Doğum Sonrası Kilolarını Vermenin Tam Zamanı! 🌞 🍀

Bebeğinizi kucağınıza aldığınız an aklınızdan asla geçmeyen ancak zamanla başa dert olan, çoğu yeni doğum yapmış annenin aklını kurcalayan meseleyi konuşmanın zamanı geldi: Doğum sonrası kilolar…

Hamilelik sürecinde vücutta hem psikolojik hem fiziksel çok fazla değişik meydana geliyor. Öncelikle bunlara en büyük kabusunuz gibi bakmadan, sürecin bir parçası olduğunu ve zamanla eski formunuza kavuşabileceğinizi söyleyerek başlayalım.

Doğum sonrası dönemi oldukça hassas bir dönem. Bilinçsizce yapılan sporlar, diyetler istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Dahası, bu durumu kendiniz için stresli hale getirmeniz, süt veriminizi de düşürerek bebeğinizi de etkileyebilir. Bu sebeplerden dolayı öncelikle derin bir nefes alıp rahatlayarak, sizin için hazırladığımız kilo verme ipuçlarını inceleyebilirsiniz. ☺️

Emzirme döneminde annelerin yalnızca emzirerek günde yaklaşık 500 kalori fazladan harcadığını hepimiz biliyoruz. Bu dönemi daha sağlıklı geçirmek için, sağlıklı beslenmek, bol bol protein tüketmek ve en önemlisi de günde en az 2,5 litre su içmek gerekiyor.

Yeni anne olmanın getirisi olan kargaşalardan bazen su içmeyi unutuyor olabilirsiniz. Bunun için hazırlanmış AdımSayar uygulaması, size belli aralıklarla su içmeniz gerektiğini hatırlatacak!

Doğum sonrası kanamalarınız bittikten sonra, günlük 20-30 dakikalık yürüyüşler yapmanın tam da havası değil mi?

Tempolu yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek gibi karın ve rahim bölgesini destekleyen ve kaslarınıza zarar vermeyen hafif aktiviteleri tercih edebilirsiniz. Baharın gelişiyle ısınan havaların tadını bebeğinizi de yanınıza alarak, hafif tempolu bir yürüyüşle çıkarabilirsiniz.

Yaptığınız bu keyifli yürüyüş sırasında toplam kaç kalori yaktığınızı, kaç adım attığınızı ve kaç kilometre yürüdüğünüzü takip etmek için de yine  AdımSayar uygulamasını kullanabilirsiniz. Unutmayın, yürüyüşünüzü su içerek güçlendirmeniz çok önemli! Sağlıklı yaşam uygulamamız Adım Sayar’ı kullanarak hem su içme sıklığınızı artırabilir, hem de günlük yürüyüşlerinizi takip edebilirsiniz.

Daha aktif spor yapmaya başlamak için doğum bölgesinin iyileşmesini beklemeniz gerektiğini unutmayın. Doktorunuzun da onayını alana kadar kaslarınızı zorlayacak aktiviteleri yapmak için biraz sabretmelisiniz. Bu, yere sert şekilde basmanıza neden olan zumba, tenis, koşu, voleybol, ip atlama vb. tüm sporları kapsar.

Bu süreçte vücut ağırlığınızın eklemlerinize baskı uygulamadığı yüzme, su jimnastiği, havuz bisikleti gibi su sporlarını tercih edebilirsiniz. Su içinde yapılan sporların daha hızlı kalori yakmaya yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Vücudunuz iyice normal haline döndükten sonra sert zeminde karın, kalça gibi egzersizler yaparak kaslarınızı da güçlendirebilirsiniz.

Aklımızın bir köşesinde her zaman kalması gereken şey ise, tüm annelerin vücudu eşsiz ve benzersiz .😍 Bu sebeple kendiniz için en iyi olana doktorunuzla birlikte, kendiniz karar vermelisiniz.

Bir Cevap Yazın

En Çok Okunanlar

Happy Mom Ödülleri🏆 Toplam Ödül 100.000 TL

Merhaba Canımız Annelerimiz, Bu sene de en iyi markaları annelerimiz...

Bebeklerde Cinsiyete Göre Ay Ay Boy ve Kilo Cetveli!

Annelerin en çok merak ettikleri durumlardan biri de bebeklerinin...

Doğum Sonrası Hormonların Cinsel İsteğe Etkisi

Doğum sonrası dönem (postpartum), kadın vücudunda fiziksel, duygusal ve...

4. Atak Dönemi: Bebeğinizin 19. Haftasında Neler Oluyor?

Büyüme atakları, bebeklerin gelişiminde kritik öneme sahip ancak birçok...

Çocuklarda Ahlaki ve Etik Gelişim

Ahlaki ve etik gelişim, çocukların doğru ile yanlışı ayırt...

Devam Sütü ile Beslenen Bebeklerde Sindirim Sorunları ve Çözüm Önerileri

Devam sütüyle beslenen bebeklerde sindirim sisteminin yeni beslenme şekline...

3. Atak Dönemi: Bebeğinizin 12. Haftasında Neler Oluyor?

Büyüme atakları, bebeklerin gelişiminde kritik öneme sahip ancak birçok...

Yenidoğan Göbek Bağı Bakımı

Yenidoğan bebeklerin göbek bağı bakımı, enfeksiyon riskini önlemek ve...

Bebeklerde Yiyecek Seçme Sorunu

Bebeklerde yiyecek seçme sorunu, ebeveynler için yaygın bir endişe...

2. Atak Dönemi: Bebeğinizin 8. Haftasında Neler Oluyor?

Büyüme atakları, bebeklerin gelişiminde kritik öneme sahip ancak birçok...