Anasayfa Oyun/Aktivite

Oyun/Aktivite

Bebeğiniz İçin Ay Ay Oyun Önerileri

Merhaba Canımız Annelerimiz …  Bebeğinizle geçireceğiniz vakit oldukça önemlidir…  Bebeğinizle kaliteli vakit geçirip, gelişim ve eğitimine katkı sağlayacak bazı önerilerimiz var. Sizler için ay ay oyun önerileri hazırladık.  1. Ay Oyunları Onun yüz ifadelerini ve çıkardığı sesleri taklit edin. Yumuşak bir sesle kulağına konuşun ya da müzik dinletin. Ona basit şekiller, parlak ve renkli nesneler ya da resimler gösterin. Yatağının kenarına …

3-6 Aylık Bebekler İçin Geliştirici Aktiviteler

Bebeğiniz 3. ayından sonra artık daha hareketli ve size tepkiler vermeye hazır. Bebeğinizin duygusal ve zihinsel gelişimi için 3. ve 6. aylar arasındaki desteğiniz oldukça önemli. Sizin bebeğinize yaklaşımınız, onun ileride nasıl bir birey olacağı konusunda hayati rol oynuyor. İşte bebeğinizi 3. ve 6. ayları arasında geliştirici aktiviteler. Kavrama Geliştirici Aktiviteler Bebeğinize Kitap Okuyun Bebeğinizle bol renkli ve büyük resimli …

Oyunlar ile Bebeğinizin Gelişimini Destekleyin

Çocuğunuzun gelişimine oyunlar oldukça yardımcı olmaktadır. Çocuğunuzun sinir sistemini geliştirmenin en etkili ve kestirme yolu, oyun oynamaktır. Fakat, çocuğun yaşı kaç olursa olsun çoğu ebeveynin ortak problemi ise çocuğuyla oynayacak oyunları bulma ve onları doğru oyuna yönlendirme konularında zorlanmasıdır. Yaratıcı fikirler üretmeye çalışmak da zamanla yorucu olabilir. Bazı uzmanlar ebeveynlere, çocukların gelişimi için masa başında oturup dikkat geliştirici etkinlikler yaptırmalarını …

Montessori Oyunları 1 Yaş

Montessori eğitiminin amacı, sadece çocuğa bilgi aktarmak değil, çocuğun araştırma ve öğrenme isteğini uyandırmaktır. Montessori, metodunu ilk olarak 1906 yılında açılan Çocuklar Evi (Casa dei Bambini) ile uygulamaya koymuştur. Çocukların kendilerini birey olarak görmesinin sağlandığı Montessori eğitiminde aile, öğrenci ve öğretmen iş birliği içerisindedir. Öğrencinin öğrenme hızı doğrultusunda eğitim verilir ve bilgi akılla değil el yordamıyla öğrenilir. Soyut kavramların somut kavramlarla anlaşılması sağlanır. …

1-4 Aylık Bebekler için Oyuncak Seçimi

Oyun ve oyuncağın bebeğinizin fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimine önemli etkileri olduğu vurgulanmaktadır. Oyun bebekler ve çocuklar için bir öğrenme şekli olmaktadır. Her yeni deneyim, farklı bir olay, uyaranla etkileşim çocuğun gelecekteki zekasının, hayal gücünün ve yaratıcılığının temellerini attığı için olduğu için oldukça önemlidir. Bebeğinize oyuncak seçerken sadece şirinliğine, eğlendirici olmasına değil, oyuncağın sağlıklı ve güvenli olmasına, bebeklerinin gelişimine …

Oyuncak Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Üzerlerinde BPA (bisfenol a), PVC, kurşun içerir veya Çin malıdır ibaresi yazan oyuncakları tercih etmemek gerekir. Etkilerini sayacak olursak; PVC kanserojen bir plastik, BPA erken ergenlik ve obezite gibi hormonal bozukluklara yol açar, Kurşun zehirlenmesi ise büyüme-gelişme ve öğrenme geriliğine yol açabilir. Eğer oyuncağın üzerinde bu ibarelerden biri yok ve emin değilseniz tahta, bambu veya organik pamuk oyuncak tercih edin. …

48. Ay Etkinliği 3

FEN BİLİMLERİ ETKİNLİĞİ: İNSAN GÜNEŞ SAATİ Çocuklara yönelik bu insan güneş saati açık hava bilim deneyi ve etkinliği, çocukların gölgeler ve dünyanın güneş etrafında dönmesi hakkında bilgi edinmelerine yardımcı olabilir. Çoğu çocuk, güneşin gün boyunca gökyüzünde hareket ettiğini düşünür. İnsan güneş saati gibi açık havada bilim deneyleri yapmak, çocukların güneşin hareket etmediğini öğrenmelerine ve bunun yerine dönenin gerçekten Dünya olduğunu …

47. Ay Etkinliği 3

GÜZEL SANATLAR VE EL SANATLARI ETKİNLİĞİ: SONBAHAR YAPRAĞI DİKİŞİ Sonbahar yapraklarıyla dikiş dikmeyi öğrenmek, okul öncesi çocuklar ve her yaştan yeni başlayanlar için kolay bir dikiş projesidir. Çocuklar için bu kolay sonbahar yaprağı dikiş etkinliği ile sonbahar yapraklarını ev yapımı dikiş kartlarına dönüştürün! Sağlam sonbahar yaprakları kullanmak, bu acemi dikiş projesini hem ekonomik hem de çevre dostu hale getirir. Daha …

46. Ay Etkinliği 3

ÖN OKUMA ETKİNLİĞİ: SESLERİ EŞLEŞTİR Sesleri Duymak, okumaya giden yolda çok büyük bir beceridir… Bunu nasıl öğretirsin? Okumaya giden yol kelimelerle başlamaz. Seslerle başlar. Kelimelerdeki sesleri duymak, çocuklar okumayı öğrenirken çok önemli (ve genellikle aceleye getirilen) bir adımdır. Bu kolay İşitme Sesleri etkinliğini yapın. Bir çocuğun kağıt üzerindeki kelimeleri okumayı öğrenmeden önce, seslerin bir araya geldiğini ve kelimeleri oluşturduğunu anlaması gerekir. Seslerin …

45. Ay Etkinliği 3

DUYUSAL ETKİNLİK: DOĞA AVI Çocuğunuzla birlikte bir doğa avına çıkmak, hem çocuğunuzla hem de doğayla bağ kurarak zaman geçirmenin harika bir yoludur. Duyusal bir doğa kartı yaparak çocuklarınız için bir doğa avı oluşturun. Bir doğa duyusal kartı kullanmak, küçük çocukların ava çıkmasını kolaylaştırır. Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪 Çocukların çevreleriyle kurduğu ilk temas aile ve ev içerisinde başlar. Zamanla sokak, park …

44. Ay Etkinliği 3

KENDİN YAP ETKİNLİĞİ: GÖKKUŞAĞI RENKLİ AHŞAP BLOKLAR Gökkuşağı renkli ahşap bloklar, kolay bir kendin yap çocuk oyuncağıdır. Bu canlı yapı taşları, doğum günleri için harika bir hediye fikridir. Yıllarca eğitici oyun temelli öğrenme sağlayacaklar. Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪 Tıpkı yeme-içme gibi, sevgi ve ilgi de bir çocuğun temel ihtiyaçları arasındadır. Büyüme yolculuğunda işi gücü dünyayı keşfetmek olan çocuk, annesinin ve babasının …

43. Ay Etkinliği 3

DUYUSAL ETKİNLİK: MADENİ PARA AYIKLAMA Montessori’den ilham alan bu madeni para tasnif duyusal etkinliği, öğrenmeyi teşvik edebilir ve okul öncesi çocukları, anaokullarını ve genç ilkokul öğrencilerini parayı gözlemlemeyi, karşılaştırmayı ve sıralamayı öğrenirken dikkatlerini odaklamaya ve duyularını geliştirmeye teşvik edebilir. Lütfen bu para tasnif edici duyusal aktiviteyi hala nesneleri ağzından çıkaran çocuklara teklif etmeyin. Para kirlidir ve boğulma tehlikesi arz eder. Çocuğunuz madeni …

42. Ay Etkinliği 3

BİLİŞSEL ETKİNLİK: DOĞASAL HAFIZA OYUNU Bu doğa hafıza oyunu, çocuklar ve yetişkinler için beyin egzersizi yapmak ve hafıza becerilerini geliştirmek için harika bir yoldur. Doğa öğelerinin nerede olduğunu hatırlayın ve bu doğa hafızası eşleştirme oyununu kazanmak için onları eşleştirin! Arka bahçenizde veya açık havada doğada bulunan öğeleri ve doğal hazineleri kullanmak, hafıza oyununa beyin geliştirme gücünü geliştirmeye yardımcı olabilecek duyusal …

41. Ay Etkinliği 3

İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: EŞLEŞTİR&YAPIŞTIR Okul öncesi bir çocuğa bir yapıştırıcı şişesi verirseniz… muhtemelen o şişedeki yapıştırıcının son damlasını sıkmak ve ne olacağını görmek isteyecektir. Okul öncesi bir çocuğa bir yapıştırıcı şişesi verirseniz, onunla ne yapacağını bilemeyebilir çünkü tahmin edin ne var? Çocukların yapıştırma çalışması yapması gerekir – bu doğuştan sahip oldukları bir beceri değildir. Bu yüzden bu eşleştirme ve yapıştırma …

40. Ay Etkinliği 3

TÜRKÇE ETKİNLİĞİ: ALFABEYİ BUL Bu çocuk aktivitesi, sadece ayaklarınız uzatacak şekilde kanepede oturmanıza izin vermekle kalmaz, aynı zamanda çocuğunuzun enerjisini atmasını sağlarken onun alfabeyi öğrenmesine yardımcı olur. Hem de malzeme gerektirmeden! Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪 Çocuğunuz bu aktivite ile aldığı komutları uygulamaya çalışarak bilişsel becerilerini güçlendirecektir. Başardığı her komut sonrası özgüveni gelişecek ve kendine saygısı artacaktır. Alfabe harflerini tanıyacak, onun …

39. Ay Etkinliği 3

BİLİMSEL ETKİNLİK: IŞIĞIN KIRILMASI DENEYİ Kolay ve ilgi çekici bir bilim deneyi için bu ışığın kırılması deneyini deneyin! Çocuklar, bu eğlenceli bilim numarasını yaparken okların sihirli bir şekilde yön değiştirmesini izlediklerinde şaşıracaklar. Bu deney için sadece birkaç malzemeye ihtiyacınız olacak ve muhtemelen zaten bunlara sahipsiniz! Bu numarada çocuklar, suyun oklarını ışığın kırılması yoluyla yön değiştiriyormuş gibi görünmesini nasıl sağladığını gözlemleyebilirler. Bardaklara su …

38. Ay Etkinliği 3

PRATİK YAŞAM ETKİNLİĞİ: TORBADA EKMEK YAPIYORUZ Torbada ekmek yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Yağmurlu bir gün mü? Ekmek yap. Huysuz bir çocuk mu? Ekmek yapın. Hasta bir çocuk mu? Ekmek yapın. Peki sıkılmış bir çocuk? Kesinlikle ekmek yapın. Çünkü ekmek yapmak çocuğunuz için inanılmaz keyifli bir aktivitedir ve sonunda lezzetli de bir ödüle sahiptir: ekmek! Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪 Çocuk gelişimi uzmanları …

37. Ay Etkinliği 3

OYUN AKTİVİTESİ: KUTUDAN AKVARYUM Geri dönüşüm kutusuna giden bir karton parçasını başka bir şeye dönüştürmenin eğlenceli bir tarafı var! Bu kutu akvaryum sanatı, yaratıcılığı teşvik etmek için harika bir şey! Çocuklar akvaryumlarını nasıl dekore etmek istediklerini, hangi renkli balıkları ve hatta tüm istedikleri renkleri seçebilecekler! Bir akvaryum inşa etmenin pek çok seçeneği ve yolu var. Sizinkini nasıl yaptığınızı görmek isteriz! Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları …

36. Ay Etkinliği 3

GÖRSEL ALGI ETKİNLİĞİ: GÖLGE SANATI Çocuklarla kendi gölge sanatınızı yaparken dışarıda eğlenin! Çocuklar karton üzerine istedikleri her türlü şekli veya resmi tasarlayabilir ve ebeveynler ile basit bir yürüyüşü oldukça renkli bir hale çevirebilirsiniz. Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪 Şekli kopya eder. Eksik resmi tamamlar. Parça bütün ilişkisi kurar. Şekillerin benzerliklerini ayırt eder. Şekillerin farklılıklarını ayırt eder. Üst üste çizilmiş şekilleri ayırt eder. …

