BİLİŞSEL ETKİNLİK: DOĞASAL HAFIZA OYUNU

Bu doğa hafıza oyunu, çocuklar ve yetişkinler için beyin egzersizi yapmak ve hafıza becerilerini geliştirmek için harika bir yoldur. Doğa öğelerinin nerede olduğunu hatırlayın ve bu doğa hafızası eşleştirme oyununu kazanmak için onları eşleştirin!
Arka bahçenizde veya açık havada doğada bulunan öğeleri ve doğal hazineleri kullanmak, hafıza oyununa beyin geliştirme gücünü geliştirmeye yardımcı olabilecek duyusal bir bileşen ekler. Hafıza oyununda bu doğal dönüşü nasıl kuracağınızı ve oynayacağınızı öğrenmek için aşağı kaydırın!

Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪

İşte çocuklar veya yetişkinler için tek bir eğlenceli oyunda bir doğal hafıza oyunu; bir hafıza eşleştirme oyunu ve duyusal aktivitedir. Doğada bulunan öğeler gibi doğal malzemeler kullanmak, hafıza oyununa beyin geliştirme gücünü artıran duyusal bir bileşen ekler.
Bu hafıza eşleştirme oyunu gibi ev yapımı eşleştirme oyunları, ev okulu ve Waldorf eğitimi için mükemmeldir ve ayrıca çocuklar veya yetişkinler için Montessori’den ilham alan eğlenceli bir duyusal aktivitedir.
Hafıza eşleştirme oyunları gibi hafıza becerilerini zorlamak için yapılmış oyunlar, beynin uygun gelişimi ve geç yetişkinliğe kadar devam eden sağlığı için gereklidir. Artan hafıza kapasitesi, sosyal becerileri geliştirebilir ve kişisel farkındalığı ve özgüveni artırabilir. Bu doğa hafızası eşleştirme oyunu gibi ücretsiz hafıza oyunları evde ve okullarda oynanabilir. Hafıza oyunları oynamak, çocukların ve yetişkinlerin odaklanma, hafıza ve tanıma becerilerini geliştirmelerine de yardımcı olabilir. Ayrıca, nasıl oynandığına ve hangi doğal öğelerin kullanıldığına bağlı olarak, bu hafıza eşleştirme oyununu matematik ve fen kavramlarını öğretmek için de kullanabilirsiniz.

Etkinlik Süreci 🧩

Malzemeler:

  • 6-12 küçük kutu
  • Birbirleriyle eşleşen doğada bulunan nesneler

Doğa eşleştirme oyunu nasıl kurulur?

İlk olarak, arka bahçenizden doğal malzemeler toplamalı veya her kutunun içine koyacağınız küçük doğal nesneleri bulmak için bir doğa avına çıkmalısınız. Bir eşleştirme yapmak için her öğeden ikişer çifte ihtiyacınız olacak.
Doğa masanızda veya doğal malzeme koleksiyonunuzda bulundurduğunuz doğal hazineleri hayali oyun için de kullanabilirsiniz. Ancak çocuğunuz hala nesneleri tatması veya dokunması güvenli olmayan herhangi bir şeyi ağzına alıyorsa, lütfen küçük nesneleri kullanmayın. Şüpheye düştüğünüzde, onu dışarıda bırakın.
Her bir doğal nesneden birer çift topladıktan sonra, her setten birini aşağıdaki fotoğrafta gösterildiği gibi 6-12 adet kutusuna yerleştirin. Ve son olarak, kapakları kutuların üzerine yerleştirin ve karıştırın.

Doğa eşleştirme oyunu nasıl oynanır?

İşte bir veya iki oyuncuyla oynanabilen (doğal malzemelerle) bir hafıza oyunu. Aşağıda, her iki hafıza eşleştirme oyunu versiyonu için yönergeler yer almaktadır.)

