Anasayfa Etiket Arşivi beslenme

Etiket Arşivi beslenme

Bebeklerde İştahsızlık Neden Olur? İştahsız Bebekler İçin İpuçları

Bebeklerinin iştahsızlıklarından yakınmaları, çoğu annenin ortak problemidir. Her yaş döneminin ayrı beslenme güçlükleri olsa da iştahsızlık sorununun genellikle 9 ay-2 yaş arasında daha sık görüldüğü bilinir. İştah beyindeki hipotalamus adı verilen bölgede kontrol edilen bir güdüdür. Beslenmeyle ilgili bütün iletiler burada toplanır. İştah ise; istenilen bir yiyeceği zevk alarak yeme, iştahsızlık ise beyinden gelen açlık sinyallerini alamama olarak tarif edilebilir. …

Bebeğinizin Mamalarını Nasıl Saklayabilirsiniz?

Bebeğinize her gün yeni bir mama hazırlamak için mutfakta saatler geçirmeniz gerekmemektedir. Bir kerede bol bol mama hazırlayabilir ve bunları güvenle saklayarak bebeğinize sunabilirsiniz. Bu yazımızda bebeğinizin mamalarını saklamanız için size yardımcı olacağız. Derin Dondurucular Yardımcınız! Hazırladığınız sebze-meyve püresi ya da çorba gibi tüm bebek mamalarını derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Bu sayede tekrar tekrar mama yapmayacağınız için zamandan, çöpe giden gıda …

Bebeklerin Beyin Gelişimi İle İlgili Merak Edilenler

Çocukların beyni doğumlarından 3 yaşına kadar inanılmaz bir gelişim evresi geçirir ve her bir saniyede bir milyondan fazla nöral bağlantı kurabilir. Beyin gelişimi çocukların ilişkilerine, deneyimlerine ve çevrelerine kadar pek çok faktöre bağlıdır. Beyin Ne Zaman Tamamen Gelişir? Aslında beynimiz için hiçbir zaman tamamen gelişmiştir diyemeyiz. Beynimiz yetişkinlikte bile, günlük ihtiyaçlarımıza göre sürekli olarak kendini tekrar şekillendirir. Ancak, gelişme sürecinde …

Evde Yapabileceğiniz Sağlıklı Atıştırmalık Tarifleri

Merhaba Canımız Annelerimiz… Hem sizi hem bebeğinizi mutlu edecek tariflerimiz var! Bebeğinizi de hazırlık sürecine dahil edebilir, birlikte keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 🙂 Yulaflı Havuç Püresi (6. Ay ve Üzeri) Malzemeler Yarım havuç 1 tatlı kaşığı yulaf Yapılışı Havucu rendeleyerek pişirin. Yulafı kısık ateşte içme suyunda muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Oda sıcaklığında yedirebilirsiniz. Şekersiz Komposto (6.Ay ve …

Bebeğinizin Seveceği Bebek Köftesi Tarifleri

Köfte Tarifi 1 Malzemeler 250 gr kıyma 1 kuru soğan 3-4 diş sarımsak Ekmek içi/galeta unu 1 yumurta sarısı 1 tutam maydanoz 1-2 kaşık zeytinyağı 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon Yapılışı Derin bir kaba kıymamızı alalım. Üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsakları ve ince kıyılmış maydanozları (hepsini rondodan geçirip sulanmasını beklemeden hemen yoğurma işlemine başlayabilirsiniz) ilave edelim. 1 yumurtanın sarısını ilave …

Emzirme Teknikleri ve Emzirme Pozisyonları

Bebekler doğumdan sonraki yarım saat içinde emzirilmelidir. Özellikle ilk 24 saat içinde uykuya eğilimli olduklarından mutlaka uyandırılarak emzirilmeleri gerekmektedir. İlk haftalarda bebekler günde 8-12 kez emebilir. Bebeğe ilk 6 ay anne sütü dışında herhangi bir yiyecek ve içecek verilmemelidir. Bebek her istediğinde emzirilmelidir. Emzirme süresi gün içinde emzirilen saate göre değişir. Ortalama emzirme süresi 20 dakikadır. Emme süresi bebekten bebeğe …