35. Ay Etkinliği 3

SANAT ETKİNLİĞİ: GÖKKUŞAĞI SÜNGER BOYAMA Eğlenceli bir sanat etkinliği arıyorsanız, Gökkuşağı Sünger Boyama’yı deneyin! Sünger boyama her yaştan çocuk için eğlenceli ve kolaydır. Küçük çocuklar bile bu aktiviteye katılabilir! Bu sanat etkinliği, halihazırda elinizde olabilecek birkaç malzemeyi gerektirir. Sadece boya, beyaz karton ve süngere ihtiyacınız var. Bir büyük gökkuşağı veya çok sayıda küçük gökkuşağı yapmayı seçebilirsiniz. Bu süngerle boyanmış gökkuşaklarını el yapımı kartlara dönüştürmek …

34. Ay Etkinliği 3

KENDİN YAP ETKİNLİĞİ: HAVUZ MAKARNA TEKNESİ Bu havuz makarna tekneleri, çocukların bayılacağı bir kendin yap su oyuncağı yapmanın çok eğlenceli bir yolu. Bu sevimli tekneleri yapmak için tek ihtiyacınız olan bir havuz makarnası ve birkaç başka malzeme! Bir noktada yırtılmaya başlayan eski havuz makarnalarınız varsa – bu aynı zamanda eski havuz makarnalarını yeni bir şeye dönüştürmek için harika bir araçtır! Etkinliğin Bebeğinize …

33. Ay Etkinliği 3

FEN ETKİNLİĞİ: YAĞ VE SU DENEYİ Bu bir deney… Bu bir ince motor etkinliği… Aynı zamanda bir tür sanat etkinliği mi? Bu nedir?! Bu bir yağ ve su bilimi deneyi ve HARİKA. Beklenmedik malzemeler ile beklenmedik sihir! Bilim, çocuklarımızın sahip olduğu çocukluk merakıyla olgunlaşır. O halde bu harika yağ ve su bilimi deneyini listeye ekleyelim! Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪 Bilim …

32. Ay Etkinliği 3

DUYUSAL ETKİNLİK: SALYANGOZ ÇANTASI Bu sevimli salyangoz zanaatı, eğlenceli bir duyusal öğrenme etkinliğidir! Bu duyusal çantanın bir araya getirilmesi çok kolaydır ve yeni yürümeye başlayan çocuklar, okul öncesi çocuklar veya daha büyük çocuklar için duyusal bir aktivite olarak mükemmeldir! Çocuklar için de bu duyusal çantayı kişiselleştirmek çok kolay! Salyangozları boya kalemleri, keçeli kalemler ve hatta boya ile en sevdikleri renklere boyayabilirler. Ponpon yerine …

31. Ay Etkinliği 3

MONTESSORİ ETKİNLİĞİ: ÇİÇEK DÜZENLİYORUZ Maria Montessori, çocuklara uygulamalı hayat dersleri vermesiyle ünlüdür. Bunlar, yeni yürümeye başlayan çocukların ve okul öncesi çocukların ilk yıllarında öğrendikleri ilk şeylerdir. Bu tür etkinlikler ev ve okul ortamı arasında bir köprü görevi görür. Pratik hayat derslerinin her adımı, çocuğun yetişkinleri taklit etme ve davranışlarını uyarlama konusundaki içsel arzusunu yerine getirir. Çocuklar genellikle bir muhakeme duygusunu …

30. Ay Etkinliği 3

MATEMATİK ETKİNLİĞİ: EŞLEŞEN YOLLAR Bazen en çok öğrenme fırsatını bir araya getirebilen etkinlikler, en basit etkinliklerdir. Yön izlemeyi, sıra sayılarını ve önemli sözcükleri içeren bu kolay etkinliği, eşleştirme yollarını yapın. Hepsi birkaç bloktan ve bir parça kartondan ibaret. Bu etkinlik, diğer temel becerilerin yanı sıra, sıra sayılarına harika bir giriş niteliğindedir. Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪 Eşleştirme becerileri gelişir. Sıra sayıları, …

29. Ay Etkinliği 3

YÖN KAVRAMI ETKİNLİĞİ: NEREDE? Hiç sabırsız bir 2 yaş çocukla beklemek zorunda kaldınız mı? Doktor muayenehanesinde uzun süre beklemekten daha kötü bir şey yoktur. Veya restorana gittiniz ve yemeğin biraz zaman alacağını biliyorsunuz. Cep telefonunu yürümeye başlayan çocuğunuza vermeden önce zaman geçirmek için bu eğlenceli kelime oyunu oynamayı deneyin. Bu bekleme sürelerinde yürümeye başlayan çocuğunuzu eğlendirmek için yaratıcı ve basit …

28. Ay Etkinliği 3

KOLAJ ETKİNLİĞİ: KES YAPIŞTIR İSTASYONU Bunu bilmiyor olabilirsiniz ama kurcalamak ve oluşturmak, çocuklar ve onların gelişimi için ÇOK ÖNEMLİ. Araştırmalar, çocukların ne kadar çok tamircilik yaparsa beyinleri için o kadar iyi olduğunu gösteriyor. Kesme ve yapıştırma istasyonu ile çocuklarınıza özgür bir saltanat verin. Çocuğunuzun özgürce oluşturmasına izin verin. Onlara inşa etmek için ellerini kullanma şansı verin. Zihinlerini hayal güçlerine kadar açmalarına izin …

27. Ay Etkinliği 3

YAZI ETKİNLİĞİ: TUZ YAZI TEPSİSİ El yazısı büyük bir beceridir, ancak ebeveyn olarak genellikle gözden kaçırarak üzerinde durmadığımız bir beceridir. Bu çok basit bir beceri gibi görünüyor ve çocukların çizmek, yazmak ve renklendirmek için yeterli şans verildiğinde çabucak kazanacağını tahmin ediyoruz. Ama durum böyle değil. El yazısı zaman alır. El yazısı gerçekten çok önemli. Desteğimize ihtiyacı var. Sabrımıza ihtiyacı var. Zamana ihtiyacı var. …

26. Ay Etkinliği 3

OYUN ETKİNLİĞİ: BALIK TUTUYORUZ Çocuk, hayatına katkıda bulunabilecek birçok davranışı ve bilgiyi oyun yoluyla öğrenir. Ebeveynler nasıl ki çocuklarının beslenme, barınma, dinlenme gibi temel ihtiyaçlarını gideriyorlarsa, oyun da çocuk gelişimi için gerekli bir ihtiyaçtır. Oyun, çocuğun kendini ifade etmede, yeteneklerini keşfetmede, motor becerilerini geliştirmede, zihinsel, duygusal ve dil gelişimini sağlamada en etkili yöntemdir. Oyun, çocuğun dilidir. Henüz konuşamayan, kendini ifade …

25. Ay Etkinliği 3

DUYUSAL ETKİNLİK: DONDURULMUŞ BOYA Çocuklar için kesinlikle en havalı sanat aktivitelerinden biri donmuş boyadır. Yapması şaşırtıcı derecede kolay ve çocuklar için iç mekan aktivitesine ihtiyaç duyduğunuzda günlerce elinizin altında bulundurmaya değer bir etkinlik. Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪 Erken çocukluk döneminde duyusal etkinlikler, beyin gelişiminde önemli bir rol oynar. Çünkü duyusal uyarımlar, duyusal entegrasyonun ve bilişsel gelişimin esaslarındandır. İnsan beyni trilyonlarca beyin …

24. Ay Etkinliği 3

MONTESSORİ ETKİNLİĞİ: MUZ KESİYORUZ Çocuğunuzun en sevdiği meyvelerden biri muhtemelen muz olabilir. O sizden bir muz istediğinde ona güzelce hazırlayıp verirsiniz. Peki o çok sevdiği meyveyi kendisi için kendi elleriyle hazırlasa? 🍌 Bunu düşünmek bile eminiz ki onun için oldukça heyecanlıdır. Öyleyse bugün minik ellerle birlikte muz kesiyoruz! Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪 Muz kesmek basit bir Montessori pratik yaşam aktivitesidir …

23. Ay Etkinliği 3

STEM ETKİNLİĞİ: GERİ DÖNÜŞÜMLÜ BİNA Birilerinin atık malzemeleri, okul öncesi çocuklarının yapı malzemeleri olabilir! 🤓 Bu etkinliğin harika yanı (size kazandıracağı bol miktarda oyun süresi dışında), binalarını yapmak için kullandığı mühendislik ve problem çözmektir. Atık malzemelerden oluşan standart dışı nesneler çok fazla yaratıcılığı davet eder ve gerçekten işe yaraması için çok fazla düşünmeyi gerektirir. Küçük beyninin bununla mücadele etmesini izlemek …

22. Ay Etkinliği 3

İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: MANDAL TAKIYORUZ Mandal aktiviteleri, ince motor beceri gelişimi için harikadır ve bunları her çocuğun ihtiyacına göre genişletmenin harika yolları vardır.  Akşam yemeği hazırlamanız veya bulaşıkları bitirmeniz gerektiğinde hızlı bir yürümeye başlayan çocuk aktivitesi için mükemmeldir. Artı, bu mandal etkinlikleri için olası tüm varyasyonlarla, bu basit kurulumla gelişimi için oldukça yararlı! Basit bir yürümeye başlayan çocuk eğlencesi mi …

21. Ay Etkinlik 3

İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: KEPÇE İLE TRANSFER Çocukların küçük el kaslarının ne kadar geliştiği, yaptıkları etkinliklerde gösterdikleri performansın yanı sıra, ortaya çıkardıkları ürünlerin kalitesini de etkiliyor. Akademik becerilerin yanı sıra, günlük temel ihtiyaçları karşılamanın yolu da ince motor becerilerini kazanmaktan geçiyor ve bu beceriyi kazanamamış olan çocuklar benlik saygısı kazanmakta güçlük yaşayabiliyorlar. Yaşam becerilerinin kazandırılması amacıyla, küçük yaşlardan itibaren çocuklarda küçük …

20. Ay Etkinliği 3

SINIFLANDIRMA ETKİNLİĞİ: PONPONLARI AYIRALIM Bir çocuk için sınıflandırma, okulda ve yaşamları boyunca birden çok konu alanında kullanılan inanılmaz derecede karmaşık bir beceridir. Sınıflandırma yaparken şunlar olur; Nitelikleri kategorize etme. Bilgi düzenleme. Verileri yorumlama. Karar verme. Tüm bunlar olurken çocuğunuz birçok beceriyi aynanda kullanarak gelişimine katkı sağlar. Evde bulunan malzemelerle kolayca bir sınıflandırma etkinliği hazırlayabilirsiniz. Hem de öğrenirken eğlenilen cinsten! Etkinliğin …

19. Ay Etkinliği 3

MATEMATİK ETKİNLİĞİ: ÇIKARTMALARLA ŞEKİLLERİ VE RENKLERİ ÖĞRENİYORUM Çocuğunuz geometrik şekillerle gün içerisinde oldukça sık karşılaşıyor ve en azından topun bir yuvarlak olduğunun, masanın köşeleri olduğunun farkındadır. Şimdi onun bu farkındalığını geliştirme ve basit bir şekilde isim aşinalığı oluşturma zamanı. Ayrıca onu çıkartmaları bitene kadar meşgul edecek bu etkinlik ile biraz durulmak size de iyi gelecek. Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪 El-göz …

18. Ay Etkinliği 3

EL-GÖZ KOORDİNASYON ETKİNLİĞİ: OYUNCAKLARI SIRALA Bir şeyleri sıralamayı seven bir çocuğunuz var mı? Evet. Bunu her çocuk yapar ve bu oyuncak dizilişi etkinliği, onun çok seveceği bir etkinlik olacak. Kimileri etkinliklerin meşakkatli olduğunda daha öğretici veya daha ilgi çekici olacağını söyler. Fakat bu düşünce sadece bu yönüyle çalışmayabilir. Oyuncak sıralama yapılabilecek en kolay öğretici etkinliklerden biridir. Çocukların oyuna ihtiyacı vardır …

17. Ay Etkinliği 3

DUYUSAL ETKİNLİK: ÇAMURLU ÇİFTLİK HAYVANLARINI YIKA Bu çamurlu çiftlik hayvanları duyusal oyunuyla küçük çocuklar için bolca eğlence yaratın! Bu, onu en küçük kaşif için bile mükemmel kılan ve favori bir çiftlik hikayesi veya şarkıyla eşleştirildiğinde harika olan, tadı güvenli bir oyun fikridir. Duyusal oyun, bebekler, yeni yürümeye başlayan çocuklar ve hatta okul çağındaki çocukların sıkı bir favorisidir ve dünyayı keşfetmeleri ve tasasız …

