EŞLEŞTİRME ETKİNLİĞİ: RENK KULESİ

Nesnelerin renklerine dikkat çekmek günlük hayatın bir parçası olmalıdır. Cırt cırt kullanan bu eğlenceli renk eşleştirme etkinliği gibi renkleri aktif olarak öğreten kasıtlı etkinlikler oluşturmak iyi bir seçenektir. Bu cırt cırtlı eşleştirme etkinliği, yeni yürümeye başlayan çocuğunuz için harika olacak; küçükleriniz cırt cırtlı kareleri çıkarmaya, onları kaba atmaya, kabı boşaltmaya ve blokları her renge göre ayırmaya bayılacak!

Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪

Küçük çocuğunuza renkleri gözlemlemesi, eşleştirmesi ve sıralaması için fırsatlar yaratarak, ona görsel hafıza geliştirme şansı vermiş olursunuz. Günlük nesneleri, yazdırılabilir malzemeleri, oyuncakları vb. kullanabilirsiniz. Renkleri öğretmenin eğlenceli bir yolu da renk eşleştirmedir.
Renk eşleştirme, görsel ayırt etme becerilerini ve düşünme becerilerini güçlendirmeye yardımcı olur. Renk eşleştirme çalışmaları, elleri kullanarak renkleri sıralamayı içerdiğinden ince motor becerileri de gelişir. Küçük blokların kaldırılması, parmakların, bileklerin ve ellerin küçük kaslarında güç oluşturur.
Ayrıca köpük blokları sayarak, desenler yaparak, kuleler inşa ederek, bu renk eşleştirme etkinliğine başka gelişimsel öğrenme becerileri de ekleyebilirsiniz!

Etkinlik Süreci 🧩

Malzemeler:

  • Silindir şeklinde bir materyal (Koli, şişe vb.)
  • Strafordan yapılacak küp bloklar
  • Yuvarlak cırt bant

Kendi renk eşleştirme etkinliğinizi bir araya getirmek için malzemelerinizi toplayın. Uygun materyalden seçtiğiniz kulenizi dilediğiniz renklere boyayın. Strafordan küp bloklarınızı hazırlayın. Birer tane kuleye, birer tane küplerin bir yüzüne cırtlı bantları yapıştırın. Cırt cırtlı noktalar, aktiviteye eğlenceli bir duyusal öğe de ekler. İşte, renk kuleniz hazır!

Bebeğiniz ve/veya yeni yürümeye başlayan çocuğunuz, köpük blokları kaptan kavrayarak, sıkıştırarak ve çekerek eğlenecek.
Ayrıca biraz daha el-göz koordinasyonu eklemek için kabın kapağında bir kare kesebilirsiniz.

Annemize Not 📝

Çocuğunuzun Renk Kulesinde hemen renkli blokları uygun şekilde eşleştirmesini beklemeyin. Karıştırmasına, çekiştirmesine, incelemesine müsaade edin. Keyfince oynadıktan sonra ona renk kulesindeki renkleri birer birer tanıtın ve doğru eşleştirme konusunda ona rehberlik edin. Öğrenme, zaman isteyen bir süreçtir. İlk denemelerinde hemen öğrenmesini beklememiz çocuğumuzu ve kendimizi yıpratmamıza sebebiyet verir. Bu nedenle etkinlik yaparken çocuğumuza sabırla yaklaşmalı, öncelik olarak eğlendiğinden emin olmalıyız.

Haftanın Şarkısı 🎶

Renkler;

Ben bir küçük ressamım, pembe sarı boyarım
Yeşil yeşil ormanlar, mavi mavi denizler
Turuncudur portakal, gökte sarı güneş var.

Fırça, kalem ve kağıt olmazsa resim olmaz.
Renklerle oynamaktan hiçbir çocuk sıkılmaz

Rengarenktir boyalar, lacivertler ve morlar.
Ağaçların gövdesi kahverengi olurlar.
Yaptığım resimlerde gece yıldızlar parlar.

En sevdiğim renklerse, kırmızıyla beyazdır.
Ay yıldızlı bayrağım kırmızıyla beyazdır

Yaptığınız etkinlikleri bize İnstagram üzerinden gönderebilir ya da Forum’da paylaşabilirsiniz. 🥰

@Happymomapp instagram adresimiz için buraya tıklayınız

  • 15. Ay Etkinliği 2

    HAREKET ETKİNLİĞİ: PONPON TÜPLERİ Ponpon Tüp etkinliği çok basittir ve sadece 3 öğe gerekt…
  • 15. Ay Etkinliği

    BİLİŞSEL ETKİNLİK; BUL-TAK OYUNU 15 aylık bebek, nesneleri eliyle yönlendirebilir. Ayına u…
Daha Fazlası 15 Aylık Bebek
Yorumlar Kapalı