Canımız Annelerimizden Gelen Lezzet Dolu Tarifler 7

sarisin_anne kullanıcı adıyla forum’da hem üye hem de moderatör olan annemizin lezzet dolu tarifi. 🥰 Yoğurtlu Semizotu Çorbası (8. Ay ve Üzeri) Malzemeler Yarım demet semizotu Yarım çay bardağı bulgur (esmer köftelik bulgur kullanıyorum) İki kepçe yoğurt Yarım diş sarımsak Tuz, kuru nane (isteğe bağlı) Yapılışı Semizotunu ince ince kıyıp tencereye alalım Üzerini geçecek kadar su koyup ocağa koyalım Semizotu …

Ek Gıda Döneminde Yapılan Hatalar

Bebeklerde beslenme hataları arasında en sık rastlanılan durumlar arasında bebeğin az ve yetersiz beslendiğini düşünüp doktor kontrolü haricinde besin takviye etmek ve ek gıdaya geçişlerde bilmeden yapılan hatalardır. Bu hatalar bebeğinizin sağlıklı gelişimi ile birlikte bebeğinizin yemek yeme alışkanlığını da olumsuz etkileyecektir. Bu sebeple bebek beslenmesinde doğru sanılan yanlışların bilinmesi, oldukça önemlidir. Ek Gıdaya Geçişte Yapılan Hatalar 6 ay ile …

Canımız Annelerimizden Gelen Lezzet Dolu Tarifler 3

Misskokulum kullanıcı adıyla forumumuza üye olan annemizin lezzet dolu tarifi. 🥰 Yoğurt Çorbası (6. Ay ve Üzeri) Malzemeler 1 bardak su 1 yemek kaşığı tel şehriye 1 yemek kaşığı peynir alti suyu 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı yoğurt Nane(isteğe göre ) 1tatli kaşığı tam buğday unu Yapılışı Suyumuzu bir tencereye alıyoruz üstüne şehriyeleri koyup şehriyeler yumusayincaya kadar pişiriyoruz. Ayrı …

Canımız Annelerimizden Gelen Lezzet Dolu Tarifler 2

Sarisin_Anne kullanıcı adıyla forumumuzda hem üye hem de moderatör olan annemizin lezzet dolu tarifi. 🥰 Yeşil Mercimekli Semizotu Yemeği (12. Ay ve Üzeri) Malzemeler  1 çay bardağı yeşil mercimek Yarım demet semizotu 1 adet küçük kuru soğan 1 diş sarımsak 1 adet domates Zeytinyağı Yarım limon Salça İsteğe bağlı tuz, karabiber   Yapılışı  Öncelikle mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar su …

Yapımı Oldukça Kolay Meyve ve Sebze Püre Tarifleri 3

Armutlu Püre (6. Ay ve Üzeri) Malzemeler 1 adet küçük armut 1 dilim bal kabağı 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı Yapılışı Armut ve kabağı buharda pişirin. Tüm malzemeyi karıştırıp püre yapın.   Siyah Üzümlü Püre (6. Ay ve Üzeri) Malzemeler 4-5 adet siyah üzüm Yarım muz 1/4 adet avokado (olgun) Yapılışı Tüm malzemeyi karıştırıp püre yapın. Gerekirse süzgeçten geçirin. …

Bebeğinizi Tok Tutacak 10 Mama Tarifi

Tok Tutan Tarif 1 (6. Ay ve Üzeri) Malzemeler 1 tepeleme yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı bebek bisküvisi (ev yapımı) 1 adet muz ya da mevsim meyvesi 1 çay bardağı içme suyu veya süt Yapılışı İrmiği şişene kadar suyla veya sütle haşlayın. Ardından ılıması için kenara alın. Üzerine muzu ve bisküviyi ezip, içerisine ilave edin. Hava almayacak kavanozlarda saklayıp …

Muhallebi Tarifleri

Hurmalı Yulaflı Muhallebi (6. Ay ve Üzeri) Malzemeler 1-2 adet hurma 4 tatlı kaşığı yulaf ezmesi 1 çay bardağı içme suyu 1 çorba kaşığı ev yapımı yoğurt Yapılışı Hurmanın kabuğunu soyduktan sonra cam rende ile rendeleyin. İçme suyunda yulaf ezmesini kısık ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Bir kaseye ön ılınmış yulafı, üzerine yoğurdu ve en son rendelenmiş hurmayı koyun. …

