Yeni anne olanlar için bebek sağlığı ve bakımı son derece önemli bir konu. Bu bağlamda doğru ve sağlıklı bir bebek şampuanı anneler için öncelikli başlıklardan biri.

Bebek şampuanı, diğer kozmetik ürünlerin aksine bebeklerin hassasiyetlerine göre özel tasarlanmalı ve bebek için zararlı olacak kimyasallardan arındırılmış olmalıdır. Seçilecek olan şampuanın göz yakmayan, özel formüle edilmiş sabun ve alkali gibi kimyasalları içermemesi gerekmektedir. İşte bebek şampuanı seçerken dikkat edilmesi gerekenler:

Doğal İçerikli Olmalı

Bebekler için doğru şampuan ararken temiz ve doğal içerikli olmasına özen göstermek gerekiyor. Bunun temel sebebi ise kimyasal bazlı şampuanların bebek cildine zarar verme ihtimalinin olması. Ayrıca kimyasal bazlı şampuanlar, bebeklerin saç derilerinde alerjik reaksiyonlara da sebep olabiliyor.

Göz Yakmamalı

Bebek şampuanı seçimi konusunda göz önünde bulundurmanız gereken diğer konulardan biri, seçtiğiniz şampuanın göz yakmayan formüle sahip olmasıdır. Bebekler banyo yaparken suya karşı çok hassastırlar, bu nedenle yanmayan şampuanlarda bitkisel içerikler yerine sabun, salisilik asit veya kimyasallar kullanılmamalıdır.

Bebeğiniz için doğru şampuan kullanmanız önemlidir. Onları korkutmayan ve böylece temizliğe meyilli olmalarını engelleyen besleyici olanları seçmelisiniz. Bebeğinizi böyle bir şampuanla yıkarken yakmayan bir şampuan seçmek de bebeğinizin göz sağlığı için diğer kozmetiklere göre daha sağlıklıdır.

Klinik testlerle kanıtlanmış, göz yakmayan saf formüllü şampuan tercih etmelisiniz.

Testlerle Kanıtlanmış Formül Olmalı

Bebeklerin cildi son derece hassas ve narindir. Bu nedenle bebeğinizle temas eden her şeye dikkat etmeniz gerekir. Şampuan da dikkat edilerek seçilmesi gereken ürünlerden biridir. Dikkat edeceğiniz bazı noktalardan biri de dermatolojik, oftalmolojik ve pediatrik olarak test ediliyor olmasıdır.

SLS Bulunmamalı

Şampuanlarda, cildi tahriş etme olasılığı olan hammadde olduğu için SLS kullanılmamalı. SLS daha çok yetişkin ürünlerinde kullanılan bir temizleyici olarak yer alıyor. Bebeklerin cildi, yetişkinlerden daha ince yapıda olduğu için sabun ve deterjanlara daha duyarlı olarak biliniyor.

Alkol İçermemeli

Alkol, saçların kolay taranması ve hacim alabilmesi için yetişkinlere yönelik şampuanlarda kullanılır. Ancak bebek şampuanlarında bulunması doğru değildir. Bebek cildinin kurumasına ya da tahriş olmasına sebep olabilir. Bu sebeple bebeğinizin saç ve vücut şampuanının alkol içermemesine özen gösterin.

Cildi Kurutmadan Temizlemeli

Saç derisinin kendine has bir pH dengesi bulunuyor. Bu nedenle kullanılan şampuanın formüllerinin de pH dengesine uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Yanlış pH değerine sahip bir şampuan kullanmak, çeşitli problemlere yol açabiliyor.

Hayvanlar Üzerinde Test Edilmemeli!

Avrupa Birliği’nde ve Türkiye’de kozmetik bileşenleri ve kozmetik ürünler için hayvanlar üzerinde test yapılmıyor. Şampuanların bileşenlerini seçerken bu konuya özel olarak hassasiyet gösterilmelidir. Bu nedenle kendi ürünlerinin testlerinde hiçbir hayvan kullanılmayan, alternatif bilimsel metotları tercih eden markalara yönelmeniz gerekmektedir.

Banyoyu Sevdirmek…

Minikler bazen banyo yapmamak için oldukça dirençli olabilirler. 😊 Onları tedirgin etmeden banyoyu hazır hale getirmek için uygun sıralamayı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

  • Banyo ısısını uygun dereceye getirin.
  • Küveti uygun ısıda suyla doldurun.
  • Filesini veya süngerini küvete yerleştirin.
  • Oturur pozisyon için banyo oturağı, ayakta banyo için de kaymaz tabanlar kullanabilirsiniz.
  • Keyifli bir çocuk şarkısı açmak da çok iyi fikir değil mi? 😊
  • Gövdesinden yıkamaya başlayın, sona doğru başını yıkayıp durulayın.
  • Önceden hazırladığınız havluyla kurulayın.
  • Banyo sonrası güzel bir masaja kim hayır diyebilir? Uygun bir nemlendirici ile bebeğinizi cildine narin davranarak masajla onu rahatlatabilirsiniz.
  • Saçlarını yumuşak uçlu bir fırça ile tarayın.
  • Tırnak kesimi ya da törpüsü için en ideal zaman banyo sonrasıdır. Banyo sonrası tırnakları çok yumuşak olacağı için kolaylıkla kısaltabilirsiniz. İhtiyaç duyuyorsanız şimdi onları kısaltmanın tam zamanı!
  • Temiz kıyafetlerini giydirin.
  • Banyodan sonra üşüyecek endişesiyle aşırı giydirmeyin.

Şampuan seçiminde dikkat edeceğin birçok detayı birlikte inceledik. Bebeğine keyifli bir banyo deneyimi yaşatmak için uygun sıralamadan bahsettik. Şimdi de çocukluğundan gelen bir güvenle tercih edebileceğin, eğlenceli dünyasıyla banyoyu sevdiren Dalin şampuandan bahsedelim mi?

Türkiye’nin bir numaralı bebek şampuanı markası Dalin, tam 40 yıldır bebekliğin kokusuyla herkesin yanında!

Dalin saç ve cilt bakımında bebeklere özel, titizlikle geliştirilmiş kaliteli ve ulaşılabilir ürünler sunmayı hedefliyor.

Dalin şampuan, üstün teknoloji ve 50 yılı aşkın medikal deneyim ile üretiliyor. Dalin şampuanları, %98 doğal ham maddelerden oluşan özel içeriği ile ailelere güven veriyor!

Kokusunda mutluluğu taşıyan Dalin sayesinde banyolar mis gibi kokuyor!

Dalin denildiği zaman akıllara Dalin civcivleri ve eğlenceli Dalin şarkıları geliyor.

Öyle ki günümüzde “bıcı bıcı yaparım Dalin’le” ifadesini bilmeyen de yok! 

Sponsorlu İçerik

 

Daha Fazlası Genel
Yorumlar Kapalı