  1. Hafıza maçı oyun kutularını fotoğraflarda görüldüğü gibi sıra sıra kutular halinde masanın üzerine yerleştirin.
  2. İlk (veya tek) oyuncu bir kutu seçer ve onu açar.
  3. İlk kutuda bulunan öğeyle eşleşen başka bir kutu seçilir. Ağırlığını hissetmek veya sallamak için kutuyu kaldırmak kurallara aykırıdır. Bir hafıza maçı oyun kutusu, yalnızca kapağı açıldıktan sonra içindeki öğeyi keşfetmek için alınabilir.
  4. Her kutunun içindeki öğeler eşleşirse, eşleşmeyi bulan oyuncu kutuları alır.
  5. Seçilen kutular eşleşmezse, kapaklar kutulara geri yerleştirilir ve orijinal olarak bulunduğu yerde tutulur .
  6. Fikir, her bir kutudaki öğeyi ve bir eşleştirme yapmak için nerede olduğunu hatırlamaya çalışmaktır .
  7. İki oyuncuyla eşleştirme oyunları oynuyorsanız, açıktaki eşyayı ve diğer oyuncunun sırası geldiğinde nerede olduğunu izleyin ve hatırlayın.
  8. Hafıza eşleştirme oyunu, tüm doğa öğeleri eşleştirildiğinde veya eşleştirildiğinde sona erer.
  9. En çok eşleşen nesne çiftine sahip olan oyuncu kazanır!

Annemize Not 📝

Hafıza oyunları oynamak için birçok farklı öğe çifti kullanabilirsiniz. Ayrıca doğa hafızası eşleştirme oyunlarını oynamanın birkaç farklı yolu vardır. Aşağıda başlamanız için sadece birkaç fikir var!

  • Genel olarak doğal ürünler kullanın veya farklı türde çiçekler, yapraklar, kayalar vb. kullanın. (Bilim/Doğa Çalışması)
  • Mevsimlik ürünleri veya plaj, orman, çöl vb. belirli bir yerde bulunan ürünleri kullanın. (Bilim/Doğa Çalışması)
  • Oyuncuları her kutuda bulunan öğelere dokunmaya ve keşfetmeye teşvik edin. (Duyusal Aktivite)
  • Oyuncuları oyun sırasında veya sonrasında öğeler arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları açıklamaya davet edin. (Sınıflandırma/Bilim)
  • Her kutuda aynı doğal malzemeyi 1-6 arası miktarlarda kullanın ve çocuğa eşleştirme yapması için parça sayısını saymasını söyleyin. Örnek: 1 kaya, iki kaya, üç kaya vb. (Matematik)

wwww

Haftanın Şarkısı🎶

Bilmece ”Anne”;

Şimdi sizlere kolay ve hoş bir bilmece
Saklıyor onu iki hece
Çok güzel aynı anda çok yüce
Can verir her açan güle

Tatlıdır şeker gibi ilaç tüm dertlere
Sımsıcak doğar şu kalbime
Benzemez gördüğüm çiçeklere
Bilmecem haydi sizce ne?

Bizce çok yüceyse melek
sımsıcaksa güneş
balla kaplı bir petek
Belki çok uzakta açan
Güz gelince solan
En güzel kokan çiçek

Melek değil kanatları yok uçmuyor
Güneş değil sıcak ama o yakmıyor
Çiçek değil çiçek gibi o solmuyor
Değil değil değilse bilmecen nedir?

Anne tabi kanatları yok uçmuyor
Güneş gibi  sıcak ama o yakmıyor
Çiçek değil çiçek gibi o solmuyor
Melek değil bu bilmece tek annedir anne

Yaptığınız etkinlikleri bize İnstagram üzerinden gönderebilir ya da Forum’da paylaşabilirsiniz. 🥰

@Happymomapp instagram adresimiz için buraya tıklayınız

 

  • 42. Ay Etkinliği 2

    TÜRKÇE ETKİNLİĞİ: ALFABEYİ SİL Alfabeyi Sil, hızlı ve kolay alfabe etkinliğimizdir. Çocuğu…
  • 42. Ay Etkinliği

    GÖRSEL ALGI ETKİNLİĞİ: BUZDAN GEMİ 42 aylık çocuklar artık daha bağımsız, birçok işini ken…
Daha Fazlası 42 Aylık Bebek
Yorumlar Kapalı