DUYUSAL ETKİNLİK: DONDURULMUŞ BOYA

Çocuklar için kesinlikle en havalı sanat aktivitelerinden biri donmuş boyadır. Yapması şaşırtıcı derecede kolay ve çocuklar için iç mekan aktivitesine ihtiyaç duyduğunuzda günlerce elinizin altında bulundurmaya değer bir etkinlik.

Etkinliğin Bebeğinize Kazanımları 💪

Erken çocukluk döneminde duyusal etkinlikler, beyin gelişiminde önemli bir rol oynar. Çünkü duyusal uyarımlar, duyusal entegrasyonun ve bilişsel gelişimin esaslarındandır. İnsan beyni trilyonlarca beyin hücresinden ve sinir bağlantılarından yani sinapslardan oluşmaktadır. Duyusal aktivite, duyularla ilgili sinapsları ve beyindeki fonksiyonları güçlendirebilir. Yeni dokuları, renkleri ve şekilleri öğrenen çocuklar, edindikleri deneyimler ve duyuları arasında bağlantı kurar. Bu da deneyimlerine uyan kelimeleri hatırlamalarına yardımcı olur. Duyusal oyun, çocukların hem ince hem kaba motor becerilerini geliştirmesini destekler. Çocuklar, inşa etme, boşaltma, karıştırma gibi dokunsal oyunlar ile motor becerilerini geliştirir hareketlerinin koordinasyonunu sağlamayı öğrenir. Sanat etkinlikleri çocukların küçük yaşta el ve zihin becerilerinin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır. Bu etkinlikler sayesinde çocuklara daha eğlenceli bir ortam yaratabilir aynı zamanda kendilerini geliştirmelerinde yardımcı olabilirsiniz. Motor becerilerinin gelişmesinde etkili olan bu etkinlikleri yaparken çocuğunuza ayırdığınız zamanlarda serbest bırakarak etkinlik zamanlarında hangi etkinlikte daha aktif ve hangi alana daha eğilimli bunu gözlemleyebilirsiniz.
Okul öncesi sanat etkinlikleri çocukları öğretim hayatına önceden hazırlar, yeteneklerini keşfetmelerinde ve kendilerini geliştirmelerinde büyük önem taşır. Hem eğlenceli hem de gelişimleri açısından yararlı olan bu sanat etkinlikleri çocukların iç dünyasını yansıtmalarına kendilerini başarılı hissetmelerine ve öğrenim hayatlarında başarılarının artmasına katkı sağlayacaktır.

Etkinlik Süreci 🧩

Malzemeler:

  • Yıkanabilir tempera boyası
  • Buz kabı
  • Beyaz kasap kağıdı
  • El işi çubukları
  • Folyo

Donmuş boya yapmak zor değildir. Bu aktivitenin tek can sıkıcı yönü bir gün önceden hazırlamak zorunda olmanızdır. Ama donmuş boya kadar harika bir şey için beklemeye değer.

  1. Buz küpü tepsisinin her bir yuvasını yaklaşık yarısına kadar boyayla doldurun.
  2. Her yuvayı suyla doldurun.
  3. Tepsiyi folyo ile örtün.
  4. Bir bıçak alın ve buz küpü tepsisindeki her bir yuvanın üzerindeki folyoda yavaşça yarıklar kesin.
  5. El işi çubuklarını folyo tarafından dik tutulacak olan yarıklara yerleştirin.

Boyanız kalıpta bir gün beklemelidir.
Donmuş boyanızı hazır hale getirdikten sonra çocuğunuz için kasap kağıdı açıp yere bantlayın. Her zaman bantlayın – isteyeceğiniz en son şey hareket eden ıslak resimdir… Küpün erimeye başlamasına yardımcı olmak için biraz ılık su ile bir tabağa bir dizi donmuş boya küresi yerleştirebilirsiniz.

Annemize Not 📝

Küçük ressamınıza klasik müzik açarak etkinliğinizin sanat oranını yükseltmeye ne dersiniz?
Müzik ve sanat bir arada. Müzik, çocuklardan çıkan sanatı etkiler. Müzik aynı zamanda küçük dikkat sürelerini korumaya yardımcı olur. Müziğin ritmine boya darbeleri zamanla eşlik etmeye başlayacak. Tempo tutarak gelişimini de olumlu yönde etkileyecektir.

wwww

Haftanın Şarkısı 🎶

Resim Yapalım;

Haydi gel beraber bir resim yapalım
Beyaz bir kağıdı rengarenk boyayalım
Haydi gel beraber bir resim yapalım
Beyaz bir kağıdı rengarenk boyayalım
Kırmızı bir kulübe yapalım
Gökyüzünü maviye boyayalım
Yeşil çimenler yeşil ağaçlar
Köşeye de sarı bir güneş yapalım
Beyaz tavşana turuncu havuç yapalım
Kahverengi ata siyah eğer takalım
Menekşeleri morla boyayalım
Bütün renklerle güzel bir resim yapalım
Aaa unuttuk bir de pembe bisiklet
Yapalım mı yapalım.
La la la la la la la la la la la la
La la la la la la la la la la la la

Yaptığınız etkinlikleri bize İnstagram üzerinden gönderebilir ya da Forum’da paylaşabilirsiniz. 🥰

@Happymomapp instagram adresimiz için buraya tıklayınız

  • 25. Ay Etkinliği 2

    SANAT EKİNLİĞİ: ARABA YIKAMA Evinizde sıklıkla kullanılıp bir köşede duran karton kutuları…
  • 25. Ay Etkinliği

    KEŞİF ETKİNLİĞİ: FENERLE NESNELERİ KEŞFETME Bebeğiniz artık birçok şeyi kendi becerileriyl…
Daha Fazlası 25 Aylık Bebek
Yorumlar Kapalı