Ne gurur verici şeydir kadın olmak. Hayatın her yükünü sırtlayıp dünyanın en güçlü varlığı iken bazen de sadece küçük bir kız çocuğu olmanın verdiği tezatlığın, kadına verdiği güç ne gurur verici bir şeydir. Üstelik kadın olmanın yanı sıra ‘anne’ olmak…

Kendinizi, çevrenizdeki insanları mutlu etmek, onların yaşamına neşe, sevinç katmak için neler yaptığınızı, ne gibi durumlara baş kaldırdığınızı farkında mısınız? Anne olmak demek, kadın olmak demek, güçlü olmak demek. Kadın ve anne olmanın verdiği gurur ile gücünüzü farkına varın!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, kendimizi ne kadar sevdiğimizi bilerek, her koşulda, tüm kusurlarımızla, yeteneklerimizle ve uğraşlarımızla güzel olduğumuzun farkında olarak geçiriyoruz. Birlikte olmanın verdiği güç ile, birbirimizden güç alarak bugünü kutluyoruz!

İyi hissetmek

Günlük koşuşturmacalarınız ve sorumluluklarınız tüm zamanınızı ayırıyorken, fiziksel olarak sakinleşmeye fırsat bulduğunuz zaman bile zihinsel olarak her zaman bebeğinizi düşünürken, kendimize zaman ayırmayı çoğunlukla es geçtiğinizi biliyoruz. Eşinize, çocuğuna, kardeşinize sürekli sormanıza rağmen kendinize “En son ne zaman iyi hissettim?” sorusunu yöneltmediğinizi de. Bugün sizin gününüz. Bu soruyu hak ettiğinizi bugün farkına varmanızı, bu soru üzerine düşünüp, cevabınızı sorgulamanızı size hatırlatıyoruz. Kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik aslında kendinizi dinlemek ve iyi hissetmek için çabalamadığınız zaman çevrenizdekilere, çocuklarınıza daha çok mutluluk verebileceksiniz. Belki bir fincan kahve, belki sevdiğiniz şarkı belki de güzel bir makyaj, hangisi kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyorsa, bugün ona zaman ayırmayı deneyin.

Kusurlarınızı sevin

Yoğun koşuşturmacalar içinde aksatılan şeyler, stresle baş etmeye çalışırken gözden kaçan minik ama olmazsa olmaz detaylar… Kadın olmak, süper olmak, hayat dolu olmak ve kusurlu olmak demek, her varlık gibi. Kusurlar sizi yıldırmasın. Önemli olan bu kusurları gizlemeye çalışmak, yokmuş gibi davranmak değil  kusurlarla kendini sevmek. Bir kadının kendini özgüvenli ve mutlu hissettiği an, aslında tüm kusurlarını kucaklamayı ve onlarla kendini sevmeyi öğrendiği an desek ve bu günü bir milat ilan etsek kusurlarla güzel olduğunuzu bilsek. Kadın olmanın verdiği gururla, kusurlarınızı da gururla taşımayı deneyin.

Kendiniz olmayı sevin

Hayatta öyle çok konuda başarılısınız ki, mükemmeliyetçi olmak ruhunuza işlemiş durumda. Ancak her konuda başarılı olmak zorunda değilsiniz. Kusurlarınızı kabul edin demiştik ya, başarısız olmayı da kabullenin, sevin. Başarısız olduğunuz konularda kendinizi üzmek yerine iyi olduğunuz konulara (yani aslında daha çok konuda) odaklanıp bu konularda kendinizi geliştirmeyi deneyin. Unutmayın, siz bir kadın olarak, ve daha da ötesinde bir anne olarak, toplumda bir rol model olabilirsiniz. Ve hepimiz biliyoruz ki kimse her konuda başarılı değil. Kendinize izin verin, kendinizi takdir edin, kadın olmanın gururunu hissedin! Bunların verdiği özgüven ve mutluluk gerçekten size harika hissettirecek.

Birlikte olmaktan, desteklemekten ve desteklenmekten güç alın!

Kadın olmak gerçekten çok özel ve birlikten güç almak, birlikte güzel olmak kadar iyi hissettirecek bir şey daha yok. Kadınlar olarak her zaman birbirinize destek olmalı, önünü açmalı, takdir etmeli ve daha da güçlü hissetmeliyiz. Bir kadın olmak, tüm dünyadaki tüm kadınlar olmak demek.  Maya Angelou’nun bu konuda çok güzel bir sözü var: “Ne zaman bir kadın kendi için mücadele etse, farkında olmadan bütün kadınlar için de mücadele etmiş olur.”
Kadınların Birbirinden destek alarak ve yine birbirine saygı duyarak çok daha aydınlık bir gelece adım atacağına inanç sonsuz!

.

.

 

Daha Fazlası Genel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir