İşte O An: İlk Adım 🩵

Bebekler doğumlarından itibaren hızlı bir gelişim evresine girerler. Hemen her geçen gün bir şeyler öğrenirken, onlar ve aileleri için her ay bir önceki aydan daha farklı geçmektedir. Bebeklerin oturma, sürünme ve emekleme aşamalarının sonunda beklenen o ilk adımlar gerçekleşir.
Bebekler, 4.-6. aydan itibaren başlayan ve 12. aya kadar devam eden bu aşamaların sonrasında kendi kendilerine yürümeye başlarlar. Yürüme sürecinde bebeğiniz ilk adımlarını atarken onun öz güvenini sağlayabilmesi için sizin desteğiniz oldukça önemlidir.
Bebeklerde yürüme belirtileri, ilk olarak onların arkalarında destek olmadan oturmayı öğrenmeleriyle başlar. Bu, onların yürümeye giden yoldaki ilk kazanımıdır. Bebeğinizin desteksiz oturması onun yürürken ihtiyaç duyacağı kas gücü için oldukça önemlidir.
İlk Adım: Tutunup Kendini Yukarıya Çekmek
Bebeğiniz oturma ve emekleme aşamalarını tamamladıktan sonra, 8-9. aylarda yardımla yürüme aşamasına geçecektir. Öncelikle, bebeğiniz bir yerlere tutunup kendini yukarı çekmeyi öğrenir. Ardından, destek alarak dengede durmaya başlar; bu durum, bebeğinizin yürümek için hazır olduğunu gösterir.
Bu aşamada, onu koltuk altlarından tutarak ufak adımlar atmasına yardımcı olmalısınız. Buradaki amaç, bebeğinize yürüme alıştırması yapmaktır. Bebeğiniz ne kadar fazla deneme yaparsa, yürüme fikrine psikolojik ve fiziksel olarak o kadar çabuk alışır. Süreç boyunca sabırlı olmak ve onu teşvik etmek önemlidir.
Destek Zamanı
Yaptığınız alıştırmalardan sonra bebeğiniz gerekli öz güveni kazandığında artık mobilyalardan ve duvarlardan destek alarak yürüme denemelerine başlayacaktır. Anne ve babaların endişelenecekleri aşamalar bu denemelerle başlamış olur. Artık bebeğinizi bıraktığınız yerde bulmanız imkansızdır. Burada öncelikli göreviniz, çocuğunuzun düşme ve çarpma gibi durumlara karşı evinizi güvenli hale getirmektir. Bu aşamada bebeğinizin yürümesini engellemek yerine ona uygun yumuşak bir zemin hazırlamak daha doğru bir yaklaşımdır.
Ayakta Durmaya Başlama
Bebeğiniz 9.-12. aylarda kendi başına dengede durmaya çalışır. Bebeklerin yürüme sürecinde en önemli noktalardan biri dengedir. Bu nedenle bebeğiniz birkaç saniyeliğine de olsa dengede durmaya başladıysa yakında ilk adımlarını atacak demektir.
Bebeğinizi dengesini sağlayabilmesi için cesaretlendirmelisiniz. Onunla beraber yere oturun ve ellerinden destek vererek ayağa kalkmasını sağlayın. Ellerini yavaşça bırakarak dengede durabildiği süreyi ölçün. Bu denemelerden sonra ona göstereceğiniz sevgi, onun iyi bir şeyler yaptığını anlamasını sağlayacaktır.
İlk Adım 🩵
Bebeklerin ilk adımları hem bebek hem de aile açısından en önemli anlardan biridir. Yeterli kas gücüne erişen bebeklerde ilk adımlar, tamamen bebeğinizin öz güvenine kalmış bir durumdur.
İlk adımlarını atma cesaretini göstermiş bebeğinizin bu duruma alışmasını sağlamak için, destekle başlayıp desteksiz yürüme alıştırmaları yapmak faydalı olacaktır.
Yürüme Başlangıcı
Bebeğiniz tamamen yürümeye başlamadan önce düzenli ayakta durmaya ve birkaç adım atmaya başlayacaktır. Bu aşamada bebeğinizi cesaretlendirin. Bazı bebekler, emeklemeyi yürümekten daha kolay bulup bu yolda devam etmeyi tercih edebilirler. Burada size düşen görev, bebeğinize yaptıracağınız yürüme alıştırmaları ile onu yürümeye teşvik etmektir. Bebeğiniz bu alıştırmalar sırasında düştüğünde, onu kaldırıp yeniden yürümeye devam etmesine yardımcı olun. Bu, hem cesaretini artıracak hem de yürüme becerisini geliştirmesine destek olacaktır.
Hareketlenen ve çevresini keşfetmeye başlayan bebeklere özel geliştirilmiş yumuşak petek dokulu Uni Baby İlk Adım Islak Mendil, bebeğinizin cildinde tek seferde pratik temizlik sağlar. Size de bebeğinizle oynamak ve keşfetmek kalır.
- El, yüz, bez bölgesi temizliği için uygundur.
- pH değeri bebeğinizin cildiyle uyumludur.
- Dermatolojik olarak test edilmiştir.
- Alkol, paraben, SLS, SLES içermez
Uni Baby İlk Adım Islak Mendile Sahip Olmak İçin Görsele Tıklayınız.
Reklam