23. Ay Etkinliği 3
STEM ETKİNLİĞİ: GERİ DÖNÜŞÜMLÜ BİNA
Birilerinin atık malzemeleri, okul öncesi çocuklarının yapı malzemeleri olabilir! 🤓
Bu etkinliğin harika yanı (size kazandıracağı bol miktarda oyun süresi dışında), binalarını yapmak için kullandığı mühendislik ve problem çözmektir. Atık malzemelerden oluşan standart dışı nesneler çok fazla yaratıcılığı davet eder ve gerçekten işe yaraması için çok fazla düşünmeyi gerektirir. Küçük beyninin bununla mücadele etmesini izlemek harika olacak. Bu kadar basit, küçük bir şehir yapmak için geri dönüşümü kullanacağız: Sıfır hazırlık, sıfır para, bir sürü eğlence ve öğrenme ile! 🤩
Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪
STEM, bilim (science), teknoloji (technology), mühendislik (engineering) ve matematik (math) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır ve temelde çocukların çok yönlü gelişim göstermesi için bir araya getirilen disiplinler arası bir eğitim yaklaşımı sunar.
Son yıllarda giderek yaygınlaşan STEM etkinlikleri, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise müfredatlarında kendine giderek daha fazla yer buluyor. Sağlıktan havacılığa pek çok sektörün temel aşamalarında gerekli becerilerin kazanılmasında önemli yer alan STEM etkinlikleri, genellikle proje tabanlı öğrenmeye odaklanır. Öğrenciler, STEM’in kapsadığı alanlardan faydalanarak sınıfları ve çevrelerindeki dünya arasında anlamlı bir bağlantı kurma becerisine sahip olurlar.
Okul öncesi STEM eğitiminde öğrenciler için etkileşimli bir eğitim ortamı oluşturulduğunda öğrenci edindiği bilgileri günlük deneyimleriyle bir araya getirerek kalıcı bir şekilde öğrenme şansına sahip olur. Öğrencinin merak ve keşfetme duygularını tetiklemek, onları yaratıcı düşünmeye teşvik eder. Sayılarla alakalı oyunlar matematiğin erken yaşlarda sevilmesini sağlarken; ip, kağıt, balon gibi nesnelerle yapılabilecek basit robot tasarımları onlara tasarım ve mühendislik alanlarında fikir verecektir. Geri dönüşüm malzemeleri kullanarak bir mahalle, bina veya park alanı inşa etmek de bu çerçevede oldukça yarar sağlayacaktır.
Etkinlik Süreci 🧩
Malzemeler:
- Çeşitli atık malzemeler
- Oyuncaklar
Evde okul öncesi çağında bir çocuğunuz varsa boş kutular, koliler, kısacası atık malzemelerin birçoğunu saklamanız bir gün muhakkak yararınıza olacaktır. O gün bu gün! 🙂 Sakladığınız malzemeleri çocuğunuzun önüne koyun ve onun neler yapabileceğini görmek istediğinizi söyleyin.
Annemize Not 📝
Atık malzemelerinizi daha estetik görünmesi adına birlikte boyayabilir, süsleyebilirsiniz. Onlardan yeni projeler oluşturabilirsiniz. Çocuğunuz boş kutuyu ev olarak inşa etmeyi düşündüğünde kutuyu bir apartman şeklinde dizayn etmek hayal gücü gelişimi adına yarar sağlayacaktır.
Haftanın Şarkısı 🎶
Geri Dönüşüm Şarkısı;
Kağıt karton mukavva
Demir metal malzeme
Gruplarız hepsini
Koruruz bizler çevreyi
Geri dönüştür hepsini
Harcama enerjini
Kağıt karton mukavva
Demir metal malzeme
Gruplarız hepsini
Koruruz bizler çevreyi
Çöpün malzemesine bakın yapıldığı maddeye göre ayırın
Bu konuyu önemsiz sanmayın
Geri dönüşüm tacını siz takın
Çöpünü ayırıp kutusuna at
Dönüştürmek onu tek maksat
Çevreci çocuklar korur doğayı
Biricik dünyamıza dikkat
Cam kavanoz plastik
Giysi pil elektronik
Atma her şeyi çöpe
Doğaya ve denize
Duyarlı ol çevrene
Hayvana ve bitkiye
Bak dünya ne diyor
Mutlu mutlu dönüyor
Bozma sende doğanı
Dönüştür hep dünyanı
Yaptığınız etkinlikleri bize İnstagram üzerinden gönderebilir ya da Forum’da paylaşabilirsiniz. 🥰