Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte bebeklerin hassas cildi doğru bir bakıma ihtiyaç duyar. Soğuk hava ve iç mekanda yer alan ısıtıcılar, bebeklerin cildini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu sebeple, kış aylarında bebeklerin cildini korumak için bilinçli adımlar atılması gerekir. Peki, bebek cildi kış mevsiminde nasıl korunmalıdır?

Nemlendirici Kullanın

Kış mevsiminin soğuk havası ve kapalı alanlarda kullanılan ısıtıcılar, bebeklerin cildini kurutabilir. Bu nedenle bebeğinizin cildini nemlendirmeniz gerekir. Nemlendirme işlemi için hipoalerjenik ve doğal bir bebek nemlendiricisi kullanılması önem taşır. Her banyo sonrasında düzenli bir şekilde ve cilt kuruluğu fark edildiğinde nemlendirici uygulanmalıdır.

Soğuktan Koruyucu Kıyafetler Tercih Edin

Bebeğinizi dışarı çıkarırken hırka, yelek ve süveter gibi soğuktan koruyucu kıyafetler tercih edebilirsiniz. Pamuklu, nefes alabilen ve hipoalerjenik kumaşlardan oluşan bu giysileri gönül rahatlığıyla bebeğinize giydirebilirsiniz. Ayrıca eldiven, şapka ve atkı gibi koruyucu aksesuarlar da cildi kuruluktan korumak için önemlidir.

Sıcak Duşlardan Uzak Durun

Bebeğinizi sıcak su ile yıkamaktan kaçınmanız gerekir. Bunun nedeni ise sıcak suyun cilt kuruluğuna neden olmasıdır. Bebeğinizi yıkarken ılık su kullanmayı tercih edebilirsiniz. Banyonun ardından nemlendirici kullanımının da unutulmaması gerekir. Ayrıca saç derisini ve cildi nemlendirme özelliği bulunan saç ve vücut şampuanları kullanmak oldukça önemlidir.

İçeriğinde Kimyasal Bulunan Ürünlerden Kaçının

Bebeklerin hassas cildi kış aylarında daha da hassas olabilir. Bu sebeple, parfüm ve kimyasal içeren ürünlerden kaçınılması önem taşır. Bebeklerin cildine özel olarak formüle edilmiş, kimyasal içermeyen ürünler tercih edilmelidir.

Hava Nemini Artırın

İç mekanlarda, özellikle evlerde, kış aylarında hava genellikle çok kuru olabilir. Odanın nemini artırmak için nemlendirici bir çözüm olabilir. Bu sayede hem bebeğin cildi için hem de solunum yolu sağlığı için önemli bir adım atılmış olur.

Bebek Yağı Kullanın

Bebeklerin hassas ciltlerini kış mevsiminde neme doyurmak için bebek yağı kullanabilirsiniz. Tüm aile bireyleri tarafından da kullanılabilecek olan bebek yağı, etkin bir nemlendirme sağlar.

Ciltteki Sorunları Gözlemleyin

Eğer bebeğinizin cildinde kızarıklık, tahriş ya da döküntüler fark ederseniz, hemen bir doktora başvurun. Kış mevsiminde bebeklerin hassas cildi daha da hassaslaşabilir. Bu tür bir durumda görülen durumların hızla tedavi edilmesi gerekir.

 

 

Aşağıdaki görsele tıklayarak bebeğinin cildi için özenle üretilmiş ürünleri inceleyebilirsiniz.

Kış aylarında kuruyan ciltler, Dalin’le neme doyar!

Daha Fazlası Genel
Yorumlar Kapalı