sallamaya devam edin ve bezi hareket ettirin. Bebeğiniz yatıyorsa çıngırağı başının 20 cm yukarısında tutun ve hafifçe sallayın. Yukarı bakmaya çalışırsa, çıngırak çalarken çıngırağı görüş alanından uzaklaştırın. Başını sesin kaynağına döndürmeye çalışıp çalışmadığını gözlemleyin. Böylelikle o keyifli vakit geçirirken siz de işitmesini kontrol edebilir, aynı zamanda onu teşvik edebilirsiniz.

Haftanın Şarkısı 🎶

Ce’e;

Ce’e! Ce’e!Bebeğim oynarmışCe’e! Ce’e!Nereye de saklanmışYastığın ardındaYorganın altında (aa)

Ce’e! Ce’e!Şimdi uyku vakti
Ce’e! Ce’e!Bebeğim gülermişCe’e! Ce’e!Yanakları pembişHani bana öpücükBurnu da küçücük (ayy)
Ce’e! Ce’e!Şimdi uyku vakti(Evet artık uyku vakti)

Ce’e! Ce’e!Bebeğim esnermişCe’e! Ce’e!Uykusu mu gelmiş!Mışıl mışıl uyusunTıpış tıpış yürüsün
Ce’e! Ce’e!Şimdi uyku vaktiİyi uykular, tatlı rüyalarŞimdi uyku vakti

Yaptığınız etkinlikleri bize İnstagram üzerinden gönderebilir ya da Forum’da paylaşabilirsiniz. 🥰
@Happymomapp instagram adresimiz için buraya tıklayınız

 

  • 6. Ay Etkinliği 3

    DUYUSAL ETKİNLİK: DUYUSAL PANO Yeni yeni oturmaya başlayan miniğinizi oyalamak artık daha …
  • 4. Ay Etkinliği 3

    DİL VE OYUN ETKİNLİĞİ: PARMAK KUKLA Bebeğinizin bir oyuncakla oynarken aynı zamanda öğreni…
  • 6. Ay Etkinliği 2

    EL-GÖZ KOORDİNASYON ETKİNLİĞİ: YÜZEN KAPAKLAR Eskisine göre artık uyanık kalma süresi arta…
Daha Fazlası 4-6 Aylık Bebek
Yorumlar Kapalı