16. Ay Etkinliği 3

DUYUSAL ETKİNLİK: LEZZETLİ BOYAMA Bebekler için parmak boyama, harika bir duyusal deneyimdir çünkü onlar nadiren gerçekten resim yaparlar. Peki bu boyama etkinliğine bir de lezzet katmayı denesek? Lezzetli boyalarıyla resim yaparken birden çok duyusunu harekete geçirecek ve mükemmel bir keşifle karşı karşıya kalacak. Yapımı oldukça basit olan bu etkinliğin sonunda ise miniğinizi kısa bir banyo keyfinin bekliyor olması kaçınılmaz. 🤗 …

15. Ay Etkinliği 3

EŞLEŞTİRME ETKİNLİĞİ: RENK KULESİ Nesnelerin renklerine dikkat çekmek günlük hayatın bir parçası olmalıdır. Cırt cırt kullanan bu eğlenceli renk eşleştirme etkinliği gibi renkleri aktif olarak öğreten kasıtlı etkinlikler oluşturmak iyi bir seçenektir. Bu cırt cırtlı eşleştirme etkinliği, yeni yürümeye başlayan çocuğunuz için harika olacak; küçükleriniz cırt cırtlı kareleri çıkarmaya, onları kaba atmaya, kabı boşaltmaya ve blokları her renge göre ayırmaya …

14. Ay Etkinliği 3

KABA MOTOR ETKİNLİĞİ: ZIPLA! Çocuklarınızın gününü fiziksel aktivite ile doldurmanın karmaşık görünebileceğini anlıyoruz, ancak size yardımcı olmak için buradayız. Yeni yürümeye başlayan çocuklara yönelik bu kaba motor aktivitesi, çocuklarınızın farklı şekillerde aktif olmaları için yapabileceği harika şeyler içerir. Küçük çocuklarınızla evde kasları güçlendirmek ve kaba motor becerileri geliştirmek için bir dizi eyleme geçirilebilir ipucumuz var. Bütün gün evde olduğumuz zamanlarda …

13. Ay Etkinliği 3

SANAT ETKİNLİĞİ: YAPIŞKAN DUVARI En yapışkan ve en iyi yeni yürümeye başlayan çocuk aktivite kaynağı olarak da bilinen bu etkinliğin başrol materyali Şeffaf Kontakt kağıdından pek çok kullanım elde edeceksiniz. Kontakt kağıdın bir tarafı yapışkan, diğer tarafı pürüzsüzdür. Genellikle ders kitaplarını kaplamak için kullanılır. Çocuk aktiviteleri için de harika bir materyal olduğunu keşfedeceksiniz. Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪 Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri …

12. Ay Etkinliği 3

YAPARAK VE YAŞAYARAK ÖĞRENME ETKİNLİĞİ: DÖKÜM İSTASYONU Yürümeye başlayan çocuğunuzun dökme becerilerini öğreten etkinliklere ihtiyacı var. Tahmin ediyoruz ki bazen yeni yürümeye başlayan çocuğunuzu yere bir şeyler dökerken buluyorsunuz. Ve yine tahmin ediyoruz ki bu sizi bazen gerginleştirebiliyor. Bu dağınıklığın nedenini muhtemelen merak ediyorsunuz. Bunun iyi bir fikir olabileceğini hiç düşündünüz mü? Yeni yürümeye başlayan çocukların bunu yapmaya başlamaya ihtiyaçları …

11. Ay Etkinliği 3

İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: SÜR VE BIRAK Sür ve bırak; doğrudan bir evde kendin yap; oyna ve öğren etkinliğidir. Yeni yürümeye başlayan çocuğunuz için evde onu meşgul edecek harika bir oyundur. Bir karton kutu, biraz bant ve bir avuç arabanın bu kadar eğlenceli olabileceğini kim bilebilirdi! Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪 Hayali oyun oynama evresine ulaşması için teşvik etmiş olacağınız için soyut kavram …

10. Ay Etkinliği 3

DUYUSAL ETKİNLİK: KÖPÜK KUTUSU Kabaran köpükler yapmak kolay olduğu gibi aynı zamanda da son derece temizdir. Etkinliğimizde köpüklerden yardım alacağız. Çünkü bebeğimizin hem duyusal gelişimine katkı sağlamak hem de onu heyecanlandırırken eğlendirmek istiyoruz. Özellikle sıcak havalar için harika bir deneyim olacak. Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪 Her şeyden önce bu bir duyusal gelişim aktivitesidir. Bebeğiniz yeni bir doku keşfedecek. Bu keşfi gerçekleştirirken parmaklarından …

9. Ay Etkinliği 3

SANAT ETKİNLİĞİ: KEÇEDEN KOLAJ YAPALIM Bu, küçük bir bebeğin bile kolayca dahil olabileceği basit, karışıklık olmayan bir aktivitedir. Büyümeye başlayan bebeğiniz için sanat etkinliklerine dahil olmak heyecan verici bir deneyimdir. Kağıtlar, kalemler, boyalar… Eminiz ilgisini şimdiden fazlaca çekiyor olmalı. Kolaj etkinliğimizde dağınıklığa yer vermeden sanat etkinliklerine bebeğinizle beraber güzel bir giriş yapabilirsiniz. Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪 Bu aktivite ile yeni …

8. Ay Etkinliği 3

GÖRSEL VE DUYUSAL ALGI ETKİNLİĞİ: RENK SEPETİ Renk temalı bir duyusal sepet veya kutu oluşturmak, küçük bebeğinizin oynamaktan hoşlandığı, oyun gelişimini sağlarken aynı zamanda renkler hakkında bilgi edinmesini sağlamak için oldukça keyifli ve basit bir yoldur. Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪 Bebeğinize hazırlayacağınız renk sepetlerinde, bebeğinizin renklere karşı görsel algısı oluşacaktır. Nesneleri bol bol kurcalayacak olan bebeğinizin aynı zamanda ince motor becerilerine de …

7. Ay Etkinliği 3

İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: ÇEKİŞTİRME KUTUSU Bebeğinize bir paket ıslak mendil verin ve saniyeler içinde paketin tüm zemine yayıldığından emin olabilirsiniz. 🤪 Bir şeyleri çekmek ve ne olduğunu görmek, çocuğun doğal tepkisinin bir parçasıdır. Aynı sonucu kaç kez aldıkları önemli değil, teorileri ve deneyleri test etmeye devam ediyorlar. Bunu göz önünde bulundurarak bir çekme kutusu yapabilirsiniz. Evde yapması oldukça basit olan …

6. Ay Etkinliği 3

DUYUSAL ETKİNLİK: DUYUSAL PANO Yeni yeni oturmaya başlayan miniğinizi oyalamak artık daha fazla enerji istiyor olmalı. O hem yatmaktan sıkılıyor, hem de tüm dünyayı keşfetmek istiyor. Bu heyecanlı kaşife kısa sürede yardımcı olmak için odasının küçük bir köşesini onun için hazırlamaya ne dersiniz? Hazırlaması ilk etapta sizi uğraştıracak olsa da bebeğiniz panosu ile meşgul olurken biraz dinlenmek size de iyi …

5. Ay Etkinliği 3

BİLİŞSEL ETKİNLİK: OYUNCAĞIM NEREDE? Her yaştan bebek sürprizleri sever – Cee-e’nin ne kadar sonsuz eğlenceli olduğunu bir düşünün! Şimdi, ona bir sonraki adımı tahmin etmeyi öğretecek bu basit oyunla eğlenip aynı zamanda bilişsel gelişim kazanması için hazırladığımız etkinliğimizin tadını çıkarın. 😍 Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪 Bebeğinizle keyifli vakit geçirerek kurduğunuz bu bağ şüphe yok ki onun sosyal ve duygusal gelişimine oldukça katkı …

4. Ay Etkinliği 3

DİL VE OYUN ETKİNLİĞİ: PARMAK KUKLA Bebeğinizin bir oyuncakla oynarken aynı zamanda öğrenip geliştiği pek çok farklı durum vardır ve küçük çocuğunuzla oyun oynamak onun ilk yıllarında çok önemlidir. Çocuklar için çok eğlenceli olmakla kalmayıp aynı zamanda gerçekten eğitici olan oyun türlerinden biri de kuklalarla oynamaktır ve bu bir tür ‘rol yapma oyunudur’. Çocukları farklı temel gelişim alanlarında öğrenirken meşgul eder ve …

3. Ay Etkinliği 3

BİLİŞSEL ETKİNLİK: KİTAP OKUYALIM! Yenidoğan bebeğiniz yaptığınız her şeyi ve nedenini muhtemelen anlamayacaktır. Ancak bebeğinize yüksek sesle kitap okumak, yıllarca devam edebileceğiniz harika bir aktivitedir ve bebeğinizin bilişsel gelişimi için oldukça önem taşır. Bebeğinize kitap okuyarak ona dünyamızı tanıtabilir, güçlü bir bağ kurmak için harika bir fırsat edinebilirsiniz. Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪 Yenidoğan bebeğinize sesli kitap okumak ona iletişimi öğretir. …

2. Ay Etkinliği 3

İNCE MOTOR VE DUYUSAL GELİŞİM ETKİNLİĞİ: DOKUN&KEŞFET! Bir bebek ilk olarak rahimde dokunma duyusunu geliştirir. Dokunma duyuları doğumdan sonra ve yaşamın ilk yılı boyunca gelişmeye devam edecektir. Bebekler, özellikle ağızlarında çok hassas bir ciltle doğarlar. Bu nedenle bebekler, dokuları hissetmek ve öğrenmek için nesneleri ağızlarına alırlar. Bu dokunma duyusunu çevrelerindeki dünyayı keşfetmek ve ebeveynleri veya bakıcılarıyla iletişim kurmak için kullanacaklar. …

1. Ay Etkinliği 3

GÖRSEL ALGI VE İLETİŞİM ETKİNLİĞİ: GÖZGÖZE! Göze bakma, bebeklerin ulaştığı ilk dönüm noktalarından biridir ve özellikle heyecan vericidir! Ebeveynlerin, bebeklerinin sonunda onları “gördüğünü” ve önemli olduklarını ve tanındıklarını bilmelerini sağlar. Ebeveynlerin ve bebeklerin gözleri buluştuğunda çok özel bir şey olur – duygusal bir bağ kurulur. Karşılıklı bakış, bir ebeveyn ile bebek arasında, karşılıklı bir ilgi ve bağlantı ile her katılımcının ruh hali ve …

48. Ay Etkinliği 2

MATEMATİK ETKİNLİĞİ: 2D ŞEKİL AVI Bu 2D şekil avı, sıradan bir mahalle yürüyüşünü süper eğlenceli bir matematik dersine dönüştürmenin basit bir yoludur! Küçük bir alıştırma sonrasında gözlemleyerek daireler, altıgenler, dikdörtgenler ve kareler dahil 2d şekiller hakkında bilgi edinecek. Etkinlikte Hedeflenen 👶 Geometrik şekilleri tanır. Nesne ya da varlıkları gözlemler. Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre eşleştirir. Nesne ya da varlıkların …

47. Ay Etkinliği 2

FEN ETKİNLİĞİ: KEŞİF İSTASYONU Evinizdeki basit malzemelerle keyifli bir duyusal keşif yapmaya hazır mısınız? Fen etkinlikleri; dikkat etmeye, soru sormaya, merak etmeye, gözlem yapmaya, araştırmaya, incelemeye ve keşfetmeye yönelten etkinliklerdir. Çocuğunuz ilk elden deneyimler kazanırken, bilimsel süreç becerilerini kullanmasına özen göstermelisiniz. Bu etkinlik ile yaşam gerçeklerini tanıtırken çocuğunuzda da çevre farkındalığı sağlanacaktır. Etkinlikte Hedeflenen 👶 Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Nesne/durum/olayla ilgili …

46. Ay Etkinliği 2

EŞLEŞTİRME ETKİNLİĞİ: BLOKLAR İLE GÖLGE RESMİ Gölge etkinliği, uzamsal beceriler için harika bir yol. Aynı zamanda temel şekil bilgisi de içerir. Bir gölge kare gibi görünebilir, ancak aslında o gölgeyi yapan bir dikdörtgendir. Hadi bulmaya çalışalım! Gölgelerin resmini çizmeye çalışmak el yazısı becerilerini geliştirmeleri için muhteşem bir yoldur. Ve bu, bunu yapmanın çalışma sayfası olmadan yapılan eğlenceli bir yoludur. Etkinlikte Hedeflenen …