Organik Sütlerin Normal Sütlerden Farkı Nedir? Tüm Yönleri ile Organik Sütler

Süt, beslenme fizyolojisi ve sağlık açısından çok önemli bir gıdadır. Ancak tüm yararlı özelliklerine ve önemine rağmen, konvansiyonel üretimin kaçınılmaz bir sonucu olarak içerdiği çeşitli kalıntı maddeler sağlık açısından önemli problemler oluşturabilir. Bir bebeğin hassas vücudu söz konusu olduğunda ise, işler daha da karmaşık bir hale dönüşebilir. Bu sebeple; günümüzde üretimi oldukça yaygınlaşmaya başlayan organik sütler, bebeğinizin sütten alması gereken …

Prematüre Bebek Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Doğumun 37. gebelik haftasından önce gerçekleşmesi durumu, tıpta ‘prematüre doğum’ olarak tanımlanır. Dünyaya gelen bebeğe ise ‘prematüre bebek’ adı verilir. 37 haftadan önce dünyaya gelen bebekler, organ ve sistemleri tam olarak olgunlaşmadığı için bazı sorunlarla karşılaşabilir. Bebeğin gebelik haftası ve doğum ağırlığı ne kadar küçükse, riskler o kadar fazladır. Özellikle 32 haftadan önce ve 1500 gramdan düşük ağırlıkta doğum gerçekleşmişse …

“Bebeğim Doydu Mu?” Korkusuyla Baş Edin

Bebeğinizi kucağınıza aldığınız ilk andan itibaren onun için endişelenmeye başlarsınız. Bu oldukça doğal olmaktadır. Bu endişelerden belki de en önemlisi bebeklerini yeterli derecede besleyip besleyemedikleridir. Bebeğin henüz küçük ve kendini ifade edemiyor olması, annenin bu konuda tam olarak bilgi sahibi olabilmesini zorlaştırır. Halbuki uzmanlara göre, bebeklerin doyduklarını anlamanın birçok yolu vardır. Bu yazımızda size bebeğinizin doyup doymadığını anlamanız için bazı …

Çocuklarınız İçin Birbirinden Lezzetli Balık Tarifleri

Balık Çorbası (9. Ay ve Üzeri) Malzemeler 150-200 gr derisiz fileto balık (Biz somon kullandık siz kılçıksız dip balığı olmayan taze bir başka balıkta kullanabilirsiniz) 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 küçük soğan (ince doğranmış) 1 adet patates (ayıklanıp, küçük doğranmış) 1 adet küçük havuç (ayıklanıp, küçük doğranmış) 1 adet kabak (ayıklanıp, küçük doğranmış) mevsimi değilse kullanmayabilirsiniz. Yeteri kadar sıcak …

Bebeğiniz Bu Kahvaltıları Çok Sevecek! 3

Püreli Kahvaltı (6. Ay ve Üzeri) Malzemeler 1 küçük patates (haşlanmış) 1 adet yumurta sarısı (haşlanmış ve bebeğinizin ayına uygun ölçüde) 1 tatlı kaşığı rende keçi peyniri 1-2 adet çekirdeği çıkmış, salamura olmayan yeşil zeytin Yapılışı Tüm malzemeyi çatalla ezerek püre haline getirin.   Peynirli Yumurta (6. Ay ve Üzeri) Malzemeler Yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı keçi peyniri 1-2 sap …

Bebeklerde Büyüme Atakları Nasıl Geçer?

Bebekler 1 yaşına gelmeden doğum ağırlıklarının 3 katından fazlasına ulaşırlar. Beyinleri hiç durmadan büyür, boyları 1.5-2 kat uzar. Konuşmak, yürümek gibi becerileri öğrenirler. Minik bedenlerinin bu hıza ayak uydurması kolay olmaz. Yani bebeğinizin yaşadığı tüm o ağlamalar, iştah artışlarının sebebi büyüme atağı olabilir. Bebeğiniz; 5 haftalıkken, 6 haftalıkken, 12 haftalıkken, 15 haftalıkken, 23 haftalıkken, 34 haftalıkken, 42 ve 54 haftalıkken …

