Yulaf Ununun Faydaları

Bağışıklık sistemini güçlendirir, kaslarınızı besler, kemikleri güçlendirir. Enerji verir. Hatta uykusuzluğa da iyi geldiği söyleniyor. Kan şekerini dengeler, kalp sağlığını korur. Yulaf ezmesi, yulaf kepeği, tam yulaf unuyla aynı şey değildir. Yulaf ezmesi ve yulaf kepeğini aynı oranda karıştırarak tam yulafa çok yakın bir karışım elde etmiş olursunuz.

Evde Yulaf Unu Yapımı

Tazeliğine ve lezzetine güvendiğiniz yulafları kullanmanız yulaf ununuz için oldukça önemli. Ayrıca bazı yulaf türleri çok sert olması nedeniyle beklediğiniz sonucu vermeleri biraz zamanınızı alabileceği için daha yumuşak yulafları kullanmanızı öneririz. Yulaflarınızı robotunuzun içerisine aktarın.

Yulaflarınız iyice un kıvamına gelene kadar robottan geçirin. Bu işlem biraz vaktinizi alabilir. Ara ara robotunuzun kapağını kaldırarak yapışan unlarınızı içerisine aktarın. Beklediğiniz un kıvamına gelene kadar bu işleme devam edin. Elde ettiğiniz yulaf ununu eleyin.

Eledikten sonra dilediğiniz tarifte gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Elde ettiğiniz unu kapalı bir kabın ya da kavanozun içerisinde saklayarak da tüketebilirsiniz.

Sayfalar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Daha Fazlası Tarif Dünyası
Yorumlar Kapalı