45. Ay Etkinliği 2

MATEMATİK ETKİNLİĞİ: BONCUKLARLA SAYIYORUM Çocukların aynı anda hem ince motor becerilerini hem de matematik becerilerini geliştirmeye motive etmenin eğlenceli yollarını bulmak zor olabilir ancak bu basit matematik etkinliğinin hazırlaması oldukça kolay ve çocuklar buna bayılıyor. Sadece ince motor becerilerini geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda bir bilezik ya da belki yeni bir sihirli değnek de oluşturuyor! Bunu neye çevireceği tamamen çocuğunuza kalmış. …

44. Ay Etkinliği 2

FEN ETKİNLİĞİ: MANYETİK NEDİR? Mıknatıslarla oynamak evde yapılacak vazgeçilmez bir aktivite olabilir. “Manyetik Nedir?” 44 aylık çocuğunuz için bilimsel öğrenme ve merak (ve eğlence!) ile dolu. Evde rahatlıkla bulunan malzemeler, çocuğunuzun keşif duygusu ile birleşince, biraz da bilim ile harmanlayınca keyif alarak öğrenmek bu aktivite için kaçınılmaz olacaktır! Etkinlikte Hedeflenen 👶 Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Nesne ya da varlıkları gözlemler. Nesne …

43. Ay Etkinliği 2

EŞLEŞTİRME ETKİNLİĞİ: EV YAPIMI YAP-BOZ Yap-boz çocuklarımızın oynamaktan keyif aldığı etkinliklerden biridir. Özellikle bunu kendisi oluşturuyor ve tamamlıyorsa işte o zaman minik etkinlikçimiz bu durumdan oldukça keyif alır. Yapımı oldukça kolay olan bu etkinliği tamamlarken keyif alacak, yeni beceriler kazanacak ve farklı nesneler deneyerek sizden bu oyunu tekrar tekrar isteyecektir. Etkinlikte Hedeflenen 👶 Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Nesne …

42. Ay Etkinliği 2

TÜRKÇE ETKİNLİĞİ: ALFABEYİ SİL Alfabeyi Sil, hızlı ve kolay alfabe etkinliğimizdir. Çocuğunuzun oynamaktan keyif alacağı bu aktiviteyi hazırlamak son derece hızlı! Kargaşa yok, yaygara yok, sadece biraz öğrenme ve çok eğlenceli. Etkinlikte Hedeflenen 👶 Görsel materyalleri okur. Yazı farkındalığı geliştirir. Sorumluluk alır. Etkinlik Süreci 🧩 Malzemeler: Silinebilir kalem Kağıt havlu Bu aktivite için kurulum daha kolay olamazdı: Kuru bir silme …

41. Ay Etkinliği 2

İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: ÇIKARTMA DİZİLİMİ Hiç sadece bir dakikalık sessizliğe ihtiyaç duyduğunuz bir gün oldu mu? Belki bir soruya cevap vermeden bir veya iki saniye? Ya da oturup kahvenizi içmek için kısa bir an? Çıkartma Sıralaması etkinliğimiz, oldukça hareketlenen çocuğunuz için dualarınızın cevabı olabilir – ve bonus: aynı zamanda öğrenme içerir! Etkinlikte Hedeflenen 👶 İnce motor yeteneklerini geliştirir. El-göz koordinasyonu …

40. Ay Etkinliği 2

DRAMA ETKİNLİĞİ: EV ŞEKLİNDE KUKLA TİYATROSU Çocuğunuzun kendi kukla tiyatrosunu basit işçilik talimatlarıyla yapmasını sağlayabilirsiniz. Tiyatroyu gerçekleştirirken daha önce dinlediği bir masalın karakterlerini canlandırabilir ve hikayesini oynatabilir. Örneğin ”Kırmızı Başlıklı Kız”. Ama elbette çocuğunuz daha fazla karakter hatırlayacak, kendisi bulacak ve oynayacaktır. Adım adım nasıl yapacağınızı sizler için göstereceğiz. İyi eğlenceler! Diliyoruz. Etkinlikte Hedeflenen 👶 Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. …

39. Ay Etkinliği 2

İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: SAÇ KESMEYİ ÖĞRENİYORUM Çocuğunuza makası tanıtarak etkinliğimize başlayabilirsiniz. Makas, günlük hayatta kesmeye yönelik işlerimizi kolaylaştırmaya yarar. Ancak; işe yaradığı kadar da tehlikeli olabilir. Mesela makası yanlış kullanırsak, oyun oynarsak kendimizi yaralayabiliriz. Bunu önlemek için dikkatli olmamız lazım. Makasın küçük olan deliğine baş parmağımız, daha büyük olan deliğine ise işaret, orta ve yüzük parmağımızı sığdırırsak daha rahat kesebileceğinden …

38. Ay Etkinliği 2

HAREKET ETKİNLİĞİ: DENGE Bu hafta önereceğimiz etkinlik; ”Denge” Düşmeden kalabilmek için denge sağlamanın önemini vurgulamak amacıyla yapacağımız bu etkinliğe, yere çizdiğiniz bir çizgi üzerinde tek ayak durmaya çalışarak başlayabilirsiniz. Daha sonrasında çocuğunuzdan da aynısını yapmayı denemesini isteyebilirsiniz. Çeşitli malzemeler kullanarak denge ile ilgili denemeler yapmasına fırsat vererek denge kurmak hakkında daha fazla fikir edinmesine katkı sağlamış olacaksınız.  Etkinlikte Hedeflenen 👶 Nesne/durum/olaya …

37. Ay Etkinliği 2

FEN VE SANAT ETKİNLİĞİ: ÇEKİME DAYANAMAYAN BOYALAR Bu hafta önereceğimiz etkinlik; ”Çekime Dayanamayan Boyalar” Etkinliğimize başlamadan önce çocuğumuzla yer çekimi hakkında sohbet edelim. ”Nesneleri atınca neden yere düşer?” gibi sorularla onu etkinliğimize hazırlayalım. Farklı ağırlıktaki nesneleri (lego, oyuncak araba, pastel boya, pet bardak, peçete, kağıt, kalem, parmak boyası vb.) masaya koyalım. Çocuğumuza bu nesnelerle neler yapılabileceğini soralım. Nesneleri tek tek …

36. Ay Etkinliği 2

SANAT VE OYUN ETKİNLİĞİ: KARDAN ADAMI DOYURALIM Bu hafta önereceğimiz etkinlik; ”Kardan Adamı Doyuralım”. Etkinlik öncesi çocuğunuzla mevsimler hakkında sohbet edebilirsiniz. “Kış mevsiminin geldiği nasıl anlaşılır? Nasıl giyiniriz? Kışın dışarıda hangi oyunları oynayabiliriz?” vb. sorular sorularak çocuğunuzun dikkatini kardan adama çekebilirsiniz. Etkinlikte Hedeflenen 👶 Sesini uygun kullanır. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Nesne kontrolü gerektiren hareketleri yapar. Etkinlik Süreci …

35. Ay Etkinliği 2

SANAT ETKİNLİĞİ: GÖKDELEN İNŞA EDİYORUZ Bu aktivite, sadece yaratıcı bir inşa alıştırmasından daha fazlası olarak ortaya çıkıyor. Takım çalışması, problem çözme ve bazı matematik becerilerini içerir. Gökdelen etkinliğinizi başlatmak için kütüphaneden kitaplar okumak ve gökdelenlerin resimlerini ve videolarını internette aratmak için biraz zaman harcamalısınız. Empire State Binası, Transamerica Piramidi, Şanghay Kulesi gibi meşhur gökdelenleri inceleyebilirsiniz. Bu binalar başlı başına hayranlık …

34. Ay Etkinliği 2

MATEMATİK ETKİNLİĞİ: ŞEKİL AYIRMA Çocuğunuzla şekiller üzerinde mi çalışıyorsunuz? İşte harika bir şekil ayırma etkinliği – denemelisin! Çocuklar, bir saatin bir daire olduğunu veya bir masanın dikdörtgenlerden oluştuğunu anlamak için çevrelerindeki şekilleri tanımaya ihtiyaç duyarlar. Çocukları çevrelerindeki şekilleri tanımlamaya ne kadar çok maruz bırakırsak, şekilleri anlamaları o kadar kapsamlı hale gelir. Bir şeklin nasıl göründüğünü ezberlemek, şekilleri öğrenmenin temelidir. Bir …

33. Ay Etkinliği 2

TÜRKÇE ETKİNLİĞİ: ALFABE TÜNELİ Bu aktivitenin amacı, biraz alfabeyi keşfederken hareket halinde olmaktır! Alfabe aktivitelerimizin çoğu için oyun oynarken genellikle sadece harfler hakkında konuşulur. Biz buna biraz da hareket ekliyoruz ve çocuğunuz için bu öğrenim yolu inanılmaz keyifli oluyor! Etkinlikte Hedeflenen 👶 Görsel materyalleri okur. Okuma farkındalığı gösterir. Yazı farkındalığı gösterir. Yer değiştirme hareketleri yapar. Nesne kontrolü gerektiren hareketleri yapar. …

32. Ay Etkinliği 2

SANAT ETKİNLİĞİ: SIÇRAYAN BOYAMA 32 Aylık çocuğunuzla lastik banttan sıçrayan bir resim yapmaya hazır mısınız? Bu kolay lastik bant sıçramalı boyama eğitiminde yaratıcı bir boyama tekniğiyle güzel sanatlar yapın! Dağınık oyunlara çocuklar şüphe yok ki bayılıyorlar. Sloganları ”Ne kadar dağınık, o kadar iyi!” olabilir. Etkinlikte Hedeflenen 👶 Nesne kontrolü gerektiren hareketleri yapar. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Kendini yaratıcı …

31. Ay Etkinliği 2

SANAT ETKİNLİĞİ: VÜCUT BOYAMA Eğer ”Bugünü biraz renklendirmeliyiz!” diye düşünüyorsanız, biraz çılgınca bir şeyler yapmakta fayda var demektir. Böyle bir aktivite kimin ilgisini çekmez ki! Evinizde bulunan malzemeler ve basit bir kurulum ile etkinliğiniz kolayca hazır olacak. Etkinlikte Hedeflenen 👶 Kendini yaratıcı yollarla ifade eder Yer değiştirme hareketleri yapar. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Etkinlik Süreci 🧩 Malzemeler: Ambalaj …

30. Ay Etkinliği 2

TÜRKÇE VE FEN ETKİNLİĞİ: TUZLU BOYA 30 Aylık çocuğunuza belki de ilk defa adını yazmasına fırsat verecek eğlenceli ve büyüleyici bir tuz, yapıştırıcı ve sulu boya deneyi ile karşınızdayız! Bu, okul öncesi çocukların yaratıcı olurken harf ve isim tanımayı öğrenmeleri için harika bir sanat tekniğidir, ancak aynı zamanda basit bir bilim etkinliği olarak da kullanılabilir. Eğlenceli, ilgi çekici ve birçok …

29. Ay Etkinliği 2

SANAT ETKİNLİĞİ: KAĞIT TABAKTAN OTOPORTRE Çocuğunuzla oto portre etkinliği yapmak, onun ince motor becerilerine katkı sağlamanın yanı sıra, kendini en iyi ifade edebileceği yollardan birine girmek olduğunu bilmelisiniz! Çocuğunuzun gelişimine katkı sağlarken, keyifli vakit geçirmek ve onu daha yakından tanıyabilmek için etkinliğimize vakit kaybetmeden başlamalısınız! Etkinlikte Hedeflenen 👶 Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. Kendisine ait özellikleri tanıtır. Küçük kas kullanımı …

28. Ay Etkinliği 2

İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: ARAÇLARLA BOYAMA Bu okul öncesi ulaşım etkinliği, çocuğunuzun farklı araçları sıralayarak ve sonra onlarla boyayarak nasıl tanımlayacağını öğrenmesine yardımcı olur. 28 Aylık çocuğunuz artık oyuncaklarını oyunlarına, etkinliklerine dahil etmek isteyecektir. Hatta birçoğunu yanında taşımak istiyor olabilir. Bu isteğini onun ince motor becerilerini geliştirmesine katkı sağlayacak şekilde yerine getirmek harika bir deneyim olacak! Etkinlikte Hedeflenen 👶 Küçük kas …

27. Ay Etkinliği 2

İNCE MOTOR VE SANAT ETKİNLİĞİ: KAĞITTAN ELMA TABAĞI Çocukların el sanatlarını ne kadar sevdiğini biliyoruz, ancak el sanatlarının çocukların ince motor becerileri için ne kadar önemli olduğunun farkında olamayabiliyoruz. Sanat etkinliği gerçekleştirmek aynı zamanda ellerinin ve parmaklarının hareketlerini keşfetmesine izin vermenin harika bir yolu. 27 aylık çocuğunuz için ”Kağıttan Elma Tabağı” gibi el sanatları, mükemmel bir zaman geçirme yoludur! Etkinlikte …

26. Ay Etkinliği 2

KABA MOTOR VE TÜRKÇE ETKİNLİĞİ: HAREKETLİ YAZMA Yazmak ve vücudunuzu hareket ettirmek tipik olarak birlikte görülmez. Renklerle hareketli yazı çalışması yapmak, küçük bir gizli görev gibidir. Bu etkinlikte çocuğunuz soldan sağa hareket edecek ve tıpkı kağıt üzerinde çizgileri ve harfleri oluşturduğumuz gibi düz, zikzak ve eğri gibi çizgiler oluşturacak. Renkleri tanıyarak ve hareket ederek çizgi çizmesine ve çocuklarımızın alfabenin harfleriyle …

25. Ay Etkinliği 2

SANAT EKİNLİĞİ: ARABA YIKAMA Evinizde sıklıkla kullanılıp bir köşede duran karton kutularınızı mutlaka saklıyor olmalısınız! Bir gün mutlaka güzel bir etkinlik için işinize yarayabilir. Basit bir el işi doku kutusu oyuncak Araba Yıkama yapmayı öğrenmek için okumaya devam edin! Etkinlikte Hedeflenen 👶 Odaklanma süresini arttırmak. Merak duygusunu geliştirmek. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. Etkinlik …

24. Ay Etkinliği 2

MATEMATİK ETKİNLİĞİ: KAĞIT BARDAKLARLA SAYMA VE SAYI EŞLEŞTİRME Kağıt bardaklarla numara eşleştirme alıştırması yapın! Sayıları ve saymayı öğrenmenin eğlenceli, uygulamalı bir yolu. Çocuğunuz bu aktiviteyi yaparken sayı tanımayı ve bire bir yazışmaları öğrenirken sayma alıştırması yapacak. Bu beceriler, daha yüksek matematik kavramlarının temelini atmak için önemlidir. Çocuğunuz için ilgi çekici ve etkili olurken bu etkinliğin kurulması çok basit olduğundan bunu …

23. Ay Etkinliği 2

HAREKET ETKİNLİĞİ: ÇİZGİDE YÜRÜME Yerde sadece hızlıca yapıştırılmış birkaç renkli bant şeridi ile bir öğleden sonra aktif eğlenceye sahip olacaksınız! Bu çizgide yürüme etkinliği, dengeleme, yeni eğlenceli hareketler üzerinde çalışır ve çocuklarınızla birlikte eğlenmeniz için bir meydan okuma oluşturur! Etkinlikte Hedeflenen 👶 Yer değiştirme hareketleri yapar. Denge hareketleri yapar. Bir işi ya da görevi başarmak için kendini güdüler. Renkleri tanır. …

22. Ay Etkinliği 2

TÜRKÇE ETKİNLİĞİ: ERKEN OKURYAZARLIK İÇİN MEKTUP AVI Küçükleri alfabeye erken yaşta maruz bırakmak gibisi yoktur; başarılı olabilecekleri, eğlenceli, son derece basit aktiviteler yaparak. Bu Mektup Avı, çocuğunuzun büyüyen okuryazarlık becerilerini geliştirmenin harika bir yolu! Etkinlikte Hedeflenen 👶 Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre eşleştirir. Okuma farkındalığı gösterir. …

21. Ay Etkinliği 2

GÖRSEL ALGI ETKİNLİĞİ: RENK AVI Renk Avı, evde sıkışıp kaldıysanız ve çocuğunuzun enerjisinin bir kısmını dışarı atması gerekiyorsa harika bir fikir! Hazırlaması çok kolay, aslında sadece birkaç el işi malzemesine ve eski kartonlara ihtiyacınız olacak. Harika bir geri dönüştürme fikri! Çocuğunuz küçük hazineler için evi arama fikrine gerçekten çok heyecanlanacak! Evin içinde koşuşturup hem renk uyumu sağlayacak hem de mandala …

20. Ay Etkinliği 2

FEN ETKİNLİĞİ: RAMPALAR Basit ama keyifli bir keşfe hazır mısınız? Evinizde hızlıca bir bilim merkezi oluşturabilir ve elinizde mevcut nesneleri deneyerek gözlem yapabilirsiniz. Bu hem bir oyun hem de bilimsel bir deney. Etkinlikte Hedeflenen 👶 Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Nesne ya da varlıkları gözlemler. Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre gruplar. Geometrik şekilleri tanır. Neden-sonuç ilişkisi kurar. …

19. Ay Etkinliği 2

İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: RENKLİ SÜRPRİZ HAMURLAR Çocuğunuz oyun hamuruyla oynamayı seven biriyse bugünün etkinliği tam size göre! Bu ev yapımı renkli sürpriz oyun hamuru yumuşacık, heyecan verici ve sadece eğlenceli! Renkler üzerinde çalışmak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı! Başlangıçta büyük beyaz, renksiz lekeler gibi görünen şey, işimiz bittiğinde bir renk patlamasına ve küçük etkinlikçimiz heyecanlı ve mutlu bir çocuğa dönüşecek. …

18. Ay Etkinliği 2

İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: DELİKLER Çocuklar el işi becerilerini kullanmayı muhakkak ki seviyor. Bu becerilerini kullanmalarını biz de destekliyoruz ancak içinde mutlaka oyun da olmalı! Bu aktivitenin bir araya getirilmesi çok basit ve ucuzdur. Bir delgeç ve kağıtlara ihtiyacınız olacak. Bu, çocuğunuzun bağımsız olarak yapabileceği, akşam yemeğini pişirmenize, çamaşırları değiştirmenize, kitap okumanıza veya birkaç boş dakika ile ne isterseniz (ihtiyacınız varsa) …

17. Ay Etkinliği 2

MATEMATİK ETKİNLİĞİ: 3 AYI İLE ERKEN MATEMATİK, EĞLENCELİ SAYMA VE GRUPLAMA ETKİNLİĞİ Bu aktivite çocuğunuzun temel sayıları modellemesine ve temel sayılar arasındaki ilişkileri göstermek ve sözelleştirmek için sayma ve gruplama stratejilerini kullanmasına yardımcı olacaktır. Kullanacağımız sayılar; 1-2-3! Çok sevilen ve iyi bilinen Goldilocks ve Üç Ayı hikayesini kullanmak, çocuğunuzun ilgisini çekmenize yardımcı olacak ve aynı zamanda etkinliğimize daha fazla anlam …

16. Ay Etkinliği 2

SANAT ETKİNLİĞİ: SALLA! Resim yapmayı hepimiz seviyoruz. Özellikle çocuklar için boyalarla haşır neşir olmak tam bir eğlence. Ama bu sefer karışıklık yok, bu resim yapma metodu harika ve çocuklar buna bayılıyor çünkü sallanabiliyor, kıpırdatılabiliyor ve gürültü de yapabiliyorlar! Etkinlikte Hedeflenen 👶 Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Görsel materyalleri okur. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Nesne kontrolü gerektiren hareketleri yapar. Müzik ve …

15. Ay Etkinliği 2

HAREKET ETKİNLİĞİ: PONPON TÜPLERİ Ponpon Tüp etkinliği çok basittir ve sadece 3 öğe gerektirir. Çoğu muhtemelen zaten evinizde bulunur. Tüpten ponpon düşürme, ince motor becerilerini (ellerin ve parmakların küçük kaslarını kullanarak) geliştirmeye, neden-sonuç ilişkisini anlamaya ve problem çözmeye yardımcı olacak gelişimsel bir aktivitedir. Hatta bol miktarda kelime bilgisi, sayma ve renk tanıma ekleyerek bu aktivite sırasında daha fazla öğrenme fırsatı …

14. Ay Etkinliği 2

KOLAJ ETKİNLİĞİ: CANAVAR YAPALIM En sevdiğimiz sanat tekniği kolajdır. Çocuklar her zaman bir kolaj sanat etkinliği yapmaktan heyecan duyarlar ve sonraki birkaç gün içinde genellikle etkinliğe birkaç kez geri dönerler. Yani kesinlikle bir kez yapıp bitecek bir şey değil. Ayrıca kolaj üzerinde çalıştıkları süre boyunca ince motor becerilerini de geliştiriyorlar. Tutkal şişesini sıkmak ve çok küçük parçaları tutmak, hem yazmak …

13. Ay Etkinliği 2

İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: MANDAL TAKMA Her evde bulunan malzemeler ile yapılabilecek etkinlikler, içinde oyun ve öğrenme de olduğu zaman mükemmel bir kombinasyon oluşturuyor. Minik etkinlikçinizin gün içerisinde eğlenerek vakit geçirmesi ve kendi süper basit ince motor aktivitenizi oluşturmak için bir demet mandal ve sepet alın. Etkinlikte Hedeflenen 👶 Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. El-göz koordinasyonu gelişir. Nesne kontrolü gerektiren …

12. Ay Etkinliği 2

DUYUSAL OYUN VE KABA MOTOR AKTİVİTESİ: DOKU YÜRÜYÜŞÜ Zıplamak, oynamak, yürümek, hissetmek ve emeklemek için size zahmetsiz masrafsız bir etkinlik hazırladık. Çocuğunuzun fiziksel olarak güvenle nerede oyalanacağını bileceğiniz, siz kahvenizi yudumlarken onun eğlenceli keşfine şahit olacağınız eğlenceli bir yürüme keşfi! Etkinlikte Hedeflenen👶 Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Nesne ya da varlıkların özelliklerini karşılaştırır. Mekânda konumla ilgili yönergeleri uygular. Sözcük dağarcığını geliştirir. Yer …

11. Ay Etkinliği 2

İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: CIRTLI ŞİŞE KAPAKLARI Hepimizin etrafında duran şişe kapakları var, değil mi? Bunları oynamak ve öğrenmek için kullanabilirsiniz! Bu eğlenceli renk eşleştirme oyunu bebeğinizin oldukça ilgisini çekecek. Renkleri öğrenmesi ve ince motor becerileri geliştirmesi için harika bir deneyim sağlayacak. Etkinlikte Hedeflenen 👶 Renklerle çalışır. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketler yapar. Eşleştirme ve gruplandırma hakkında fikir sahibi olur. Etkinlik …

10. Ay Etkinliği 2

KABA MOTOR AKTİVİTESİ: YUMUŞAK ENGEL PARKURU Bebeğiniz yumuşak oyuncaklar, yastıklar, battaniyeler ve havlularla yapılan bu yumuşak engelli parkurda emeklemeye bayılacak. Ayrıca altındaki oyuncakları keşfetmek çok eğlenceli! Enerjisini atmak ve kaba motor becerilerini güçlendirmek için ev içerisinde yapılabilecek en verimli aktivitelerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Etkinlikte Hedeflenen 👶 Kaslarını kullanıp kontrol etmeyi öğrenir. Yer değiştirme hareketleri yapar. Merak ve odaklanma duyguları gelişir. …

9. Ay Etkinliği 2

İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: İPLERİ ÇEKİYORUZ Etrafını keşfetmek ve ortalığı karıştırmaktan oldukça keyif alan bebeğiniz, onun için hazırladığınız bu muhteşem oyunu gördüğünde çok sevinecek! Tamamen ona ait olan bu oyuncaktaki ipleri çekmek onun için adeta bir terapi desek yanlış söylemiş olmayız. Tabii ki de eğitici bir terapi. 🙂 Etkinlikte Hedeflenen 👶 Nesneleri kavrar. Küçük kaslarını kullanır. Odaklanır. Etkinlik Süreci 🧩 Malzemeler: …

8. Ay Etkinliği 2

MÜZİK ETKİNLİĞİ: İLK ENSTRÜMANIM Bebeğiniz anne karnı zamanlarından beri müzik ile etkileşim halindedir. Değişik sesler duymaktan hoşlanır. Bir de ses çıkaran kendisiyse onun için gerçek eğlence budur. Bebeğinizin seslere duyarlı olması ve algılaması önemlidir. Bu nedenle müzik etkinlikleri önem taşır. Etkinlikte Hedeflenen 👶 Değişik malzemelerle farklı sesler çıkarır. Vuruşlar ve ritim hakkında fikir sahibi olur. Ses farkındalığı gelişir. Etkinlik Süreci …

