MONTESSORİ ETKİNLİĞİ: MUZ KESİYORUZ

Çocuğunuzun en sevdiği meyvelerden biri muhtemelen muz olabilir. O sizden bir muz istediğinde ona güzelce hazırlayıp verirsiniz. Peki o çok sevdiği meyveyi kendisi için kendi elleriyle hazırlasa? 🍌
Bunu düşünmek bile eminiz ki onun için oldukça heyecanlıdır. Öyleyse bugün minik ellerle birlikte muz kesiyoruz!

Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪

Muz kesmek basit bir Montessori pratik yaşam aktivitesidir ve küçük çocukların bağımsızlığını geliştirmelerine, benlik saygısını artırmalarına ve okumaya hazır olmalarını teşvik etmelerine yardımcı olmak için kullanılabilecek yemek hazırlamaya giriş niteliğinde bir derstir.

Muz kesme, hepsi bir arada bir Montessori pratik yaşam aktivitesi ve atıştırmalık zamanıdır. Yeni yürümeye başlayan çocukların mutfakta özgüven ve kendi kendine yeterlilik geliştirmelerine yardımcı olmak için çocukları bir muz kesmeye davet edin, okul öncesi çocuklara evde katkıda bulunduklarını hissettirin ve beceri geliştirmelerine yardımcı olun.

Etkinlik Süreci 🧩

Malzemeler:

  • Çocuklar için yemek önlüğü veya Montessori pratik yaşam aktiviteleri için kullanılan bir tişört
  • Montessori ahşap tepsi
  • Olgun muz
  • Kesme tahtası
  • Çocuklar için tereyağı bıçağı veya güvenli ahşap bıçak
  • 2 kase
  • Montessori yürümeye başlayan çocuk masası ve sandalyesi (İsteğe bağlı.)

Çocuklarınız hiç muz kesmeyi denemediyse, bu Montessori pratik yaşam aktivitesini sunmadan önce muzun nasıl kesileceğini göstermeniz gerekecektir.
Aşağıdaki basit Montessori pratik yaşam aktivitesi talimatlarını adım adım takip edin. Okumaya hazır olma durumunu nazikçe teşvik etmek için her şey yukarıdan aşağıya ve soldan sağa ilerler.
Eylemlerinizde kasıtlı olduğunuzdan emin olun. Küçük çocuklar taklitçi yaratıklardır ve çevrelerindeki yetişkinlerin yaptıklarını gördükleri eylemleri tekrarlarlar.
Bu nedenle, her adımı tam sırayla ve çocuğunuzun aktiviteyi baştan sona yapmasını istediğiniz şekilde tamamlamanız önemlidir.

  1. Bir önlük veya iş gömleği giyin.

    Ne kullandığınız önemli değil, sadece çalışma zamanının geldiğine dair bir sinyal görevi görmesi önemli.

  2. Montessori muz kesme malzemelerini bir tepsiye yerleştirin.

    Çocuğunuzu tepsiyi masasına taşımaya davet edin.

  3. Muz kesme Montessori malzemelerini gösterildiği gibi masasına koyun.

    Muz kesme malzemelerini şekilde gösterildiği gibi masaya yerleştirmeye davet edin. Montessori pratik yaşam etkinlikleri, çocukları okumayı öğrenmeye hazırlamak için yukarıdan aşağıya ve soldan sağa doğru gerçekleşir.

  4. Muzu soyun.

    Çocuğunuzun soymasını kolaylaştırmak istiyorsanız, başlamadan önce muzun üstünü kesin. Her kabuğu dikkatlice aşağı çekin ve doğrudan kesme tahtasının sağındaki kasesine yerleştirin. Eylemin soldan sağa olduğundan emin olun.

  5. Muzu kesin.

    Tereyağı bıçağını alın ve her seferinde tek parça muzu dikkatlice kesin. Her dilim kesildikten sonra alın ve muz tamamen kesilene kadar sağdaki yemek kasesine koyun.
    Okuma hazırlığını teşvik etmek için eylemin sağdan sola doğru olması gerektiğini unutmayın. Kes, sonra yerleştir, tekrarla. Her bir muz dilimi kesildikten sonra hemen sağdaki yemek kasesine muz tamamen kesilene kadar koyun.

  6. Muzu atıştırmalık olarak yemeden önce muz kesme faaliyetini temizleyin.

    Çocuğunuza kasesini, kesme tahtasını ve bıçağı tekrar tepsiye koymasını ve mutfağa taşımasını söyleyin. Ardından, işlerini tamamladığını belirtmek için önlüğünü temizlemesini ve kaldırmasını sağlayın.

  7. Emeklerinizin meyvelerinin tadını çıkarın.

    Temizlikten sonra, çocuğunuzu kesilmiş muzu yemeye ve emeklerinin meyvelerinin tadını çıkarmaya davet edin. 🙂

Annemize Not 📝

Bu gibi pratik yaşam etkinliklerini çeşitlendirip çoğaltabilirsiniz. Örneğin portakal sıkmak da çocuğunuz için hem keyif verici hem de öğretici bir Montessori pratik yaşam aktivitesidir. Taze sıkılmış portakal suyu yapmak için bir portakalın nasıl sıkılacağını öğrenmek, çocuğunuzun mutfakta bağımsızlığını geliştirmesine yardımcı olabilecek basit bir başlangıç ​​yemek hazırlama faaliyetidir. Ve bu portakal suyu sıkma Montessori dersi, küçük çocukların, okul öncesi çocukların el güçlerini geliştirmelerine de yardımcı olabilecek pratik bir yaşam aktivitesidir. Portakal sıkmak, elleri güçlendirmenin ve yazmaya hazırlanmak için ince motor kaslarını geliştirmenin harika bir yoludur.

wwww

Haftanın Şarkısı 🎶

Meyveler;

Tüm meyveler yararlı
Öğrenelim adını
Arkadaşlar bilelim
Ağzımızın tadını.

Meyveleri yedikçe
Oh ne güzel diyelim
Sağlık neşe içinde
Mutlulukla gülelim.

Yaptığınız etkinlikleri bize İnstagram üzerinden gönderebilir ya da Forum’da paylaşabilirsiniz. 🥰

@Happymomapp instagram adresimiz için buraya tıklayınız

  • 24. Ay Etkinliği 2

    MATEMATİK ETKİNLİĞİ: KAĞIT BARDAKLARLA SAYMA VE SAYI EŞLEŞTİRME Kağıt bardaklarla numara e…
  • 24. Ay Etkinliği

    DUYUSAL ETKİNLİK: BALON BALIKLAR 24 aylık bebeklerde gelişim hızla devam ederken özellikle…
Daha Fazlası 24 Aylık Bebek
Yorumlar Kapalı