Kavanoz mamaları bebeğinizin ek besinlere geçiş yaptığı dönemde kullanabileceğiniz, vakumlanmış kavanozlar içinde satılan ek besin ürünleridir. Kavanoz mamalarının üretiminde, bebek gelişimi açısından faydalı olan besin öğeleri kullanılır.

Özellikle seyahatlerinizde, tatillerde ve misafirlik gibi durumlarda kavanoz mamaları size hızlı ve pratik bir çözüm sunar.

Kavanoz mamaları, bebeğiniz ek gıdaya geçtiği dönemden itibaren gelişiminin her aşamasında rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kavanoz Maması Ne Zaman Verilir?

Bebeğinizin ek gıda dönemine geçiş yapmasıyla birlikte kavanoz mamalarını da tüketmenizde bir sakınca bulunmamaktadır. Kavanoz mamaları bebeğinizin ayına uygun üretilmektedir. Böylelikle alerjik bir reaksiyonla karşılaşma ihtimaliniz minimuma düşer. Tabii her besinde olduğu gibi ilk kez tüketeceği besine sahip kavanoz mamasını da 3 gün kuralıyla vermekte fayda var!

Kavanoz Maması Sağlıklı mı?

Hazır bir gıdayı bebeğinize yedirirken mutlaka duraksayıp araştırıyorsunuzdur. Kavanoz mamalarının da sağlıklı olup olmadığı merak edilen konulardan biridir. Kavanoz mamaları bebeğinizin sağlığı açısından herhangi bir tehdit oluşturmayacak içeriğe sahiptir. Bebeğinizin hassas bünyesi düşünülerek birçok denetimden geçerek üretilmektedir. Türkiye’de kavanoz mamaları sadece doğal meyvelerden üretilir, koruyucu ve katkı maddesi içermez.

Hangi Kavanoz Mamasını Tercih Etmelisiniz?

Bebeğinizin sağlığı açısından herhangi katkı maddesi bulunmayan organik üretim sertifikasına sahip organik kavanoz mamalarını tercih etmeniz iyi olacaktır.

  • Organik Kavanoz Mamalar

Ek gıdaya geçen bebekler için özel olarak hazırlanmıştır. Bebeklerin ay ay gelişimine göre yiyebilecekleri birçok meyveleri kolay ve en sağlıklı yoldan yeme fırsatı verir.

Kavanoz mamaların içindeki meyveler mevsiminde taze taze toplanıp, vakum sistemiyle havası alınarak kapatıldığı için kapağı açılana kadar tüm tazeliğini korur ve aynı gün içinde tüketilmesi gerekir.

Evde, parkta, seyahatte yani her yerde ve her zaman pratik ve sağlıklı bir beslenme çözümü sunar.

Birçok vitamin ve minerali içinde barındıran organik kavanoz mamaların özellikleri nelerdir?

  • Organik sertifikalı bahçelerde yetişen meyvelerle üretilmiştir. Özellikle bebeğinizin damak tadının gelişimi için Türkiye’de yetiştirilen sebze ve meyvelerden üretilmiş kavanoz mamaları tercih etmelisiniz.
  • Organik kavanoz mamalar koruyucu katkı maddesi, tatlandırıcı, zirai tarım ilacı kalıntısı içermez.
  • İlave şeker içermez.
  • C vitamini kaynağıdır.

Organik kavanoz mamaların organik olduğunu nasıl anlarız?

Ürünlerin ambalajı üzerinde Tarım Bakanlığının “Organik Tarım” logosu bulunmalıdır. Ayrıca uluslararası organik sertifikalandırma kurumları da bu kontrolü sağladığına dair logosunu görebilirsiniz.

Kavanoz Maması Nasıl Saklanır?

Bu mamalar oda sıcaklığında bozulmadan kalabilir. Ancak daha sıcak ortamlarda bir miktar bozulmaya uğrarlar. Eğer ev içerisinde saklayacaksan her türlü buzdolabında olmasını öneririz. Yolculuk esnasında kullanacaksan önceden soğutarak bir çanta içerisinde, güneş görmemesine dikkat ederek taşıyabilirsin.

Kavanoz Maması Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • Kavanoz mamayı satın almadan önce mutlaka kapağını kontrol etmelisiniz. Bebeğinize yedireceğiniz kavanoz mamanın kapağı açılmamış olmalıdır. Bazen düşme sonucu da vakumu atabileceği için öncelikle kontrol edeceğiniz kapağı olmalıdır.
  • Tüm bebek gıda ürünleri son kullanma tarihine 3 ay kala raftan toplanmalıdır. Bu nedenle alacağınız ürünün son kullanma tarihini kontrol etmelisiniz.
  • Kavanoz mamasının içeriğinin bebeğinizin ayına uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Günümüzde artık kavanoz mamalarında ay ibaresi bulunmaktadır. Fakat bebeğiniz alerjik bir bünyeye sahipse içeriğindeki tüm besinleri okumanızda fayda var.
  • Organik kavanoz mamalar sağlık açısından çok daha güvenilir olduğu için fazlasıyla tercih edilmektedir. Bir ürünün organik olup olmadığını anlamanız için sadece yazısına bakmanız yeterli değil. Yazımızda daha önce bahsettiğimiz gibi ürünün ambalajında mutlaka organik tarım logosu ve uluslararası organik sertifikalandırma bulunmalıdır.

Kalan Kavanoz Mamalarını ve Kavanozlarını Atmıyoruz!

Kavanoz maması hakkında tüm bilgileri öğrendik, sıra kalanıyla neler yapacağımızda! Miniklerimiz bazen başladığı işi bitirme konusunda pek başarılı olamayabiliyor. 😊 Eğer bebeğiniz kavanoz mamasını tamamen bitirmediyse sakın atmayın! Haşladığınız irmik, açmak için kullanacağınız mama ya da anne sütü ve tatlandırmak için kalan kavanoz mamayı kullanarak bebeğiniz için lezzetli bir öğün hazırlayabilirsiniz. Açılmış kavanoz mamayı ağzını sıkıca kapatarak dolapta gün içinde kullanmak üzere muhafaza etmenizde bir sakınca bulunmamaktadır.

Ufak bir püf noktası daha! Boş kavanoz mamalarını atmayarak içerisine yoğurt mayalayabilir ve hatta kendiniz içerisine ev yapımı kavanoz mamalar bile yapabilirsiniz.

 

Daha Fazlası Genel
Yorumlar Kapalı