7. Ay Etkinliği 2

BİLİŞSEL ETKİNLİK: SEZGİSEL HAZİNE SEPETİ Küçük eller ve zihinlerin keşif amaçlı oyun oynayarak öğrenmesi için bir bebek hazine sepeti oluşturun! Bu fikir, çocuk psikoloğu Elinor Goldschmeid tarafından ortaya atılan Sezgisel Oyun olarak adlandırılıyor ve sadece nesnelerin özelliklerinin keşfi anlamına geliyor. Sezgisel oyun seanslarında, bebeğinize evin ve bahçenin çevresinden bir dizi doğal veya buluntu nesne sunar ve tüm duyularını kullanarak onları …

6. Ay Etkinliği 2

EL-GÖZ KOORDİNASYON ETKİNLİĞİ: YÜZEN KAPAKLAR Eskisine göre artık uyanık kalma süresi artan, sizin ilginizi çekmeye çalışıp oyunlarınıza eşlik eden bebeğiniz, muhtemelen destekli veya desteksiz olarak oturmaya da başlamıştır. Minik etkinlikçiniz boş kaldığı her anı değerlendirmek ister. Ona keyifle vakit geçirirken duyusal algılarını geliştirmesi için harika bir etkinlik hazırlamak istiyorsanız yazımızı mutlaka okumalısınız! Şimdiden söylemeliyiz ki bu etkinlik oldukça ”ıslak” olacak. …

5. Ay Etkinliği 2

DUYUSAL ETKİNLİK: POŞETTEKİ NESNELER Duyusal poşetlerin yapımı çok kolay ve çok eğlenceli! Her yaştan çocuk bunlardan zevk alabilir ve tabii ki küçük bebeğiniz de keşfetmek ve öğrenmek için çok eğlenecektir. Keşfetmenin en iyi yolu, küçük çocuğunuzun karın üstü yatarak ​​geçirdiği zamanın tadını çıkarmasıdır. Etkinlikte Hedeflenen 👶 Algılama kavrama duyuları gelişir. Kaba ve ince motor becerilerini geliştirir. Renk-Şekil kavramı ön kazanım …

4. Ay Etkinliği 2

GÖRSEL VE DUYUSAL ALGI ETKİNLİĞİ: ŞİŞELER 4 aylık bebeğiniz için bu, keşfetmek için harika bir araçtır. Şişeyi tutarken ve hareket ettirirken proprioseptif duyularını kullanır. Şişe içeriğini izledikçe, görsel duyuları bir antrenman yapar. Bu duyusal şişelerle ilgili harika olan şey, nasıl görünmelerini istediğiniz konusunda kelimenin tam anlamıyla sonsuz çeşitliliğe sahip olmanızdır. Etkinlikte Hedeflenen 👶 Duyusal şişeler, vücudu sakinleştirir ve rahatlatır. Normalde sınırlarının …

3. Ay Etkinliği 2

KABA MOTOR AKTİVİTESİ: TOP ZAMANI Egzersiz topu karın zamanı için harika bir araçtır ve daha önce karın üstü zamanını hiç sevmeyen bebeğiniz için bile işe yaradığını görebilirsiniz! Biraz rahatlamanın yanında bol eğlence katacak bu aktiviteyi severek yapacak ve motor gelişimine katkıda bulunacaksınız. Etkinlikte Hedeflenen 👶 Vücutta koordinasyon sağlanır. Kaba motor becerileri gelişir. Rahatlamaya ve sakinleşmeye yardımcı olur. Etkinlik Süreci 🧩 …

2. Ay Etkinliği 2

DUYUSAL ETKİNLİK: MASAJ Yeni doğan bebekler, anne ve babadan ilk dokunuşları da dahil olmak üzere her şeyi ilk kez yaşıyorlar. Bu erken temas, sağlıklı psikolojik ve fiziksel gelişimin desteklenmesine yardımcı olur. Fiziksel temas eksikliği normal gelişimi engelleyebilir ve hatta bebeklerde daha yüksek hastalık oranlarına yol açabilir. Bebeğinizle sağlıklı, etkili temas, sarılmayı, nazik masajı, yeni doğan bebeğinizi okşamayı ve tutmayı içerir. …

1. Ay Etkinliği 2

KOORDİNASYON ETKİNLİĞİ: KARIN ZAMANI Bir farklı deyişle ”Tummy Time”! Bu bebeğiniz için oldukça önemli bir aktivitedir. Koordinasyon oluşturmaya yardımcı olur ve bebeğinizin boynunu, omuzlarını, kollarını ve gövdesini güçlendirir. Bu kaslar, yuvarlanma, emekleme, kendini yukarı çekme ve oturma gibi motor becerilerinin gelişmesine yardımcı olur. Elbette ki bunlar için henüz erken olsa da temellerini ne kadar önceden atarsanız, ileride o kadar faydasını …

4. Ay Etkinlikleri

KEŞİF ETKİNLİKLERİ 4 aylık bebeğiniz hızla büyüyor ve her geçen dakika daha uyanık hale geliyor. Çevresinin daha fazla farkına varan bebeğiniz, etrafındaki insanların eylemlerine tepki vermektedir. Onunla sık sık iletişim halinde olmanız bu nedenle önemlidir. Bebeğinizin oyununun bir parçası olarak sürekli olarak yerden fırlattığı nesneleri toplamaya başlamış olabilirsiniz. Ne zaman oynama fırsatınız olursa, yeni bir keşif deneyimleyebilirsiniz. Bebeğinizin oyun yoluyla, …

3. Ay Etkinlikleri

DUYUSAL ETKİNLİKLER Umarız artık biraz daha enerjiniz vardır ve hem sizin hem de bebeğinizin düzeni oluşmuş, rutinlerinizi kurmuşsunuzdur. Bu, bebeğinizle birlikte günlük yaşamı düzenlemede büyük ölçüde yardımcı olabilir. Ne zaman oynama fırsatınız olursa, 3 aylık bebeğiniz için deneyebileceğiniz aktiviteleri sizin için listeledik. Oyun yoluyla bebeğinizin hem zihinsel hem de fiziksel gelişimine yardımcı olabilirsiniz. İşte 3 aylık bebeğiniz için en iyi …

2. Ay Etkinlikleri

DUYUSAL ETKİNLİKLER Artık bebeğinizin kişiliğini anlamaya başladınız. Beğenilerini, hoşlanmadıklarını biliyor, hatta ağlamasındaki farklılıkları ayırt edebiliyor olmalısınız. Yeterince uyuyamıyor ve evde uykusuzlukla oradan oraya koşturuyor olabilirsiniz. Unutmayın… Bu da geçecek! Siz ve bebeğiniz ne zaman uyanık olursanız, oynama fırsatı yakalayın. Oyun yoluyla bebeğinizin hem zihinsel hem de fiziksel gelişimine yardımcı olabilirsiniz. 2 aylık bebeğiniz için en iyi 9 duyusal aktiviteyi hazırladık! …

1. Ay Etkinlikleri

YENİDOĞAN BEBEĞİNİZ İÇİN ETKİNLİKLER Yenidoğan bebek için hiç bitmeyen beslenme, bez değiştirme ve uyku döngüsü oldukça hızlı geçen yorucu bir süreç olabilir. Ancak bebeğiniz etkinlikler için müsait olduğunda, bu fırsatı kaçırmamalısınız. Bu zamandan en iyi şekilde yararlanın. Duyusal faaliyetler hem zihinsel hem de fiziksel olarak sağlıklı bir gelişimin sağlanmasına yardımcı olacaktır. İşte bebeğinizin hayatının 1. ayı için en iyi 10 …

48. Ay Etkinliği

FEN VE MATEMATİK ETKİNLİĞİ: FASULYE ÇİMLENDİRME El-göz koordinasyonun ilerlemiş olması gerekir, bu ilerleme sayesinde ipe boncuk dizme, puzzle yapma ve çizgilerin içini boyama gibi aktiviteleri yapabiliyor olması gerekir. Üçgen, daire, kare ve başka şekilleri kopya edebilir, vücut bölgeleri olan insan çizebilir, 8-9 tane bloku üst üste koyabilir. Çatal ve kaşık kullanabilir Dişlerini kendisi fırçalamayı öğrenebilir. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Fasulye …

47. Ay Etkinliği

SANAT ETKİNLİĞİ: ÇUF ÇUF TREN Taleplerinin yerine getirilmemesini anlayabilir, bekleyebilir ve erteleyebilir.Kolları, bacakları ve kafaları olan çöp adamlar çizer.Resimler bir yetişkin tarafından anlaşılacak düzeyde tanınabilir nesneler çizer.Yakın geçmişteki olayları, yaşadıklarını, olup bitenler arasında ilişki kurarak anlatır.Kendi ad-soyadı, yaşı ve yaşadığı semti sorulduğunda söyler. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Çuf Çuf Tren” Etkinlikte Hedeflenen 👶 El-göz koordinasyonu gelişir. Gözlem yeteneği gelişir. Yaratıcı …

46. Ay Etkinliği

FEN VE DOĞA ETKİNLİĞİ: YÜRÜYEN RENKLER 46 aylık çocuk fiziksel bağımsızlığının yanında duygusal ve sosyal bağımsızlığını da kazanmaya başlar. Artık duygularını çok daha iyi ifade etmeye ve yaşıtları ile daha uzun vakit geçirmeye başlar. Oyunlarda yaşıtları ile iş birliği yapar, sırasını bekler ve “benim” “onun” kavramlarını anlar ve en yakın arkadaşım dediği bir arkadaşı olur. Anne-baba ve arkadaşlarının hareketlerini, konuşmalarını …

45. Ay Etkinliği

İNCE MOTOR VE SANAT ETKİNLİĞİ: YIRTMA YAPIŞTIRMA Etrafında olup bitenleri öğrenmek ister. 45 aylık bir çocuk renkleri doğru isimlendirir, sayı sayabilir ve sayma konseptini anlar, hayal gücü oldukça gelişmiştir anne baba bunu çocuğun oyunlarında ve anlattığı hikayelerde gözlemler. Kendi kıyafetini kendi giymek istemesi, yemekte ne yiyip ne yemeyeceğini söylemesi de artık kendi kararlarını kendisinin vermek istediğini gösterir, yapılması gereken çocuğa …

44. Ay Etkinliği

DİL GELİŞİMİ ETKİNLİĞİ: HİKAYE TAMAMLAMA Zihinsel gelişim denildiğinde akla çocuğun dil becerisi, problem çözme yeteneği, çevresinden gelen uyaranları duyu organları ile algılaması, işlemesi, yorumlaması ve tepki vermesi gelir. 44 aylık bir çocuğun kelime dağarcığının çok gelişmiş olduğu ve rahatlıkla bir sohbet sürdürebilmesi gözlemlenen diğer özelliklerdendir. Çocuk merakını gidermek için sorduğu sorularla da bu yaştaki dil becerisini gösterir. Bu hafta önereceğimiz …

43. Ay Etkinliği

FEN VE MATEMATİK ETKİNLİĞİ: KARABİBER SABUN DENEYİ İnce motor becerileri de oldukça gelişmiş olur. Kalemi artık çok daha usta bir şekilde kullanabilir; 10 bloğu üst üste koyarak bir kule yapabilir, vücudu olan bir insan figürü çizebilir, çizgi içini taşırmadan boyamaya başlar ve boncukları ipe dizebilir. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Karabiber ve Sabun Deneyi” Etkinlikte Hedeflenen 👶 Günlük yaşam becerisi kazanmak. …

42. Ay Etkinliği

GÖRSEL ALGI ETKİNLİĞİ: BUZDAN GEMİ 42 aylık çocuklar artık daha bağımsız, birçok işini kendi yapabilen, kontrolü gelişmiş, daha meraklı ve biraz daha kendi kendine yetebilen bir çocuk olmaya başlamıştır. Artık ileri ve geri ustaca yürür, merdivenleri tek başına inip çıkabilir, üç tekerlekli bir bisikletin pedallarını çevirebilir ve sürebilir, çatal kaşık kullanarak kendi yemeğini kendi yiyebilir ve kıyafetlerini giyip çıkarma, dişlerini …

41. Ay Etkinliği

DOKUNSAL DUYU ETKİNLİĞİ: KUMAŞ EŞLEŞTİRME Uzun-kısa, büyük-küçük, hafif-ağır, aşağı, yukarı, dün, bugün gibi kavramları bilir. Üçgen, kare ve daire gibi temel şekillerin ismini söyler. Yaşını parmakları ile gösterir. İnsan resminde baş, bacak, gövde ve kolları çizer. Eşleştirme ve gruplama yapar. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Kumaş Eşleştirme” Etkinlikte Hedeflenen 👶 Dokunsal duyuyu geliştirir. Dikkat süresini arttırır. Konsantrasyonu geliştirir. Çok yönlü düşünmeyi …

