Bebekler dünyaya geldiği andan itibaren ebeveynlerinin bakımına ve korumasına muhtaçtır. Narin ciltleri ufak bir etkiye bile reaksiyon verebilmektedir. Bu nedenle bebeğinizin kişisel bakımında tercih edeceğiniz her ürün önem taşıyor.

Pişik Neden Olur?

Pişik, süt çocuklarında, bezin sürtündüğü bölgelerde, kapalı kısımlarda, sıcaklık, nem ve tahriş sonucu görülen ve bebeği çok rahatsız eden önemli cilt sorunudur

Bebeklerin cildi yetişkinlere göre daha ince, yumuşak, hassas ve daha zayıf olduğundan dolayı ter, idrar ve gaita gibi iritanlar, enfeksiyonlar iç ve dış nedenlere bağlı olarak pişik gelişimi kolaylaşmaktadır

Pişiğin gelişiminde başlıca nedenler; idrar ve gaitanın uzun süre deriye temas ederek hidratasyonu arttırması, aşırı nem, sürtünme, mantar ve bakteri enfeksiyonları, kullanılan bezin cinsi, bağırsaklardan atılan ilaçların cildi tahriş etmesi, beslenme şekli ve cilt pH’ıdır.

Pişik Kremi Nasıl Olmalı?

Pişik oluşmasını beklemeden pişik önleyici krem kullanılmadığı takdirde sizi uzun ve sancılı bir tedavi sürecinin beklediğini söyleyebiliriz. Bebeğinin pişik sorunu yaşamaması için doğru ürünü tercih etmen çok önemli. Bebek pişik kremi ürünlerinin, bebeklerin cilt hassasiyeti düşünülerek geliştirilmesi ve üretilmesi gerekiyor.

  • pH Değeri 5.5 Olmalı

Pişik kreminin pH değeri bebeğin cilt pH’ı ile uyumlu olmalı.  Bu şekilde ciltteki koruma görevi gören doğal tabakayı desteklemelidir.

  • Tahrişe Karşı Korumalı

Pişik kremi yoğun nemlendirme ve cilt iyileşmesini sağlamalı, pişik oluşumunu ve tahrişi önleyen özelliklere sahip olmalıdır.

  • Dermatolojik ve Klinik Olarak Test Edilmiş Olmalı

Pişik kremini her bez değişiminde kullanabilmeniz için cilt hassasiyetini düşünerek üretilmiş ve her bez değişiminde kullanabileceğiniz bir pişik kremi olmalı.

  • Paraben İçermemeli

Paraben, kozmetiklerde yaygın olarak kullanılan koruyuculardandır ve bebek ürünlerinde kullanıldığı takdirde bebek cildinde alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir.

Pişik Nasıl Önlenir?

Pişiğin hem önlenmesi hem de tedavi edilmesinde en önemli adım kullandığınız pişik önleyici kreminin etkin koruma sağlaması ve tedaviye yardımcı özelliğe sahip olmasıdır.

Bez bölgesindeki pişiğin gelişmemesi ya da tekrarlanmaması için koruyucu kremlerin kullanılması önemlidir. Her bez değişiminden sonra bez bölgesine pişik kremi kullanılması pişik riskini azaltmaktadır.

  • Bebeğin altının temiz ve kuru kalması için bez sıklıkla kontrol edilmeli ve ıslaklık varsa bekletilmeden değiştirilmelidir. Tek kullanımlık bezler jelleri sayesinde ıslaklığı en aza indirebilirler, fakat pişik sorunu varsa bu bezler de ıslandığında kısa sürede değiştirilmelidir.
  • Eğer kumaş bez kullanılıyorsa, bezler yıkandıktan sonra 15 dakika kadar kaynatılmalı ve çok iyi durulanmalıdır.
  • Bebeğin altının değiştirilmesi sırasında ortam ısısı ayarlandıktan sonra, mümkün olduğunca hava almasının sağlanması çok önemlidir. Hatta bez ıslak değil ve değiştirilmesi gerekmiyorsa sıklıkla havalandırma faydalı olacaktır.
  • Bez bağlanmadan önce bebeğin cildinin iyice kuru olduğundan emin olunmalıdır. Eğer havalandırılmaya vakit ayılırsa, bu süreç kuruluğu sağlayacaktır.
  • Alt değişiğimi sırasında temizliğe çok dikkat edilmesi, ılık su kullanılması, ıslak mendil kullanılmaması yararlı olacaktır.
  • Alt temizliği sırasında cilt yumuşak hareketlerle temizlenmeli ve kurulanmalıdır. Bastırmak, ovuşturmak cildi tahriş edecektir.
  • Bez çok sıkı kapatılmamalıdır. Alt bezinin üstüne sentetik giysiler giydirilmemelidir.
  • Her bezleme sırasında pişik kremi kullanmak pişiğe oldukça faydalı olacaktır.
  • Panthenol, cilt kuruluğunu önemli ölçüde azaltır, cildi nemlendirir ve güçlendirir. İçeriğinde panthenol olan bir pişik kremiyle iyileşme sürecini harekete geçirebilirsiniz.
  • Pişik kreminin yüksek koruma sağlaması iyileşme süreci için çok önemlidir. Pişik kreminde yüksek koruma sağlayan lesitin ve squalane içeren maddeler olmasına dikkat etmelisiniz. Lesitin: Hücre zarlarını korur, sağlıklı besin maddelerinin hücre içlerine emilimini kolaylaştırır Squalane: Hücrelerin yenilenmesini ve cildin canlı kalmasını sağlar
  • Pudra kullanılmamalıdır. Pudra hem bebeğin soluk borusuna kaçarak çocuğun boğulmasına neden olabilir hem de deri kıvrımlarında birikerek ciddi enfeksiyonlara yol açabilir.

 

Aşağıda bulunan görsele tıklayarak Happy Mom Annelerine özel aldığımız indirimden

”SEBAMED20”

kodunu kullanarak faydalanabilirsiniz.

 

”Kampanya 7-13 Ağustos tarihleri arasında geçerlidir. İndirim kodu stoklarla sınırlıdır”

 

 

Daha Fazlası Genel
Yorumlar Kapalı