KENDİN YAP ETKİNLİĞİ: HAVUZ MAKARNA TEKNESİ

Bu havuz makarna tekneleri, çocukların bayılacağı bir kendin yap su oyuncağı yapmanın çok eğlenceli bir yolu. Bu sevimli tekneleri yapmak için tek ihtiyacınız olan bir havuz makarnası ve birkaç başka malzeme!
Bir noktada yırtılmaya başlayan eski havuz makarnalarınız varsa – bu aynı zamanda eski havuz makarnalarını yeni bir şeye dönüştürmek için harika bir araçtır!

Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪

1. Beynin Gelişimini Sağlar
Yeni beceriler öğrenmek çocuğunuzun beynini geliştirir. Projelerin sonucunu hayal ederek görselleştirme yeteneklerini geliştirirler. Kendin-yap projelerinde öğrendikleri her şeyi bir araya getirip yeniden kullanmaya “kümülatif öğrenme” denir ve bu onları daha bilgili yapacaktır.

2. Beden Gelişimini Sağlar
Çocuğunuz fiziksel olarak bir projeye dâhil olduğunda, gücü, enerjisi ve kardiyovasküler sağlığı üzerinde çalışıyor olacaktır. Bu egzersiz aynı zamanda onları meşgul ve enerji dolu tutacaktır. Sanatsal ve görsel kendin yap projeleri çocuğunuzun el becerilerini geliştirecektir, aynı zamanda el ve gözlerini senkronize olarak çalıştıkları için motor sistemleri gelişir.

3. Stresi azaltır
Kendin-yap projeler çocukların detaylara odaklanabilmelerini, detayları daha iyi anlamalarını sağlar. Hem eğlenceli hem de odaklanma gerektirdiği için vücudun ve zihnin rahatlamasını sağlar ve stres seviyesini azaltır. Bu durum yetişkinlerde de geçerlidir, meditasyon etkisi yaratır.

4. Sosyal becerilerini geliştirir
Çocuklar kendin-yap projeleri sayesinde benzer ilgi alanına sahip yeni insanlar ile tanışabilecekler, grup içerisinde kendilerini ifade etme yeteneklerini geliştireceklerdir. Çocuğunuzun projeleri ve başarıları, hem çevrimiçi hem de yüz yüze olmak üzere doğal sohbet başlatıcı olacaktır. Utangaçlarsa, projeleri hakkında konuşma yeteneği, rahatlık alanlarından çıkmalarına yardımcı olabilir. Grup çalışmasının keyfini keşfederek kendilerini bir takımın parçası olarak deneyimleyeceklerdir.

5. Problem Çözme ve Karar Verme Yeteneklerini Arttırır
Kendin yap projelerin bazı aşamalarında karar vermen gerekir, kullanacağın renklerden hangi işlemi nasıl ve ne zaman yapacağına kadar işin doğasında bir planlama ve karar verme vardır. Bu durum çocukların kendilerini ve yapılan işi gözlemleyerek karar alabilme becerilerini artıracaktır.

6. Görsel ve Yaratıcı Zekalarının Gelişmesini Sağlar
Kendin yap projelerde renk, doku, tasarım ve detaylar ön planda olduğu için çocukların görsel zekâlarına hitap eder. Dikkat noktaları farklılaştığından estetik anlayışlarına her seferinde yeni pencereler açılacaktır.

Etkinlik Süreci 🧩

Malzemeler:

  • Havuz makarnası
  • Renkli pipetler
  • Makas
  • Bant
  • Renkli eva

Havuz makarnaları tırtıklı bir bıçakla kolayca kesilir, böylece tek bir makarnadan bir sürü tekne yapabilirsiniz! Bir yetişkinin makarnayı kesmesini sağlayın ve ardından çocuklar onu bir yelken, direk ve bayrakla süslemeye yardımcı olsun. Ardından, bitmiş teknelerinize binmek için biraz su oyuncakları ve hayvanlar ya da küçük figürler alın!

Etkinliğimizin adım adım anlatımını okumak için devam edin;

  1. Tırtıklı bir bıçak kullanarak, bir yetişkinin havuz makarnasını yaklaşık 7 santim kalınlığında parçalar halinde kesmesini sağlayın.
  2. Köpük levhaları yelken şeklinde kesin.
  3. Makas kullanarak yelkenin üstünde ve altında delikler açın.
  4. Delikler içerisinden pipetleri geçirin.
  5. Pipetin tepesine renkli bant ekleyin.
  6. Bandın ucundan üçgen bir parça kesin.
  7. Pipeti havuz makarnasının içine itin. Pipetin takılmasına yardımcı olması için makarnada makasla küçük bir delik açmanız gerekebilir.
  8. Artık havuz makarna tekneniz yüzmeye hazır! Temiz geniş bir kap alın ve biraz suyla doldurun ve yelken açmalarını izleyin. Onlarla havuzda ve hatta küvette oynayın.

Annemize Not 📝

Çocuğunuzun yelkenlisini kendisi yapması için, malzemeleri kesip hazırlayarak, süslemesine, yerleştirmesine izin vermelisiniz. Kendinize bir yelkenli yaparken ona nasıl yapılacağını anlatabilirsiniz.
Yelkenlileri suya bıraktıktan sonra onların nasıl yüzdüğü konusu hakkında da mutlaka konuşmalısınız.

wwww

Haftanın Şarkısı🎶

Küçük Kaptan;

Rüzgarlara bakarım
Yelken açarım.
Dalgalara girerim
Rota çizerim.
Denizlerin ortasında pupa yelkenim.
Denizciyim denizciyim ben kaptanım

Martılarla yarışır
Hava atarım.
Yunuslarla sevişir
Suda yüzerim.
Limanlarda sıkılırsam ufka kaçarım
Denizciyim denizciyim ben kaptanım.

Yaptığınız etkinlikleri bize İnstagram üzerinden gönderebilir ya da Forum’da paylaşabilirsiniz. 🥰

@Happymomapp instagram adresimiz için buraya tıklayınız

  • 34. Ay Etkinliği 2

    MATEMATİK ETKİNLİĞİ: ŞEKİL AYIRMA Çocuğunuzla şekiller üzerinde mi çalışıyorsunuz? İşte ha…
  • 34. Ay Etkinliği

    FARKINDALIK ETKİNLİĞİ: EĞLENCELİ DİŞ FIRÇALAMA Bebeğiniz artık giysilerini kendi kendine ç…
Daha Fazlası 34 Aylık Bebek
Yorumlar Kapalı