Bebeğinize Elmalı Tarifler

Ek gıdaya başlayan bebeğiniz için elma; lezzeti, yapısı ve risksiz olması sayesinde tam da bebeğinin beslenme listesine rahatlıkla ekleyebileceğiniz bir meyve olmaktadır. Ek gıdaya geçişte ilk önerilen besinlerden biri olan elmayı çeşitli tariflerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Şimdiden miniğinize afiyet olsun 🙂 Elma ve Tarçınlı Yulaf Oldukça kolay yapılan bu tarif tam bebeğinizin dişine göre! Yulaf ezmesinin ne kadar yararlı olduğunuzu söylememize gerek …

Kabızlık Sorunu Yaşayan Bebeğiniz İçin Denenmiş 5 Tarif

Armutlu Muhallebi (6. Ay ve Üzeri) Malzemeler Yulaf ezmesi Kuru kayısı ( haşlanmış) Armut Yapılışı Önceden haşlanmış kuru kayısıları bir kaseye suyuyla koyuyoruz. İçine 1-2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve bir tane armut püresi koyup robottan geçirelim. İsterseniz elma, muz, kivi gibi meyvelerde kullanabilirsiniz. Sakız Kabağı Çorbası (6. Ay ve Üzeri) Malzemeler Yarım çay bardağı kırmızı mercimek 1 tatlı kaşığı …

Bebeğiniz Bu Tariflerle Çay Saatinize Eşlik Edecek

Meyveli Sütlaç (6. Ay ve Üzeri) Malzemeler ½ adet olgun şeftali 1 adet olgun siyah erik 1 tatlı kaşığı pirinç 1 kahve fincanı süt, su ya da peynir suyu Yapılışı Pirinci önce az suyla haşlayın. Suyunu çekerken sütü ekleyip pişirin. Kıvamlanmaya başladığında rendelenmiş meyveleri ekleyin. Bir dakika daha pişirip kapatın.   Mücver (6. Ay ve Üzeri) Malzemeler 1 adet kabak …

Bebeklerde Kabızlık Neden Olur? Kabız Olan Bebekler İçin Çözüm Önerileri

Kabızlık, bağırsak hareketlerinin yavaş olması sebebiyle az sayıda dışkılama, dışkılama güçlüğü, dışkının tam boşaltılamaması, ağrılı dışkılama ve şişkinlik gibi belirtilerin oluşturduğu yaygın bir bağırsak bozukluğu sorunudur. Bebeklerde kabızlık ortaya çıktığı zaman her anne panikler ve ‘Kabızlık nasıl geçer?’ sorusuna cevap aramaya başlar. Bebeklerde kabızlık nedenleri birden fazla olabildiği için, bebeği çok iyi gözlemlemek gerekir. Kronikleşmesi durumunda, şiddetli karın ağrısı ile …

Armut ile Yapabileceğiniz Püre Tarifleri

Armut bebeğiniz için iyi bir lif kaynağı. Üstelik içinde yüksek oranda potasyum ve C vitamini de var. Katı gıdaya geçişte bebeğinizin ilk tatlarından biri olarak kullanabilirsiniz. Armutta B1, B2, B3, C Vitamini, folik asit, fosfor, potasyum ve kalsiyum mineralleri bulunur.Armutun sindirimi kolay.   Reflüsü olan bebekler için de iyi bir yiyecek. Kabuğunun da sindirilmesi zor değil. Bebeğiniz çok küçük değilse armutu kabuğuyla …

Yaz Çorbası Tarifleri

İlik Sulu Yoğurt Çorbası (6. Ay ve Üzeri) Malzemeler 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı haşlanmış pirinç 2 çorba kaşığı ilik suyu 1 çay kaşığı zeytinyağı 50 ml su Yapılışı Bir tencereye yoğurt, haşlanmış pirinç, zeytinyağı ve su ekleyerek pişirin. Pişmeye yakın ilik suyunu ilave ediniz.   Havuçlu Yoğurt Çorbası (6. Ay ve Üzeri)   Malzemeler 1 bardak yoğurt …

Taze Fasulyenin Faydaları ve Taze Fasulye ile Yapabileceğiniz Ek Gıda Tarifleri

Taze fasulye, 6.aydan sonra rahatlıkla yedirilebilecek bolca kalsiyum A vitamini, D vitamini, B12 ve C vitamini içeren bir sebze. Fakat ezilmesi, püre haline getirilmesi bebeğin yemesine uygun hale gelmesi biraz zor olabilir. Bunun için tariflerimize göz atabilirsiniz. Faydaları; Sindirimi Kolaylaştırır Düşük Kalorili Kas ve Kemik Yapısını Güçlendirir Göz Sağlığını Korur Cilt ve Saç Bakımında İdeal Besin Taze Fasulye Püresi (6. …

Bebeğiniz Yemek Seçiyorsa Ne Yapmalısınız?