40. Ay Etkinliği

İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: MAKAS KULLANIYORUM Parmak ucunda yürüyebilir, dizlerini kırmadan öne eğilebilir, yerden bir nesneyi alabilir, öne doğru takla atabilir, topu ile oynayabilir; atar, tutar, ağaca tırmanabilir. Kendisi amatör de olsa makas kullanabilir. Hatta artık sayfaları minik elleriyle gayet kontrollü bir şekilde çevirmesi mümkün. Minik ayaklar ise pedal çevirecek düzeye gelmiştir. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Makas Kullanıyorum” Etkinlikte Hedeflenen 👶 …

39. Ay Etkinliği

ÖZ KONTROL ETKİNLİĞİ: PİPETLE RESİM Bebeğiniz artık çok daha uyumlu. Çeşitli kurallar koymaya başlayabilirsiniz. Artık koyduğunuz kuralları anlayabilir ve uyabilir. Örneğin oyun oynarken sıra beklemesini, bir odaya girerken kapı çalmasını ya da herhangi bir oyuncak için arkadaşından izin istemesini öğretebilirsiniz. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Pipetle Resim” Etkinlikte Hedeflenen 👶 El-göz koordinasyonu sağlar. Dil gelişimine katkı sağlar. Nefes çalışmasıdır. Sorumluluk bilinci …

38. Ay Etkinliği

SANAT ETKİNLİĞİ: TAVŞAN KALEMLİK Bebeğinizin artık ikili oyunlar oldukça ilgilerini çeker. Biri ile oyun oynamak, arkadaşlık etmek hoşlarına gider. Taklit hala en önemli öğrenme yoludur. Evcilik, doktorculuk, tamir gibi oyunlarla gerçek hayatı taklit ederler. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Tavşan Kalemlik” Etkinlikte Hedeflenen 👶 İnce motor becerilere katkı sağlamak Hayal gücünü geliştirmek. Dikkat süresini arttırmak. Dil gelişimine katkı sağlamak. Etkinlik Süreci …

37. Ay Etkinliği

KONSANTRASYON ETKİNLİĞİ: TOP AKTARMA Bebeğiniz artık 3 yaşında. Ne çabuk büyüyorlar değil mi? 2 yaş sendromunun etkileri oldukça azalmış hatta son bulmuş olmalı. Artık çok daha uysal, anlayışlı, kendini ifade edebilen ve ifade edebildiği içinde uyumlu bir çocuk haline gelmiş olabilir. Artık daha az inatçıdır ancak 2 yaş sendromu bitti derken bu aylarda 3 yaş sendromu da başlayabilir. Bu hafta …

36. Ay Etkinliği

BİLİŞSEL GELİŞİM ETKİNLİĞİ: RAKAMLARI TANIYORUM Rakam kavramını anlar ve nesneleri doğru şekilde saymayı öğrenir. İk başlarda sayma doğru olmayabilir. Söylediği sayı ile gerçekte nesne sayıları birbiriyle örtüşemeyebilir. Bu dönemde yaşı sorulduğunda bunu söyleyebilir ancak henüz yılın uzunluğu hakkında bilgileri yoktur. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Rakamları Tanıyorum” Etkinlikte Hedeflenen 👶 Bilişsel gelişime katkı sağlar. El-göz koordinasyon becerisi gelişir. Matematiksel düşünme becerisi …

35. Ay Etkinliği

YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME ETKİNLİĞİ: AYAKKABI BAĞLAMA Motor gelişimlerinin günden güne daha da artmasıyla eskiden yapamadığı pek çok şeyi rahatlıkla yapabilir. Kendi kişisel bakımını yapabilir, kendi kendine giyinebilir, sıçrayabilir. Legolardan kuleler yapabilir, oyuncaklarını istifleyebilir, kitapların sayfalarını çevirebilir ve bir bardağı tek eliyle tutabilir. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Ayakkabı Bağlama” Etkinlikte Hedeflenen 👶 Günlük yaşam becerileri gelişir. Parmak kasları güçlenir. Bilişsel gelişime …

34. Ay Etkinliği

FARKINDALIK ETKİNLİĞİ: EĞLENCELİ DİŞ FIRÇALAMA Bebeğiniz artık giysilerini kendi kendine çıkarır ve giymeye başlar. Düğme ve fermuarları rahatça kullanabilir. Yardım almadan dişlerini fırçalamakta, sıçramakta, top atmakta ve ellerini yıkamakta daha iyidir. Yuvarlak ve dik çizgiler çizebilir. Kesme, boyama ve yapıştırma gibi faaliyetlerle ilgilenebilir. Renkleri de öğrenmeye başlar. Benzerlikleri ve zıtlıkları anlayabilir. Resimli kitaplardaki olayları anlatabilir. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Eğlenceli …

33. Ay Etkinliği

YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME ETKİNLİĞİ: TAŞ BOYAMA Merdiven çıkarken iki ayağını kullanır tek ayak üzerinde bir süre durabilir, kısmen kendisi giyinebilir söylenince gidip ellerini yıkayabilir, kalemi güzel tutar, yatay, dikey (düz çizgi, yan çizgi) net olarak çizebilir, daire çizebilir. Renkleri eşleştirmeye başlar. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Taş boyama” Etkinlikte Hedeflenen 👶 Doğayı yakından gözlemleme fırsatı bulur. Sürece dahil olmayı öğrenir. Psikomotor …

32. Ay Etkinliği

RENK GRUPLAMA ETKİNLİĞİ: GÖKKUŞAĞI Bebeğiniz tam da bu dönemde aynı kıyafeti giymek, aynı kitapları okumak, aynı müzikleri dinlemek isteyebilir. Düzendeki aynılık ona güven verir. Güven, onun için bu aralar çok önemlidir. Zaman zaman güven nesnesine de ihtiyaç duyar. Bir oyuncağını güven nesnesi olarak her zaman yanında bulundurmak isteyebilir. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Gökkuşağı” Etkinlikte Hedeflenen 👶 Renkleri ayırt edebilmeyi öğrenir. …

31. Ay Etkinliği

İNCE MOTOR VE SANAT ETKİNLİĞİ: PATATES KİRPİ 3 tekerlekli bisiklete bisiklete biner, bisikleti artık pedal çevirerek kullanabilir. Merdiven çıkarken iki ayağını kullanır tek ayak üzerinde bir süre durabilir, kısmen kendisi giyinebilir söylenince gidip ellerini yıkayabilir, kalemi güzel tutar, yatay, dikey (düz çizgi, yan çizgi) net olarak çizebilir, daire çizebilir. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Patates Kirpi” Etkinlikte Hedeflenen 👶 El-göz koordinasyonu …

30. Ay Etkinliği

DOKUNMA DUYUSU ETKİNLİĞİ: YUMURTADAN ÇIKAN CİVCİV 30 aylık olan bebeğinizin hareket becerileri eskiye oranla daha iyi durumdadır ve gün geçtikçe gelişmeye devam eder. Parmaklarını ve ellerini rahatça kullanabilir. 5-6 tane küpü üst üste dizebilir, bir bardaktaki suyu başka bir bardağa boşaltabilir, topu havadan atabilir. Dengesi son derece gelişmiştir ve bu da tek ayağının üzerinde kısa zamanlı da olsa durabilmesini sağlar. …

29. Ay Etkinliği

DİKKAT VE İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: SÜZGEÇTEN ŞÖNİL GEÇİRME 29.Ay itibariyle bebeklerin artık çoğunun kas grubu güçlü bir konumdadır. Çoğu aktiviteyi başarıyla tamamlayabilirler. Bebeğinizin bu aylarda ki tükenmek bilmeyen enerjisini kas gelişimi için doğru aktivitelere yönlendirmelisiniz. Bu aylardaki bir bebek koşabilir, elindeki topu çok rahatlıkla fırlatarak sevdiğiniz bir vazoyu kırabilir, eline aldığı kalemle koltuklarınızı karalayıp leke bırakabilir. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  …

28. Ay Etkinliği

RENK VE İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: MANDAL TAKMA Küçük nesnelerin ambalajlarını açmaya başlayabilir. Daha yüksek kuleler yapmaya başlayabilir. Taklit yoluyla kağıdı ikiye katlayabilir. Fermuarını kapatabilir. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Mandal takma” Etkinlikte Hedeflenen 👶 Duyu ve dokunsal algı gelişir. Sağ ve sol beyin uyumuna katkı sağlanır. Düşünme becerisi gelişir. Gözlem yapma yeteneği gelişir. İnce motor gelişimine katkı sağlar. Renk öğrenimini kolaylaştırır. …

27. Ay Etkinliği

EL-GÖZ KOORDİNASYON ETKİNLİĞİ: ÇUBUĞA MAKARNA GEÇİRME Ev işlerinde size yardımcı olmak isteyebilir. Onu engellemek yerine yapabileceği kadarından ona izin vermeniz gelişimi için de önemlidir. Bebekler taklit yoluyla öğrendiklerinden ev işlerinde sizin yaptığınız hareketleri de taklit edeceklerdir. Örneğin masanın üzerinin tozunu alma, sandalye taşıma vb. gibi. Bu dönemde bebeğinize peçete kullanmasını öğretebilirsiniz. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Çubuğa makarna geçirme” Etkinlikte Hedeflenen 👶 …

26. Ay Etkinliği

EŞLEŞTİRME ETKİNLİĞİ: ŞEKİLLER Bebekler tüm duyularını kullanabileceği oyunlar ile duyuları harekete geçirebileceği gibi motor becerilerini de geliştiren oyunlardan hoşlanır. Bebeğinizin oynamaktan keyif alacağı ksilifon ve marakas  gibi müzik aletleri ya da kinetik kum onun için uygun oyuncaklar arasında yer alır. Bu tür oyunlar bebeğinizin şarkı söylemesini yüreklendirirken aynı zamanda müzik ritim duygusunu besler ve matematik ve konuşma becerisini güçlendirir. Bu …

25. Ay Etkinliği

KEŞİF ETKİNLİĞİ: FENERLE NESNELERİ KEŞFETME Bebeğiniz artık birçok şeyi kendi becerileriyle yapabilecek düzeydedir. Bunları örneklendirecek olursak; fermuarını kendi kapatıp açabilir, dişini fırçalayabilir, giysilerini giyme işini kendi başına halletmeye çalışabilir. Bu aylar hareketleri açısından bir önceki ayın uzantısı konumundadır ama daha iyi durumdadır. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Fenerle Nesneleri Keşfetme” Etkinlikte Hedeflenen 👶 Odaklanma süresini arttırmak. Merak duygusunu geliştirmek. Öğrenmeye istek …

24. Ay Etkinliği

DUYUSAL ETKİNLİK: BALON BALIKLAR 24 aylık bebeklerde gelişim hızla devam ederken özellikle fiziksel değişim aşamalarda yavaş yavaş başlar. Özellikle 24 aylık bebeklerin zihinsel yapıları da sürekli gelişim içerisinde olduğu için genellikle çevrelerine karşı daha duyarlı ve daha meraklı bebekler haline dönüşürler. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Balon balıklar” Etkinlikte Hedeflenen 👶 Dokunma duyusunu geliştirme Neden-sonuç ilişkisini öğrenme Bilimsel beceriler edinme Etkinlik Süreci 🧩 Malzemeler; Minik balonlar Geniş bir kap Su …

23. Ay Etkinliği

SANAT ETKİNLİĞİ: PONPONLARLA BALIK Bebeğinin dil becerileri artık çokça gelişmiş olmasına rağmen henüz gidecek çok yolu var. Bu yüzden dil bilgisi kurallarını doğru kullanamıyor olabilir. Dili de tüm becerileri gibi kullandıkça, gördükçe ve muhakeme ettikçe gelişecek. Reddetmek, karşı çıkmak, kendisinden istenilenin tam tersini yapmak 23 aylık bebek davranışlarının olmazsa olmazlarından. Neyse ki geçecek ! Bu hafta önereceğimiz etkinlik; “Ponponlarla Balık” Etkinlikte …

22. Ay Etkinliği

EL-GÖZ KOORDİNASYON ETKİNLİĞİ: ÇUBUK ATMA 2 Yaşına yaklaşan bebeğinizin bu süreçte çoğu durumu reddettiğini ve inatlaştığını gözlemleriz. Burada önemli olan ebeveyn tutumudur. Ne kadar yumuşak tepkiler verirsek bu dönem o kadar kolay geçişli olacaktır. Tamamen benmerkezci dönemde olan bebeğiniz oyuncaklarıyla vakit geçirmek yerine evdeki farklı nesnelerle oynama eğilimi gösterecektir. Tehlike arz etmeyen her nesneyi incelemesine fırsat sağlamalıyız ki merak ve …

