40. Ay Etkinliği 4

İŞİTSEL ETKİNLİK: SES AVI
Çocukların öğrenmesi gereken basit ve önemli becerileri ele alıyoruz ve bunları eğlenceli hale getiriyoruz! Etkinlikler basit ve uygulamalı. Bu becerilerin, çocukların ergenlik ve yetişkinlik dönemlerinde bilmeleri gereken önemli beceriler olduğunu düşünüyoruz. Yetişkin olmalarını beklememize gerek yok. Onları şimdi hazırlamaya başlayabiliriz!
Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪
Etkinlik Süreci 🧩
Malzemeler:
- Kağıt
- Kalem
- İsteğe bağlı olarak bir pano
2. Çocuğunuza bir kağıt ve kalem/kalem verin. Dilerseniz siz de kendiniz için bir ses avı hazırlayabilirsiniz.
3. Çimenlerin üzerinde veya doğada bir yer bulun ve sadece duyabildiğiniz şeyleri dinlemesini sağlayın.
* Daha küçük okul öncesi çocuklar/yürümeye başlayan çocuklar bir yetişkin veya büyük kardeşle birlikte çalışabilirler. Yetişkin yazarken yürümeye başlayan çocuk/okul öncesi çocuk duyduklarını onlara anlatabilir.
4. Duyduklarınızı kâğıda yazın/çizerek kendi av sayfanızı oluşturun.
5. Oynayın! Sesleri arayın ve bulduğunuz her sesi işaretleyin!
* Büyük çocuklar birbirlerini ses avında bulabilir ve ardından panoları değiştirebilirler!
Annemize Not 📝
Evden çıkmadan önce ses avı için kağıdınıza duymayı beklediğiniz sesleri çizebilirsiniz. Böylelikle ses avınızı doğada uzun bir yürüyüş olarak da gerçekleştirebilirsiniz. Yani duyduğunuz sesleri yazmak yerine, kağıda yazdığınız sesleri aramak şeklinde de etkinliğinizi sürdürebilirsiniz.
Haftanın Şarkısı🎶
Doğadaki Sesler;
Ben Rüzgarım bazen yüksek sesle eserim
Ben Şimşeğim bazen yüksek sesim var benim
Ben yağmurum bazen sessiz sessiz yağarım
Ben bir karım gökte yerde sessizce varım
Ben köpeğim bazen yüksek sesle havlarım
Ben aslanım bazen yüksek sesle kükrerim
Ben kediyim bazen sessiz miyav derim
Beni bir kuşum bazen sessiz sessiz öterim
Yaptığınız etkinlikleri bize İnstagram üzerinden gönderebilir ya da Forum’da paylaşabilirsiniz. 🥰