Doğum Sonrası Kilolarını Vermenin Tam Zamanı! 🌞 🍀

Bebeğinizi kucağınıza aldığınız an aklınızdan asla geçmeyen ancak zamanla başa dert olan, çoğu yeni doğum yapmış annenin aklını kurcalayan meseleyi konuşmanın zamanı geldi: Doğum sonrası kilolar…

Hamilelik sürecinde vücutta hem psikolojik hem fiziksel çok fazla değişik meydana geliyor. Öncelikle bunlara en büyük kabusunuz gibi bakmadan, sürecin bir parçası olduğunu ve zamanla eski formunuza kavuşabileceğinizi söyleyerek başlayalım.

Doğum sonrası dönemi oldukça hassas bir dönem. Bilinçsizce yapılan sporlar, diyetler istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Dahası, bu durumu kendiniz için stresli hale getirmeniz, süt veriminizi de düşürerek bebeğinizi de etkileyebilir. Bu sebeplerden dolayı öncelikle derin bir nefes alıp rahatlayarak, sizin için hazırladığımız kilo verme ipuçlarını inceleyebilirsiniz. ☺️

Emzirme döneminde annelerin yalnızca emzirerek günde yaklaşık 500 kalori fazladan harcadığını hepimiz biliyoruz. Bu dönemi daha sağlıklı geçirmek için, sağlıklı beslenmek, bol bol protein tüketmek ve en önemlisi de günde en az 2,5 litre su içmek gerekiyor.

Yeni anne olmanın getirisi olan kargaşalardan bazen su içmeyi unutuyor olabilirsiniz. Bunun için hazırlanmış AdımSayar uygulaması, size belli aralıklarla su içmeniz gerektiğini hatırlatacak!

Doğum sonrası kanamalarınız bittikten sonra, günlük 20-30 dakikalık yürüyüşler yapmanın tam da havası değil mi?

Tempolu yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek gibi karın ve rahim bölgesini destekleyen ve kaslarınıza zarar vermeyen hafif aktiviteleri tercih edebilirsiniz. Baharın gelişiyle ısınan havaların tadını bebeğinizi de yanınıza alarak, hafif tempolu bir yürüyüşle çıkarabilirsiniz.

Yaptığınız bu keyifli yürüyüş sırasında toplam kaç kalori yaktığınızı, kaç adım attığınızı ve kaç kilometre yürüdüğünüzü takip etmek için de yine  AdımSayar uygulamasını kullanabilirsiniz. Unutmayın, yürüyüşünüzü su içerek güçlendirmeniz çok önemli! Sağlıklı yaşam uygulamamız Adım Sayar’ı kullanarak hem su içme sıklığınızı artırabilir, hem de günlük yürüyüşlerinizi takip edebilirsiniz.

Daha aktif spor yapmaya başlamak için doğum bölgesinin iyileşmesini beklemeniz gerektiğini unutmayın. Doktorunuzun da onayını alana kadar kaslarınızı zorlayacak aktiviteleri yapmak için biraz sabretmelisiniz. Bu, yere sert şekilde basmanıza neden olan zumba, tenis, koşu, voleybol, ip atlama vb. tüm sporları kapsar.

Bu süreçte vücut ağırlığınızın eklemlerinize baskı uygulamadığı yüzme, su jimnastiği, havuz bisikleti gibi su sporlarını tercih edebilirsiniz. Su içinde yapılan sporların daha hızlı kalori yakmaya yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Vücudunuz iyice normal haline döndükten sonra sert zeminde karın, kalça gibi egzersizler yaparak kaslarınızı da güçlendirebilirsiniz.

Aklımızın bir köşesinde her zaman kalması gereken şey ise, tüm annelerin vücudu eşsiz ve benzersiz .😍 Bu sebeple kendiniz için en iyi olana doktorunuzla birlikte, kendiniz karar vermelisiniz.

Bir Cevap Yazın

En Çok Okunanlar

Yenidoğan Refleksleri Hakkında Her Şey

Yenidoğan refleksleri bir bebeğin istem dışı yaptığı motor hareketleri...

Anne Olduktan Sonra Siz: Hayatınızda Neler Değişti?

Anne olduktan sonra herkesin hayatı kişi ayırt etmeksizin az...

Bebeğiniz İçin Ay Ay Oyun Önerileri

Merhaba Canımız Annelerimiz...  Bebeğinizle geçireceğiniz vakit oldukça önemlidir...  Bebeğinizle kaliteli vakit...

Çocukluk Döneminde Sosyalleşmenin Önemi!

İnsanlar birbirleriyle iletişime geçmeye, ilişki kurmaya ve birlikte yaşamaya...

Doğum Sonrası Sıkıntılarınızdan Kurtulun!

Kadınlarda lohusalık olarak bilinen evre, doğumdan sonra başlayan ve...

Doğumdan Sonra Eş İlişkisi

Sevgili ilişkisinden karı-kocalığa uzanan yolda ilerlerken gün gelir ve...

Bebekler Ne Zaman Emekler? Ne Zaman Yürür?

Bebeklerde emekleme, motor becerilerin gelişiminde önemli bir aşamadır. Bu...

Bebeklerde Dikkat Eksikliği

Bebeğinin gelişiminde ve pek çok konuda bilgi sahibi olmak...

Bebekler Bunları Neden Yapar? 🫣

Özellikle ilk defa anne olmayı deneyimleyen kadınlar, bebeklerinin yaptığı...

Lohusalık Depresyonu Nedir? Neden Olur? Nasıl Biter?

Lohusalık depresyonu, doğum sonrası dönemde (genellikle ilk birkaç hafta...