21. Ay Etkinliği

İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: RENKLİ BAMBU ÇUBUKLAR Etraftakilere karşı meraklı ve öğrenmeye isteklidir. İki şey arasında neden-sonuç ilişkisi kurabilir. “Acıktığımızda yemek yeriz.” gibi ilişkileri kurabilir. Parça-bütün ilişkisi kurabilir. İki veya üç aşamalı komutları anlayabilir ve söylendiğinde yapabilir. “Yastığını tut ve bana getir.” gibi komutları yapabilir. Etkinlikte Hedeflenen 👶 İnce motor gelişime katkı sağlar. Farkındalık artar. Özgün ürün üretebilir. Renk kavramı gelişir. …

20. Ay Etkinliği

DİKKAT VE GÖRSEL ZEKA ETKİNLİĞİ: ÇUBUK YAPIŞTIRMA Oyun ve aktiviteler 20 aylık bebeğin gelişimini desteklemenin en eğlenceli ve en etkili yoludur. Bebeğin günlük programında oyun ve aktivite oldukça önemlidir. Araştırmalar oyunun bebeğin gelişiminde kritik bir öneme sahip olduğunu göstermektedir, bebek oyunla öğrenir ve gelişir. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Çubuk Yapıştırma” Etkinlikte Hedeflenen 👶 Dengeyi sağlamak. Renk kavramı edinimi sağlamak. Odaklanmayı …

19. Ay Etkinliği

İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ : LEGO/BLOK OYUNU Kaba motor becerileri gelişmiştir çünkü kasları önceki aylardan daha da gelişmiş düzeydedir. Koşabilir ve elinden tutulduğu zamanlarda merdiven inip çıkabilir. Yerden bir oyuncağını almak için eğilebilir. Dans edebilir ve ayaktayken sallanabilir Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Lego Blok Oyunu” Etkinlikte Hedeflenen 👶 Renk kavramı ön kazanım oluşturmak. Parça-bütün, alçak-yüksek ilişkisi kazandırmak. Görsel algıyı geliştirmek Dil …

18. Ay Etkinliği

PARÇA-BÜTÜN ETKİNLİĞİ: PUZZLE 18 aylık bebekler genelde iyi yürüdüğü gibi koşarlar da. Yürüyüp koşabilseler de uzun süre yürüyemezler, kucağa alınmak isteyebilirler. İlgi çekmeye bayılırlar ama aynı zamanda oldukça bağımsızlaşmaya da başlamışlardır. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Puzzle” Etkinlikte Hedeflenen 👶 Hayvanları ve özelliklerini tanımak Benzerlik ve farklılık becerileri kazanmak El-göz koordinasyonu sağlamak Etkinlik Süreci 🧩 Malzemeler; 2 parçalı hayvan puzzle Öncelikle puzzle …

17. Ay Etkinliği

KOLAJ ETKİNLİĞİ; TIRTIL Bebeğinizin mutlu ve sağlıklı bir gelişim göstermesini istiyorsanız ona eşlik edin. Birlikte büyüyün, öğrenme sürecine siz de dahil olun ve mutlaka oyun oynayın. Çocukların en iyi oyun oynarken öğrendiklerini unutmayın. Bu dönemde aşağıdaki oyunları yavrunuzla birlikte oynayarak mutluluğu en doğal haliyle tadabilirsiniz. Üstelik bunun yanında hem miniğinizin gelişimine çok yönlü olarak katkı sağlamış hem de aranızdaki duygusal …

16. Ay Etkinliği

PSİKOMOTOR GELİŞİM ETKİNLİĞİ: TOP ATMA YAKALAMA Bu dönem ona çılgın kaşif diyerek durumu özetleyebiliriz. Çünkü bu dönem bağımsızlık duygusunun merak ile harmanlayan minikler artık sebep sonuç ilişkisi kurmaya başlar ve bu amaç uğruna yeni şeyler denemekten çekinmezler. Çoğu davranışı bilinçli yapar ve o davranışın sonuçlarını gözlemlemek için heyecanlanırlar. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Top Atma ve Yakalama” Etkinlikte Hedeflenen 👶 Nesneleri …

15. Ay Etkinliği

BİLİŞSEL ETKİNLİK; BUL-TAK OYUNU 15 aylık bebek, nesneleri eliyle yönlendirebilir. Ayına uygun oyuncaklar onun nesneleri farklı şekilde kullanmayı öğrenmesine yardım eder. Bebeğiniz, sosyal-duygusal gelişim yönünden de hızla gelişir. Etrafındakilerin hareketlerini taklit etmeye başlar. Tanıdığı nesnelerin nasıl kullanıldıkları ve ne işe yaradıkları hakkında fikri olur. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Bul-Tak Oyunu” Etkinlikte Hedeflenen 👶 Algılama kavrama duyuları gelişir. Eğitsel becerileri gelişir. …

14. Ay Etkinliği

SANAT ETKİNLİĞİ: EL BASKISI KELEBEK Bebeğin en büyük öğrenme aracı gözlem ve özellikle de oyundur. Bebek oyun vasıtasıyla şekilleri, boyutları, renkleri, çevresini ve çevresindeki insanlarla ilişki kurmayı öğrenir. Oyun sayesinde hayal gücü gelişir, iki şey arasında bağlantı kurmayı öğrenir, fiziksel ve bilişsel kabiliyeti artar. Bu yeni becerileri sayesinde özgüveni de gelişmektedir. Bu hafta önereceğimiz etkinlik; “El Baskısı Kelebek” Etkinlikte Hedeflenen …

13. Ay Etkinliği

EL-GÖZ KOORDİNASYON ETKİNLİĞİ: ÇUBUK ATMA 13 Aylık çocuk renkli ve büyük görsellerden hoşlanır. Kitabın resimlerine veya çevresindeki obje ve kişilere parmağıyla işaret edebilir, el sallayabilir, alkış yapabilir, iki bloğu üst üste koyabilir, iki elini kullanarak bir objeyi tutabilir, boya kalemiyle karalama yapabilir, parmak uçlarıyla bozuk para gibi küçük şeyleri tutabilir. Bu hafta önereceğimiz etkinlik;  “Çubuk Atma” Etkinlikte Hedeflenen 👶 Odaklanma …

12. Ay Etkinliği

İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: ‘’SERBEST BOYAMA’’ 12 aylık bebek bu dönemde etrafındaki eşyalara tutunarak ya da tutunmadan ayakta durabilir, hatta yürüyebilir. Kendi başına rahatça hareket edebilmenin keyfini çıkarır. Özgürlüğünü tam anlamıyla ilan etmiştir. Ellerini ve parmaklarını daha işlevsel kullanır ve elinde bir çok nesne tutabilir. Bu hafta önereceğimiz etkinlik; “Serbest Boyama” Etkinlikte Hedeflenen👶 Odaklanma becerisi artar. İnce motor gelişime fayda sağlar. …

11. Ay Etkinliği

GÖRSEL DUYU ETTKİNLİĞİ: ‘’AİLE ALBÜMÜ’’ 11 aylık bir bebek artık yürümeye yaklaşmış ve kendi özgürlüğünü ilan etmek üzeredir. Seslere daha duyarlıdır ve adı söylendiğinde bakar. Taklit yeteneği gelişmiştir. Basit şarkıların hareketlerini öğrenir ve yapar. En büyük rol model anne babasıdır. Çoğu zaman sizin davranışlarınızı da taklit ettiğini gözlemleyebilirsiniz. Artık çevresindeki insanlarında evde hangi rolü üstlendiğini de öğrenir. Bu hafta önereceğimiz …

10. Ay Etkinliği

KATI SIVI ETKİNLİĞİ: ‘’OOBLECK HAMURU’’ Bebekler oyunla öğrenir. Doğru materyal ile desteklenirse de gelişimine büyük fayda sağlar. Zihinsel ve ince motor becerileri geliştikçe keşfetmeye yönelik faaliyetler üzerindeki kontrolü de artar. El becerileri geliştikçe etrafa döküp saçmaktan da hoşlanır. Biraz ortalığı kirletmeye ne dersiniz? 🙂 Etkinlikte Hedeflenen 👶 Dokunsal duyuyu geliştirmek Merak uyandırmak Dikkat ve konsantrasyon gelişimine katkı sağlamak El-göz koordinasyonunu …

9. Ay Etkinliği

NEDEN SONUÇ İLİŞKİSİ: ‘’NESNE KURTARMA’’ 9.ayına giren bebeğiniz artık motor becerilerde büyük gelişmeler gösterdiği döneme girmiştir. Emeklemeyi ilerleten bebeğiniz artık sıralamaya başlamış olabilir. Nesneleri ve oyuncakları iki parmağı ile kavrayabilir. Her iki elinde de farklı nesneler tutabilir. Özgürlüğünü yavaş yavaş ilan eden bebeğiniz artık minik bir etkinlik sever olmuştur. Bu hafta önereceğimiz etkinlik; “Nesne Kurtarma Oyunu” Etkinlikte Hedeflenen 👶 Motor …

8. Ay Etkinliği

FARKINDALIK ETKİNLİĞİ: ‘’MARAKAS’’ 8.ay büyümeye gelişmenin hızla devam ettiği bebeğin çevresine merak duygusunun arttığı dönemdir. İletişim yeteneği güçlenmeye başlar. Seslerin anlam kazandığı bu ayda artık ağlayarak değil anlamsız sesler çıkararak isteklerini belli etmeye başlar. Bu hafta önereceğimiz etkinlik; “Marakas” Etkinlikte Hedeflenen 👶 İnce ve kaba motor gelişimi destekleme Ses farkındalığı Bedenini kullanabilme Nesne kullanabilme Etkinlik Süreci 🧩 Malzemeler; 3 pet …

7. Ay Etkinliği

MERAK VE TAKİP OYUNU ”OYUNCAK ARAMA” 7 aylık bebeğiniz artık etrafında olup bitene daha anlamlı ve daha hızlı tepkiler vermeye başladı değil mi? Onunla oyun oynanmasından oldukça keyif alır. Basit görünen bir çok etkinlik ve oyun bebeklerimizin gelişimine önemli ölçüde katkı sağlar. 7 aylık bebeğiniz artık tam anlamıyla oturmaya başlamış ve ek gıda sürecine uyum sağlamış gelişim basamaklarını bir bir …

4-6. Ay Etkinliği

4-6. aylar içinde sizi tatlı ve yeni heyecanlar bekliyor. Çünkü bu aylarda bebeğiniz artık kendisiyle ilgilenen kişiye aktif tepki vermeye de başlayacaktır. Ayrıca bu dönem, bebeğinizin daha düzenli uyumaya ve yemeye başlayacağı zamandır. Bu da size hayatınızı biraz düzene sokma fırsatı verecektir. Bebeğiniz bu dönemde dönebilir, çıkardığınız sesleri tekrar edebilir, kalkma çabaları gösterebilir. Etrafı keşfetmek isteyen bebeğinizin sık sık sizin …

1-3. Ay Etkinliği

Bu sıralarda bebeğiniz dokunabildiği veya tutabildiği cisim ve oyuncaklara ilgi göstermeye de başlayabilir. Hafif, elle kavranması kolay, yutulamayacak kadar büyük ve sivri köşeleri olmayan oyuncaklar seçin. Bunlara örnek olarak ciltli ve resimli kitaplar, yumuşak bloklar, tahta ve plastik kaşıklar, ölçme kaplarını, peluş oyuncaklar, çıngıraklar, toplar ve öten oyuncakları verebiliriz. Oyuncaklar güvenli olduğu sürece, yaratıcılığınıza sınır tanımayın ama bebeğin ağzını ve …

Bebeğim Ne Zaman Diğer Bebeklerle Oynamaya Başlayacak?

Çocuğunuz 2 yaşına gelene kadar diğer çocuklarla oynamaz.  Aynı ortamda oynayabilirler, yardımınız ile sırayla da oynayabilirler bir oyuncak ile. Fakat birbirleri arasında diyaloglar olan, dinlemeli, paylaşmalı, etkileşimli bir oyundan pek söz edemeyiz. 2 yaşından küçük çocuklar paralel oyun yani yan yana oyundan hoşlanırlar. Ancak bu onların birbirlerinin arkadaşları olmadığını göstermez. Bebekler sosyal varlıklardır ve tandıkları bebeklerin yanında olmak onlara güven …