40 Saniyede Bebek Uyutma Yöntemi

Bazı anne babaların en büyük derdidir bebeklerinin uyku problemi. Yıllardır bebekleri uyutmak için çeşitli yöntemler denenmiştir. Battaniye içinde sallamalar, ayakta sallamak, kucakta sallamak gibi pek çok yöntemle bebeğini uyutmayı deneyen aileler vardır. Uzmanlara göre bu işin en doğru yolu bebeğin kendi yatağında kendi kendine uyuması tabii ki.

Beşikte, battaniyede, kucakta bebeğinizi uyutmakta zorluk çekiyorsanız vereceğimiz pratik ve sağlıklı bir yöntemle, bebeğinizi 40 saniyede uyutabilirsiniz. Üstelik bu yöntem, ağlama krizlerine giren uyumamak için huysuzlanan çocuklarında kısa sürede uyumasını sağlayacak.

Bebeğini uyutmak için çok kolay ve ilginç bir yöntem bulan Nathan Dailo 3 aylık olan bebeğini ne yastıkla sallıyor ne de yatağını sallıyor. Bebeğini uyutmak için bir kağıt mendili bebeğinin yüzünde alnından çenesine kadar 10-15 kez gezdiriyor ve bebeği uykuya kolaylıkla teslim oluyor. Dailo, bu yöntemle uyuttuğu bebeğinin videosunu diğer ailelerin de faydalanması için paylaştı. Bu yöntemi uygulayarak bebeklerini uyuttuklarını söyleyen anne baba sayısı ise hayli fazla.

Bakın bu minik bebek nasıl saniyeler içinde uykuya dalıyor!

Bebeğini uyuturken bu yöntemi deneyecek misin?

Peki senin böyle bilinmeyen uyutma yöntemlerin var mı?

Forum’da bizimle paylaşmaya ne dersin?

10 YORUMLAR

  1. Bebeğin iki kaşının ortasından yani alnından aşağı doğru baş parmağınızla hafifce bastirarak masaj yaparsaniz ağlayan bebek sakinleşir. Kolayca uykuya dalmasina da yardımcı oluyor.

  2. Ben 40 günlük bebeğimi gözüne küçük müslin ağız bezleri koyarak ve ağzına emzik vererek uyutuyorum. Ama tabi öncesinde gazı var mı aç mi yada altı temiz mi yokluyorum sonra yatağına yatırıp gözlerini örtüp emziği veriyorum uykuya dalıyor. Çok ağlıyorsa önce onu sakinleştiriyorum. Kucağıma alıp ten teması yapıyorum kulağına yavaş yavaş pışpış sesi yapıyorum sırtını sıvazlıyorum sakinleşince yatağına koyuyorum. Eğer tekrar ağlarsa yine alıp aynı işlemleri yapıyorum. Çok ağlamasına izin vermiyorum ki em ufak şeyde bile ağlamaya başlamasın diye. Bazen çok fazla ayakta kaldığında uykusu ağır basıp ama uyumamakta direttiğinde çok şiddetli ağlıyor o zaman ayağıma koyup aynı işlemi yapıp yani gözünü bezle kapatıyorum ve emzik veriyorum ve sonra çok hafif olacak şekilde gerçekten ama çok hafif olsun sallıyorum uykuya dalıyor. Çocuğunuzun başka bir sıkıntısı yoksa uykuya illaki her yöntemle en geç 3 dk da uykuya dalmış olması gerek daha uzun sürüyorsa o çocuğun başka bir sıkıntısı vardır yada uyku zamanı geçmiştir o yüzden sıkıntı yapıyordur. Yetişkin insanlarda olduğu gibi bebeklerin de biyolojik saatleri vardır. Siz onu yönlendireceğinize izin verin o sizi yönlendirsin.

  3. Yontemin ise yaramasi sadece bebegin yuzune surulen peceteden kaynaklanmiyor.Dikkat ederseniz bu bebek kundaklanmis.Bende denedigim icin rahatlikla souleyebilirim ki kundaklamak bebegin uykuya gecisini cok kolaylastiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar

3. Ay Etkinliği 4

DUYUSAL ETKİNLİK: DOKUN! Cildimiz, dokunma duyusundan sorumlu duyusal organdır. Cildin...

Bebeklerde Cinsiyete Göre Ay Ay Boy ve Kilo Cetveli!

Annelerin en çok merak ettikleri durumlardan biri de bebeklerinin...

Doğum Sonrası Cinsellik Rehberi

Doğum sonrası dönemde kadınlar psikolojik, fiziksel ve sosyal açıdan...

Bebekler İçin 10 Maddede Mışıl Mışıl Uyku Rehberi

Elde edilen verilere göre, ülkemizdeki bebeklerin yaklaşık olarak %72'sinin...

Tavuklu Şifa Dolu Tarifler!

Bebeklere tavuk vermeden önce bilmeniz gerekenler; ...

Salgın Hastalıklar Serisi 1: El Ayak ve Ağız Hastalığı

El, ayak, ağız hastalığı 10 yaş altı çocuklarda sık görülen...

Anne Sütü ile Beslenme Rehberi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığı, ilk 6...

Bahar Aylarında Bronşiolite Dikkat!

Bahara giriş yaptığımız bu günler, özellikle bebek ve çocuklarda...

Balık Bebeklere Ne Zaman ve Nasıl Verilmelidir?

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığımız tarafından bebeklerde...

Bebek Masajı Türleri, Faydaları ve Nasıl Yapılacağı

Bebek masajı yapmak, pek çok farklı alanda bebeğe yararlı...