AVOKADO PÜRESİ

Bebeğiniz için avokado püresi yaparak saklamayı planlıyorsanız, taze bir avokado, bir blender ve biraz limon suyuna ihtiyacınız var. Avokado yumuşaksa bunu sadece bir çatalla bile yapabilirsiniz! İçinde vitamin, protein, doğal yağ, folat, lif, potasyum, E vitamini, demir ve antioksidan gibi sayısız yarar bulunan avokadoyu pişirmeye gerek yoktur ve bebekler için ideal bir meyvedir. Bebeğinizin zihinsel ve fiziksel gelişimi için destek sağlar. Tadım listenizde ilk sıraya koyabilirsiniz.

MANGO PÜRESİ

Taze veya donmuş mango kullanarak, bu bebek püresini saniyeler içinde yapabilirsiniz. Yapımı kolay, lezzetli ve bağışıklık sistemini güçlendiren harika bir vitamin kaynağıdır. Mango bebeklerin enfeksiyonlarla mücadelesinde yardımcı olur. Bağışıklık sistemine katkıda bulunarak enfeksiyonlara karşı vücudun savunma sistemini geliştirir. Soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonel durumlarda faydaları vardır. Mango bebeğin beyin gelişimine de katkı sağlar. 8. aydan sonrası için uygundur.

ŞEFTALİ PÜRESİ

Blender yöntemi ile taze veya dondurulmuş çözülmüş şeftali dilimlerini pürüzsüz bir bebek mamasına dönüştürebilirsiniz. Bu bebek maması tarifi elma püresine güzel bir alternatif. Şeftali hazmı kolaylaştırır ve böbrekler için de oldukça yararlıdır. Yaz dönemlerinde sıklıkla görülen ishal vakalarında, ishali ve sindirimi sistemini düzenlemesi açısından fayda sağlar. Bebek 6 aylık olduktan sonra uzman hekim kontrolünde verilmeye başlanabilir. Bol miktarda C vitamini içerir.

ANANAS PÜRESİ

Taze veya donmuş ananas parçalarını, pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kendi başına da oldukça lezzetlidir. Ölçüyü azaltmak isterseniz, yoğurdun içerisine bir miktar koyarak bebeğinize verebilirsiniz. Çok ekşi olmadığından emin olmak için ananasınızı tadın. Ananas da vitaminler ve mineraller de dahil olmak üzere kalsiyum, manganez, ayrıca vitamin A ve C, hem de folik asit bulunur. Ananas güçlü bir C vitamini kaynağıdır. Ananas sindirimi kolaylaştırır. 9. aydan sonra tadımlayabilirsiniz.

ÇİLEK PÜRESİ

Taze çilek, ek bir sıvıya ihtiyaç duymadan mükemmel pürüzsüzlükte ev yapımı bir püre haline gelir. Bunu olduğu gibi sunabilir veya isterseniz elma püresi ile karıştırabilirsiniz. Çileklerinizin lezzeti, pürenizin lezzetini belirleyecektir. Bu meyve aynı zamanda bol miktarda kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum, manganez, magnezyum ve birçok diğer değerli besin bileşenini içerir. İyi bir folik asit ve mangan kaynağıdır. Yüksek oranda içerdiği lif de çileğin faydaları arasındadır. Alerji yapabilme riskinden dolayı 12. aydan önce vermeyiniz.

MUZ PÜRESİ

Olgun muzlar sadece bir blender yardımıyla harika ev yapımı bebek maması haline gelir. Bu evde yapmak için süper basit bir bebek mamasıdır ve sindirimi kolaydır. Pürenin tatlı tadı ve bebeğin sindirimini kolaylaştırmak için kahverengi lekeli olgun muz kullanın. Muz, bol miktarda vitamin ve mineral içermektedir. Aynı zamanda tatlı bir meyve olduğu için bebekler için birebir bir yiyecektir. Muzu bebeğiniz ilk parmak yiyeceklerinden yapabilirsiniz. Muz ayrıca sert olmadığı için bebeğiniz muzu damaklarıyla ezecektir.

KİVİ PÜRESİ

Ekşi sevmeyen bir bebeğiniz varsa iri ve yumuşak kiviler tercih etmelisiniz. Blender, rende veya çatalla ezerek kolaylıkla püre haline getirebilirsiniz. Yüksek c vitamini içerir, astım belirtilerini azaltır ve sindirime yardımcı olur. Alerji yapabilme riskinden dolayı 10-12 ay arası bebeğinize yedirebilirsiniz.

YABAN MERSİNİ PÜRESİ

Taze veya dondurulmuş yaban mersini kullanabilirsiniz.Kan şekerini düzenler, idrar yollarını temizler, beyin sağlığını korur, kalp hastalıklarından korur. Tek başına lezzetlidir ama tercih ederseniz sade yoğurt veya bebek yulaf ezmesine karıştırabilirsiniz. Alerji yapabilme riskinden dolayı 10-12 ay arası bebeğinize yedirebilirsiniz.

NOHUT PÜRESİ

Bebeğin ilk gıdaları tek bir gıda grubu olmak zorunda değildir.  Buzluğunuza haşlanmış nohut atarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bu kolay nohut püresini fasulye, siyah fasulye veya beyaz fasulye ile yapabilirsiniz. Su, formül mama veya anne sütü ile inceltebilirsiniz. Bu püreler, biraz tatlı patates veya kabak ile karıştırmak için harika bir seçenek. Nohut, bakliyatlar arasında bebekler için en önemli kaynak olarak gösteriliyor, çünkü tam bir protein deposu. Ama proteinle beraber bebeğinize enerji verecek nişasta, karbonhidrat ve onun sindirim sistemine yardımcı olacak lifi de içinde barındırıyor. Aynı zamanda demir, magnezyum, folat, kalsiyum, potasyumdan zengin. Gaz yapabilme ihtimali olduğu için 7-8. aylar arasında da yedirmeye başlayabilirsiniz.

Daha Fazlası Tarif Dünyası
Yorumlar Kapalı