Beslenme şeklinin ve beslenme alışkanlıklarının rolü, bebeklerin gelişimi için rolü oldukça önemlidir. Bebeğinizin zihinsel ve fiziksel gelişimi üzerinde, tükettiği besin çeşitliliği büyük bir rol oynar. Dengeli beslenen bebeklerin zihinsel aktiviteleri, boyu ve kilosu gibi fiziksel özellikleri yaşına göre olması gereken düzeyde ve daha çabuk gelişim gösterir. Bu bağlamda, anne babalar olarak bebeğiniz ile ilgili en hassas olduğunuz konulardan biri, onun beslenmesi olmalıdır. Bebeğiniz, bir yaşına …

Biz Sorduk Annelerimiz Cevapladı: Ek Gıdaya Başlama

Merhaba canımız annelerimiz! Bildiğiniz gibi HappyKids forumumuzda bir etkileşim başlattık. Size sorduğumuz sorumuz doğrultusunda verdiğiniz cevaplardan birkaçını bir araya getirerek bir blog yazısı oluşturduk. Biz hazırlarken çok keyif aldık. Umarız okurken sizin için de öyle olur! 💜 Biz Sorduk: Ek gıdaya hangi ay başladınız? İlk 3 tadımı ne ile yaptınız? Ek gıda sürecinde özellikle dikkat ettiğiniz şeyler nelerdi? Annelere kesinlikle …

Anne Sütünü Arttırdığı Düşünülen 5 Besin

Bazı besinlerin diğerlerine göre anne sütünü arttırdığı bilinir. Ancak bu besinleri tüketmek gerçekten işe yarıyor mu? “Emzirme pozisyonunuzun doğru olduğundan emin olun”, “sütünüz az olsa bile emzirmekten vazgeçmeyin”, gibi önerilerden haberdar olduğunuzu biliyoruz. Ancak tüm bunlar önerileri uygulamanıza rağmen sütünüz yetmiyorsa, doğru besinleri tüketerek sütünüzü arttırmanız mümkün olabilir mi? Eski zamanlardan beri pek çok kültürde sütü arttırdığı düşünülen besinler vardır. …

Emziren Anne Diyeti Nasıl Olmalı?

Uzun uğraşlar sonucunda bebeğinize kavuştunuz ve emzirme döneminiz geldi bile! Bu zamanlarda diyetiniz oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Bu diyetin kilo verme odaklı olduğunu düşünmemelisin! Bu bilgilerin amacı çabuk iyileşme, enerji, bebeğini doğru şekilde besleme ve süt üretiminin arttırılmasını sağlamaktır. Bebeğinizin İhtiyaçlarını Baz Alın Eğer bebeğini ek gıdaya erken başlattıysan, sende ya da ailende besin alerjisi hikayesi varsa, bebeğinde alerji söz …

Bebekler Geceleri Neden Uyumaz? Gece Uyumayan Bebekler İçin Çözüm Önerileri

Uyku, beyin başta olmak üzere bebeklerin tüm vücudunun yenilenmesi ve gelişimi için şarttır. Uyku sırasında stres hormonları azalırken büyüme hormonu oranı artar. Gece uykusunda ise, büyüme hormonu olabilecek en yüksek değerlere ulaşır ve bu da bebeklerin büyüme-gelişmeleri için oldukça önemlidir. İyi bir uyku için ‘bebekler gibi uyumak’ deyimi kullanılsa da aslında bebekler bu tanımda belirtildiği gibi uyumazlar. Çünkü bebeklerin hafif …

