Bebeklerin Babalarından Aldığı Özellikleri

Çılgınlık

Bilim insanlarına göre risk alma ve adrenalinli bir hayat yaşama isteği gibi davranışları etkileyen bir gen var ve bu gen babadan geliyor. Yani eşiniz risk almak konusunda iyiyse çocuğunuzun da bu konuda iyi olma ihtimali yüksek.

Bazı araştırmalar, babaların fiziksel yeteneklerinin oğullarına daha fazla aktarılabileceğini öne sürmektedir. Bunun sebebi, genetik olarak erkeklerin belirli atletik yeteneklere daha yatkın olmalarıdır. Örneğin, kas yapısı ve dayanıklılık gibi fiziksel özellikler, babadan alınan bazı genetik faktörlere dayanabilir.

Cinsiyet

Bebeğin Cinsiyeti: Cinsiyet, babadan alınan kromozoma bağlıdır. Anne her koşulda X kromozonunu verebilir. Eğer baba Y kromozonunu verirse bunlar birleşerek XY kromozomlarını (yani erkek), X kromozomunu verirse XX (yani kız) kromozomlarını oluşturur.

Parmak İzi

Herkesin kendisine özel, başka hiç kimsede olmayan parmak izleri var. Elbette parmak iziniz babanızla aynı olmuyor ancak parmak izinizde bulunan bazı çizgi ve kıvrımlar babanızla aynı oluyor.

Bazı Ruhsal ve Fiziksel Hastalıklar

İnsan zihnini anlamak her zaman zor olmuştur. Ancak bir araştırmaya göre dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu veya şizofreni problemleri olan babaların çocuklarında bu hastalıklardan olma ihtimali 4 kat daha fazladır.

Erkek bebekler, X kromozomu taşıdıkları tek kromozomlarıdır ve bu nedenle babalarından X kromozomu üzerinden bazı genetik hastalıkları alabilirler. Bu hastalıklar, X kromozomu üzerinde bulunan resesif genler tarafından taşınır. Örneğin, renk körlüğü, hemofili (kanama bozukluğu) gibi hastalıklar sadece babadan geçen X kromozomları ile aktarılabilir.

Sperm Üretimi

Uzmanlar sperm üretiminin genetik faktörlere bağlı olabileceğini söylüyor. Eğer bir bebek düşük sperm sayısı nedeniyle in-vitro fertilizasyon yoluyla yapıldıysa, kendisinin sperm sayısının da düşük olması muhtemeldir.

Bunun yanı sıra erkek bebekler, babalarından testosteron üretimine ilişkin genetik yatkınlıklar alabilirler. Yüksek testosteron seviyeleri, fiziksel özellikleri (örneğin, kas gelişimi ve vücut kıllanması) etkileyebilir ve bu sadece babadan geçebilir. Erkek çocuklarında, erkeklik özelliklerinin gelişmesi babalarındaki testosteron seviyelerinin etkisiyle şekillenir.

Kalp Problemleri

Bazı uzmanlara göre her 5 erkekten 1’i koroner kalp hastalığıyla bağlantılı bir gen taşıyor. Bu gen kalp hastalıklarının riskini %50’ye kadar arttırıyor ve bu gen büyük oranda baba tarafından alınıyor. Bu yüzden ailesinde kalp hastalıkları olanların ekstra dikkatli olması gerekiyor.

Kellik Eğilimi

Kellik, genetik bir özelliktir ve baba tarafından aktarılan genlerle ilgilidir. Genetik araştırmalar, özellikle erkeklerde saç dökülmesinin, anneden çok babadan geçtiğini göstermektedir. Yani, baba tarafında kellik veya saç dökülmesi öyküsü varsa, bu durum erkek çocuklarda da görülebilir.

Bir Cevap Yazın

En Çok Okunanlar

Sütünüzün Daha Rahat Akmasını Sağlayacak İpuçları ve Meme Masajı!

Anne sütü ilk 6 ay bebeğin tüm besin gereksinimlerini...

Yenidoğan Refleksleri Hakkında Her Şey

Yenidoğan refleksleri bir bebeğin istem dışı yaptığı motor hareketleri...

Anne Olduktan Sonra Siz: Hayatınızda Neler Değişti?

Anne olduktan sonra herkesin hayatı kişi ayırt etmeksizin az...

Bebeğiniz İçin Ay Ay Oyun Önerileri

Merhaba Canımız Annelerimiz...  Bebeğinizle geçireceğiniz vakit oldukça önemlidir...  Bebeğinizle kaliteli vakit...

Çocukluk Döneminde Sosyalleşmenin Önemi!

İnsanlar birbirleriyle iletişime geçmeye, ilişki kurmaya ve birlikte yaşamaya...

Doğum Sonrası Sıkıntılarınızdan Kurtulun!

Kadınlarda lohusalık olarak bilinen evre, doğumdan sonra başlayan ve...

Doğumdan Sonra Eş İlişkisi

Sevgili ilişkisinden karı-kocalığa uzanan yolda ilerlerken gün gelir ve...

Bebekler Ne Zaman Emekler? Ne Zaman Yürür?

Bebeklerde emekleme, motor becerilerin gelişiminde önemli bir aşamadır. Bu...

Bebeklerde Dikkat Eksikliği

Bebeğinin gelişiminde ve pek çok konuda bilgi sahibi olmak...

Bebekler Bunları Neden Yapar? 🫣

Özellikle ilk defa anne olmayı deneyimleyen kadınlar, bebeklerinin yaptığı...