Doğum Sonrası Karşılaşılacak Problemler

Hamileliğiniz boyunca ağrı yönetimi, doğum pozisyonları ve doğum çantası hakkında çok fazla bilgi edindiniz. Peki ya doğum sonrası dönem? Birisi bu konuda soru sorduğunda, çoğu kişi sessiz kalıyormuş gibi görünse de ilk haftaların o kadar da gizemli olmadığını bilmenizi istiyoruz. İşte bebeğiniz doğduğunda ilk günlerde sizi bekleyen 9 şey.

  • Hastane sonrası

Doğum sonrası hastaneden eve giden o yol, hayalinizde hayatınızın en uzun yolculuğu olarak canlanabilir. Gayet normal. İlk düşüneceğiniz bebeğin üşüyüp üşümediği, pusetinde güvende olup olmadığı olacaktır. Endişeli olmanız sadece normal değil, kaçınılmaz bir durum. Rahat olun.

  • Evde ilk anlar

9 aydır karnınızda olan bebek şu an elinizde ve ne yapmanız gerekiyor? Güvensizliklerin yaşanması son derece olağan. İçgüdülerinize güvenin, onlar size yardım edecek.

  • Doğum sonrası ağrılar

Doğum sonrası bazı acı verici durumlarla karşılaşabilirsiniz; kanama, ağrı, kabızlık, sızlayan göğüsler… Bu ağrıların sadece birkaç haftalık olduğuna ikna olursanız, bu süreci çok daha kolay atlatacaksınız.

  • Duygu karmaşası

Yaşayacağınız duygu karmaşası sizi şaşırtabilir; aynı anda mutlu, üzgün, gergin, sonra yine üzgün olabilir, sonrasında tekrar mutluluk patlaması yaşayabilirsiniz.

Ayrıca doğumdan sonra bebeğinizle 24 saat ilgilenmeniz gerekeceğinden kendinizi bitkin hissetmeniz son derece normaldir. Bu durumu kendi içinizde halletmek yerine doktorunuzla ve eşinizle paylaşın. Kendinize güvenmek de çok yardımcı olacak!

  • Babayla iletişim sorunu

Unutmayın, bu yeni değişim sadece sizin için değil; eşiniz de aynı süreçten geçiyor. Kendini hem bebekten hem de yeni doğum yapan ve bitkin olan sizden sorumlu hissediyor. Eşinizin bu durumla baş etmekte zorlandığını düşünüyorsanız onu rahatlatmaya çalışın ve her şeyin yoluna gireceğini söyleyin. Bulunduğunuz süreci en kolay yoldan atlatmak için birbirinize ihtiyacınız var!

  • Uykusuzluk

Deneyimli ebeveynler ne kadar uzun süre boyunca uykusuz kaldıklarıyla ilgili korkutucu hikayeler anlatmayı çok sever. Ancak korkmayın, uykudan mahrum kalmak geçici bir süreç!

  • Bebeğin beklediğinizden farklı olan görünümü

Yenidoğan bebeğin şaşırtıcı ve beklenmedik dış görünüşe sahip olmaları normaldir. Bunu düşündüğünüz için kendinizi suçlu hissetmeyin. Çoğu birkaç hafta içinde kaybolacak şeyler. Suçluluk duygusu ise hep orada olacak, anneliğe hoş geldiniz…

  • İlkler

İlkler her zaman göz korkutur. Ama unutmamalısınız ki aynı zamanda da heyecan doludur! İlk banyo, ilk bez değişimi, ilk tırnak kesimi… İlk andaki endişe ve kaygıyı atlattığınızda çok daha öz güvenli hissedecek ve gelecek olan diğer ilkler için sabırsızlanacaksınız.

  • Eski hayata özlem

Hamilelik öncesi döneme dönmeyi düşleyeceksiniz. Gerek eşinizle yaşadığınız rahat hayat tarzı, gerekse vücudunuz… Ama unutmayın, ileriye bakmak geriye dönük olmaktan çok daha tatmin edici ve gerçekçi. Ailenizde yeni bir döneme giriyorsunuz. Artık 2 değil 3 kişisiniz, kim bilir belki çok daha fazla eğlenmeye başlayacaksınız!

 

Bir Cevap Yazın

En Çok Okunanlar

5. Atak Dönemi: Bebeğinizin 26. Haftasında Neler Oluyor?

Büyüme atakları, bebeklerin gelişiminde kritik öneme sahip ancak birçok...

Yenidoğan Bebek Gelişim Aşamaları: İlk 6 Ay

Yenidoğan bebeklerin gelişimi, özellikle ilk 6 ay içinde hızla...

Happy Mom Ödülleri🏆 Toplam Ödül 100.000 TL

Merhaba Canımız Annelerimiz, Bu sene de en iyi markaları annelerimiz...

Bebeklerde Cinsiyete Göre Ay Ay Boy ve Kilo Cetveli!

Annelerin en çok merak ettikleri durumlardan biri de bebeklerinin...

Doğum Sonrası Hormonların Cinsel İsteğe Etkisi

Doğum sonrası dönem (postpartum), kadın vücudunda fiziksel, duygusal ve...

4. Atak Dönemi: Bebeğinizin 19. Haftasında Neler Oluyor?

Büyüme atakları, bebeklerin gelişiminde kritik öneme sahip ancak birçok...

Çocuklarda Ahlaki ve Etik Gelişim

Ahlaki ve etik gelişim, çocukların doğru ile yanlışı ayırt...

Devam Sütü ile Beslenen Bebeklerde Sindirim Sorunları ve Çözüm Önerileri

Devam sütüyle beslenen bebeklerde sindirim sisteminin yeni beslenme şekline...

3. Atak Dönemi: Bebeğinizin 12. Haftasında Neler Oluyor?

Büyüme atakları, bebeklerin gelişiminde kritik öneme sahip ancak birçok...

Yenidoğan Göbek Bağı Bakımı

Yenidoğan bebeklerin göbek bağı bakımı, enfeksiyon riskini önlemek ve...