Bebek Reflüsü Nedir? Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Reflü hastalığı, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıdır. Normalde gıdaların yemek borusundan mideye geçmesinden sonra, yemek borusuna geri gelmemeleri gerekir. Ama reflü hastalığında bu düzen bozuluyor. Bebeklerde Reflü Nasıl Olur? Reflü hastalığı, sanıldığının aksine sadece yetişkinlerde görülmez; hatta daha sıklıkla bebeklerde ve çocuklarda gözlemlenir. Bebeklerde reflünün sık görülmesinin nedeni; gıdaların mideye geçişine izin veren kapakçık mekanizmasının henüz yeterince çalışmıyor olması …

9-12 Aylık Bebek Beslenmesi

Bebeğinize 6. aydan itibaren ek gıda vermeye başlamıştınız. Bebeğiniz artık daha büyük ve ona verebileceğiniz besinler de daha çeşitli. Ancak unutmamanız gereken nokta; ”9-12 aylık bebeğinizin temel besin kaynağı anne sütü olmalıdır.” Bu dönemde bebeğinize gereğinden fazla katı gıda vermemeli ve anne sütü vermeye devam etmelisiniz.  Anne sütü ile ilgili tüm sorunlarınız için hekim ve hemşirenize danışarak gerekirse devam sütü …

6-8 Aylık Bebek Beslenmesi

Canımız annelerimiz; Bebeğinizin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi gerektiğini biliyorsunuz. 6-8 aylık bebeklerde ek gıdaya geçilebilmektedir. Ancak unutmamanız gereken en önemli nokta; ”6-8 aylık bebeğin temel besin kaynağının anne sütü olması gerekmektedir.” 6-8 ay, bebeklerin ek gıdalarla tanışma dönemi olmaktadır. Bu dönemde bebeklere verilen besinler ayrı hazırlanmalı ve püre kıvamında verilmelidir. Ek besinler ise çocuğunuz aç iken …

Lezzet Dolu Et, Tavuk, Balık ve Ciğer Tarifleri

Herhangi bir demir eksikliliği söz konusu değilse kıyma, et, tavuk, balık ve ciğere 8-9. Aydan sonra başlanabilir. Ciğer haftada 1 gün 15 gr aşmayacak şekilde, kıyma, et ve tavuğu haftada 3-4 kere 2-3 köfte büyüklüğünde verebilirsiniz. Balık, taze olacak, mevsiminde olacak, deniz balığı olacak (yani üretme olmayacak) ve dip balığı olmayacak. Tek porsiyonda 40 gr tüketilebilir.     Kıymalı Çorba …

Bebeğinizi Gülümsetecek Tatlı Tarifleri

Bal Kabağı Tatlısı (+8 Ay) Malzemeler 1 küçük dilim bal kabağı 1 çay kaşığı toz tarçın 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tahin 1 ceviz içi Yapılışı İyice yıkanmış bal kabaklarını tercih ettiğiniz şekilde doğrayınız. 1 su bardağı suya doğranmış bal kabaklarını ve toz tarçını ilave ediniz. Bal kabağı yumuşayana kadar pişiriniz. Soğuduktan sonra tabağa alalım, üzerine tahin ve …

Bebeğiniz İçin Besleyici ve Lezzetli Tarifler

Haftanın Menüsü (+6 Ay) Kahvaltı Malzemeler Yarım olgunlaşmış avokado ya da muz Yumurta sarısı (uygun gördüğünüz ölçüde) Mamayı açmak için 1 çorba kaşığı anne sütü ya da devam sütü Yapılışı Yumurtayı 9-10 dk kaynatın. Sarısını açmak için anne sütü ya da devam sütü kullanın. Meyveleri ezerek yanında servis edebilirsiniz. Ara Öğün Malzemeler Yarım havuç 1 tatlı kaşığı yulaf Yapılışı Havucu …

Bebeğinize Ziyafet Vakti!

Ek gıdaya başlayan bebeğiniz için ne pişireceğiniz konusunda sorun yaşamanız oldukça normaldir. Hele o yoğunlukta bu soruya kafa yormak oldukça zor olmaktadır. Bu yazımızda sizler için bebeğinize kolayca hazırlayabileceğiniz yemekleri listeledik. Şimdiden miniğinize afiyet olsun! Semizotu Yemeği Semizotu yemeği +6 aylık bebeğiniz için oldukça sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olacaktır. Malzemeler 6-7 dal semizotu 1 tatlı kaşığı pirinç 1 çay …